• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Mazda AIO Tweaks

Zkusil bych asi vše odinstalovat přes Recovery a pak znovu jen Speedometer s lištou jestli se to rozběhne.

Odesláno z Tapatalk

Zkusím. Ta lišta se spustí sama hned po instalaci, resp. po restartu infotainmentu? Nebo musím napoprvé spustit speedometer?

Mně se spustí sama, jen je tam chvíli 0 stupňů než se načtou hodnoty.

Teda sama po restartu nebo spuštění MZD když zapnu elektřinu nebo rovnou motor.

Odesláno z Tapatalk

Poslední úprava moderátorem:
Nevím jak dlouho, ale je nová verze MZD-AIO v 2.8.4-1.
Zkoušel jste někdo?
Já jsem všechny AIO tweaks odinstaloval, protože jdu na garančku. Budu zkoušet až za týden.

Před chvílí jsem novou verzi stáhl a zatím vyčkávám, až někdo otestuje nejprve. Jsou tam nějaké změny nebo opravy? Ještě jsem neměl čas...

Odesláno z mého SM-A320FL pomocí Tapatalk

Já už ji mám týden. Vystavená je už několik týdnů. Jen borec zapomněl změnit popisek na stránce. Já v tom žádný rozdíl nevidím. Možná teplota chladicí kapaliny ve status baru. Je modrá, pak bílá a pak oranžová. Nebo naopak. Osobně bych byl radši, kdyby měla kolem nějakej border nebo shadow. Zkusím borcovi napsat.

Měl jsem předtím 2.8.3 a omylem ji odinstaloval, tak jsem opět musel dělat serial hack. Při té příležitosti jsem u stříbrné lišty uvalil jednu tu nožku. Vidět to nejde, ale zanadával jsem si pěkně. Ty plasty, to je šílenost rozdělávat. Poprvé to bylo ok, podruhé tohle. A video na YT žádný pořádný.

Jedna z prvních věcí, co jsem si na autě nechal udělat, byl upgrade na ofic AA. (Nevěděl jsem, že existuje AIO. A i tak by mi to vrtalo v hlavě a chtěl bych to zkusit.) Z toho důvodu bohužel nemůžu používat bezdrátový AA od AIO, což mě mrzí,ale sleduju vývoj a nejen že to borci řeší, ale už se ohledně tohoto problému ozývá čám dál víc lidí, takže věřím, že to bude brzo. Borci tam řešili i to, jak je potřeba posílat zvlášť kanálama obraz, audio a ostatní streamy, takže věřím, že pokud to sekání hudby při pohybu obrazu není opravený už teď, tak brzo bude. Už abych měl bezdrát. Docela mě sere to furt připojovat přes usb.

Jinak mám určitý problémy,ale jsem přesvědčenej, že souvisí s mým mobilem. Občas se stane, že mi to odpojí audio a začne hrát (resp. šumět) rádio a já to musím manuálně přepnout. A taky se mi občas restartuje telefon. Bohužel dobrej telefon se 7000mAh baterkou jen tak neseženu, takže to budu muset vydržet. Věřím, že wifi to vyřeší.

Mám takový problémek. Nainstaloval jsem si tweaky přes AIO a přestala mi fungovat couvací kamera. Navíc se mi nenainstaloval Speedometr, ikdyž měl... Tak jsem to teda odinstaloval (zrušit tweaky přes AIO). Ale couvací kamera pořád nefunguje. Jinak se vše vrátilo do továrního nastavení....nevím, čím by s tím mohlo být...

@Peťa OV no nestraš, také si tam teď chci natáhnout ten Speedometer a dát tomu druhou šanci. Jsem si říkal, že teď s tou novou verzí by se to třeba mohlo chovat líp. Nerad bych kvůli tomu přišel o výstup z couvací kamery.

Já se včera pokusil udělat update v autě s verzi 2.8.4 a ani se to nenačetlo. Mozna jsem já někde udělal chybu.

Mně to funguje všechno normálně.
Je teda fakt, že jsem dal instalaci jenom toho co opravdu používám a u všeho ostatního jsem zatrhl červené políčko jako odinstalovat.

Odesláno z Tapatalk

Mám takový problémek. Nainstaloval jsem si tweaky přes AIO a přestala mi fungovat couvací kamera. Navíc se mi nenainstaloval Speedometr, ikdyž měl... Tak jsem to teda odinstaloval (zrušit tweaky přes AIO). Ale couvací kamera pořád nefunguje. Jinak se vše vrátilo do továrního nastavení....nevím, čím by s tím mohlo být...
Tak to nepotěší. Vidím 2 možnosti.

1. Pokud máš zálohu, tak to obnovit. Při instalaci by se původní soubory, který AIO přepisuje, měly nahrát na flashku. Nevím, jestli to tak funguje automaticky nebo to musíš někde zaškrtnout. Já se na to vysral a risklo to bez té zálohy :)

2. Napsat mazda3revolution.com, což je ofic fórum pro AIO. Můžeš napsat rovnou i vývojáři. On to s lidma řeší, když se něco posere. Vypadá jako fajn chlapík.

A další možnost když nic nepomůže je přeinstalovat firmware. Poměrně jednoduchá věc.

Odesláno z Tapatalk

Kluci, zálohu mám, ale nevím, jak ji obnovit. Překopíroval jsem si to celé na disk. Zálohu mi to udělalo. @iPospa Zaujala mne ta reinstalace firmware. Ale kde seženu firmware pro reinstalaci?

