Ondrej
člen KLANu
- 118
Jestli někdo používá jako já, tak akce na ravenol dxg 5w-30 na pema.cz https://pemacz.cz/zbozi/motorovy-ol...8iBc8q2uBJxAx_9dnZsg1d4sofRVFWrRoCFxIQAvD_BwE
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Koupil jsem několik kanystrů ravenol 4+1, tak doufám, že to nebude nějaké podměrečné baleníJedna dodatečná otázka k výměně motorového oleje. V návodu je uvedeno, při výměně oleje i s olejovým filtrem 4,5l náplně. Vylil jsem z motoru cca těch 4,5l ale nového oleje jsem nalil celou 5l bandasku a jsem sotva v půlce měrky.
Je tohle možné? Minulý rok mě zbyl ten půl litr, letos ne. Stojím na rovině. Minulý rok jsem koupil 5l Ravenol, letos 4+1 Ravenol (baleno v 5l kanystru).
Asi hodinu kapal a i po hodině stále ukapávaloJinak 5l by opravdu měl na naplnění olejové náplně stačit, že je jen do půlky měrky je "zajímavé". Asi se podařilo, aby odteklo skutečně vše. Nebo tam máš díru Bezedná olejová náplň
Zas takovej cíťa nejsem. Za mě je tam čisto (snad) a pokud ne, tak to holt musí zvládnoutJedna taková zajímavost.Po vypuštění oleje zátkou zůstane ve vaně ještě 2-3 dcl toho nejšpinavějšího oleje.Proto ho vysávám velkou stříkačkou s hadičkou.
Nepřeháněj. Doba použitelnosti motorových olejů je vyznačená na obalu, bývá to tři až pět let od doby plnění.@Ondrej: A víš, že olej stárne i jen tím, že někde leží? Natož pokud není skladován v ideálních podmínkách - jen poznamenávám, třeba těch několik balení spotřebuješ rychle. Cena 4+1 je lákavá (také jsem na letošní výměnu pořídil, vyšlo mi to akorát na konci srpna, kdy se akce objevila), ale raději bych 500 Kč na 5l připlatil, než lil do auta roky starý olej ...
Není šance, aby vyteklo úplně vše do poslední kapky i v případě, že auto zvedneš jen vepředu a bude nakloněné (výpust má směrem dozadu).Zalezi asi na tvaru vany, ne? Vlastnime Citroen s PSA 2.0 BlueHDI, ktery byl v jedny generaci vyhlaseny spatnym tvarem vany, ze to z nej nevytekalo, ale nekdy po par letech produkce to vyrobce redesignoval, aby servisy nemusely pouzivat ruzny svoje udelatka... ted to prej jde ven skoro vsechno (samozrejme nepocitaje nejaky "film", ktery zustane na stenach a dne). Nevim jakej tvar ma Mazda, sam si olej nemenim, ale bylo by to asi dost hloupy, kdyby tam opravdu neco realneho zustavalo...
Tak mě to nedalo a hledal jsem více o skladovatelnosti oleje. Na fóru oleje.cz to rozebíraj a vyjádření shell je 3R, valvoline a red line 10R+. https://www.oleje.cz/forum/trvanlivost-oleje-t2854-30.html@Ondrej: A víš, že olej stárne i jen tím, že někde leží? Natož pokud není skladován v ideálních podmínkách - jen poznamenávám, třeba těch několik balení spotřebuješ rychle. Cena 4+1 je lákavá (také jsem na letošní výměnu pořídil, vyšlo mi to akorát na konci srpna, kdy se akce objevila), ale raději bych 500 Kč na 5l připlatil, než lil do auta roky starý olej ...
@VegasBaby: Jinak 5l by opravdu měl na naplnění olejové náplně stačit, že je jen do půlky měrky je "zajímavé". Asi se podařilo, aby odteklo skutečně vše. Nebo tam máš díru Bezedná olejová náplň
No a kolik tam toho teda tak realne vsude je? Mala sklenicka, 50 - 100 ml? Pokud bych vzal 100 ml oleje, ktery najel v benzinaku 10 tis km, a ten ma v takovem najezdu znecisteni (pocet cizich castic v sobe, snizeni mazivosti) treba 30 % proti novemu, a zredil to v 4400 ml noveho oleje, tak jestli dobre pocitam, znecisteni ci zhorseni vlastnosti noveho oleje po vymene je cca 0.6 %... naprosto zanedbatelne, aby to melo pozorovatelny vliv jeho mazaci vlastnosti nad uroven nejake meritelne odchylky. Nebo se pletu?Není šance, aby vyteklo úplně vše do poslední kapky i v případě, že auto zvedneš jen vepředu a bude nakloněné (výpust má směrem dozadu).
Zobrazit přílohu 48571
Asi proč né ale spíš bych oslovil @shr3k a on by ti I-STOP deaktivoval na trvalo bez nutnosti rvát do OBD zásuvky ten bazmekKoupil jsem tuto fičuru
Deaktivuje to i-stop po startu motoru bez nutnosti mačkat tlačítko. Prý I bez tohoto bazmeku stačí rozpojit konektor kapoty a i-stop se vypne trvale také, ale to prý zase neumožní uzamykat nádrž. Tohle má ještě jednu funkci. Pokaždé když jsou otevřené dveře, blikají výstražná světla. Dá se to vypnout, ale mám menší děti tak mi to přijde i celkem plusstart stop disable button i-stop off switch auto OBD engine canceller For Mazda 3 BM BN CX5 CX3 CX8 CX4 Atenza Axela car tuning - AliExpress 34
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
GL 2019 má víčko nádrže stále klasicky na páčku a lanko, takže tam k nějakýmu "neuzamčení" nemůže dojít.Koupil jsem tuto fičuru
Deaktivuje to i-stop po startu motoru bez nutnosti mačkat tlačítko. Prý I bez tohoto bazmeku stačí rozpojit konektor kapoty a i-stop se vypne trvale také, ale to prý zase neumožní uzamykat nádrž. Tohle má ještě jednu funkci. Pokaždé když jsou otevřené dveře, blikají výstražná světla. Dá se to vypnout, ale mám menší děti tak mi to přijde i celkem plusstart stop disable button i-stop off switch auto OBD engine canceller For Mazda 3 BM BN CX5 CX3 CX8 CX4 Atenza Axela car tuning - AliExpress 34
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com