Kluci, zálohu mám, ale nevím, jak ji obnovit. Překopíroval jsem si to celé na disk. Zálohu mi to udělalo. @iPospa Zaujala mne ta reinstalace firmware. Ale kde seženu firmware pro reinstalaci?
Firmware i s návodem zde:
- verze 70.00.100A - https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda_Firmware/EU N
- verze starší - https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda_Firmware/z Develop Firmware/Outdated Firmware/EU N

Co se týče reinstalace, nevím, jakým způsobem se tam ten linux přeinstaluje, ale mám podezření, že to nemusí zabrat. Po instalaci zadní kamery jsem na obrazovce viděl text "Zkontrolujte ...". Když jsem byl moc blízko, místo toho se zobrazilo červeně "Stop". Nainstaloval jsem si tweak, kterej měl tu hlášku odstranit a zobrazuje se jen Stop, ale zobrazuje se to vždy, tj. i když senzory nedetekují žádnou překážku. Odinstaloval jsem tweak, ale nepomohlo, odinstaloval jsem celý AIO a taky to nepomohlo. Přeinstalval jsem FW z verze 70.00.21 na 70.00.100, nepomohlo. Doinstaloval jsem novou verzi AIO 2.8.4, nepomohlo :)

Tak už se mne to povedlo aktualizovat. Moje chyba. Nedělat tyto věci přes MAC, ale přes Win.

Firmware i s návodem zde:
- verze 70.00.100A - https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda_Firmware/EU N
- verze starší - https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda_Firmware/z Develop Firmware/Outdated Firmware/EU N

Co se týče reinstalace, nevím, jakým způsobem se tam ten linux přeinstaluje, ale mám podezření, že to nemusí zabrat. Po instalaci zadní kamery jsem na obrazovce viděl text "Zkontrolujte ...". Když jsem byl moc blízko, místo toho se zobrazilo červeně "Stop". Nainstaloval jsem si tweak, kterej měl tu hlášku odstranit a zobrazuje se jen Stop, ale zobrazuje se to vždy, tj. i když senzory nedetekují žádnou překážku. Odinstaloval jsem tweak, ale nepomohlo, odinstaloval jsem celý AIO a taky to nepomohlo. Přeinstalval jsem FW z verze 70.00.21 na 70.00.100, nepomohlo. Doinstaloval jsem novou verzi AIO 2.8.4, nepomohlo :)
Takže chápu to správně, že i když jsi odinstaloval tweaky, reinstaloval firmaware, tak jsi ničeho nedosáhl? Tak to jsem v prdeli teda....

Zkus v AIO napravo jak jsou tam ty tři čárky pro rozbalovací menu, tak zvolit Full System Restore. Mělo by to vrátit všechno do původního stavu že zálohy, která se provedla pro první instalaci AIO. Ty záložní soubory jsou už v AIO na původních místech, jenom přejmenované na příponu .org
A po tomhle bych stejně ještě provedl nastavení MZD do továrního nastavení a pak provedl nové přeinstalování firmware.

A nakonec ještě znovu reset do továrního nastavení.
Tohle musí zafungovat.

Odesláno z Tapatalk

Poslední úprava moderátorem:
Takže chápu to správně, že i když jsi odinstaloval tweaky, reinstaloval firmaware, tak jsi ničeho nedosáhl? Tak to jsem v prdeli teda....
Ne. Zdá se, že se všechno odinstalovalo. Jen ta hláška Stop tam zůstala. Ale je možný, že se něco rozdrbalo s tou kamerou, nevím. Tipuju to ale na to, že tam zůstalo něco z AIO.

Tak je to dobrý. Napodruhé, ale Speedmeter nainstalován. A kamera při zařazení R zobrazuje správně. Doufám, že to tak zůstane i při spuštění Speedometeru, ten jsem ještě puštěný neměl.
Byl jsem hodně překvapen z ukazatele stavu baterie - jen 66%. A paliva - na palivoměru mám poslední čtvrtinu, zatímco proužek v displeji ukazuje 40 a více procent. Ale to je vlastně OK, s tou 6-ti litrovou rezervou nad rezervu.

Dá se tam nastavit, aby ti to ukazovalo palivo hodnotu přímo v litrech.
S tou baterií to tak může krátkodobě být jestli jezdíš kratší vzdálenosti. Ale poměrně rychle ta procenta zase naskakují.

Odesláno z Tapatalk

Pokud jde o speedometer tak mam smíšené pocity z funkčnosti.
Není to špatné, jen to kazí pár drobností.
Za mne asi nejhorší to, že spodní lišta kterou jsem si v autě srovnal si nepamatuje nastavený můj stav a po zapnutí auta to jde do základu. A druhá věc, některé hodnoty se rozcházejí s tím co je na palubce. Hlavně spotřeba paliva. Momentální jízda a spotřeba je stejná. Ale je tam druhá hodnota o spotřebě a ta je divná.
Jinak se mne to líbí.
Modrá kontrolka teploty vody zhasíná u 56C a dalších cca 10 minut trvá zahřátí motoru na full stav.
Tu barevnou čáru stavu paliva jsem vyhodil. Je stejně přesná jako to co je na palubce. Plus mínus autobus. A navíc mne graficky kolidovala s CP při spuštěném Waze. Ta čára měla být úplně nahoře či dole na LCD. Ne tak blbě.
Ukazuje to spoustu zbytečných hodnot. :D

Back