• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Mazda AIO Tweaks

Pokud máš starý FW v MZD, musíš nebo muzes teď nahrát “zadní vrátka” do MZD. To si nahrajes přes aplikaci v PC AIO Mazda tweek.
Potom uděláš update FW třeba na 70.00.00.xx

A do PC si stahnes AIO tweek aplikaci. Tam si zaskrtas co chceš, “méně je někdy více”, a potvrdis. Vytvoří se ti adresář na ploše z kterého na čistou 16?GB flesku nahrajes všechny věci. Jdeš k autu, 3x odříkání otčenáš (cena když se něco pos... je tuším 15000kc), zapneš 2x tlačítko bez motoru a dáš flesku do USB konektoru. OK, ano/ne, OK OK OK OK OK OK Reboot a vytáhnout flesku. Cekat. Odzkoušet chování.

Poslední úprava:
Podívej můžete sem někdo vložit nějaký podrobný postup či odkaz na instalaci toho AIO? Kdybych se pro to rozhodl, abych mohl podle něčeho postupovat.
Mám v autě zatím fw 59.00.4xx..nevím teď přesně
Kdybych teda chtěl v budoucnu to AIO použít, musel bych tam něco nahrát nyní před případnou aktualizací fw? nebo je to jedno a ten zásah s tím rozebíráním MZD se musí udělat pak následně po aktualizaci vždy?
Ahoj,
protože máš verzi 59.00.4xx, tak to máš hodně jednoduché. Kdyby jsi měl verzi 59.00.502 a vyšší, tak bys musel rozdělávat palubku, aby ses dostal k Monitoru a dělal sériové propojení s notebookem - takže toto odpadá.
Nainstaluj si program MZD-AIO 2.8.3 do PC pod Windows.
První si musíš nainstalovat malou utilitu, aby jsi předešel zablokování nahrávání MZD-AIO aplikací s flash disku v budoucnu, když si budeš přehrávat firmware panelu na verzi 59.00.502 a vyšší. Samozřejmě můžeš nechat firmware 59.00.4xx. Doporučuji v budoucnu nahrát verzi FW maximálně na 59.00.545A. Verzi 70.XX.XX.XX si nenahrávej, nepůjde ti dobře Android auto.
Vrátím se zpět k instalaci malé utility ID7 Recovery Scripts Pack (zadní vrátka). V programu AIO pod Windows je nahoře zelený obdélník s nápisem Start Compilation, vpravo od něj klikni na malou šipku dolů - rozevírací nabídka, zvol Autorun - Recovery, ve stejném obdélníčku klikni na Autorun, v nabídce níže musí být zaškrtnut pouze první řádek (Install ID7_...), potom OK, nakonec kopírovat na flash disk, který si dopředu naformátuješ na Fat 32. Flash disk dáš do auta a nainstaluješ. Najdi si na internetu videa s instalací, lépe to pochopíš.
Teď budeš instalovat jednotlivé vylepšení z Alikace AIO. Spustíš AIO pod Windows, zaškrtneš levý čtvereček u aplikace, kterou chceš nainstalovat, následně klikneš na zelený obdélník nahoře s nápisem Start Compilation, nahraješ na flash disk předem naformátovaný na Fat 32, nainstaluješ do auta z flešky a to je vše. Nerozepisuji to podrobně, shlédni pár videí, bude ti vše jasnější (napiš v google - AIO mazda tweaks nebo podobně).
Určitě to stojí za to. Neboj se přehrávání, já jsem přehrál asi už 50 x (nejvíce, když jsem dělal češtinu a vylepšení do speedometru).

Ahoj,
je tu někdo z Prahy či okolí a měl by čas / chuť mi někdy nainstalovat AIO Tweaks ? Netroufám si na to.
Mám FW verzi 70.00.021.
Děkuji.

Poraďte prosím.
Mám v autě verzi tweaks verzi 1.49 a rád bych udělal aktualizaci některých už nahraných tweaks za nejnovější.
Nejraděj bych nahrál zálohu vytvořenou před původním tweaknutím a nové udělal na čistém systému.
Víte prosím někdo jak dostat zálohu do auta ?? Hledám na netu a nedaří se.

Díky za rady

Zálohu? Jak to myslíš?

Ja si nechávám poslední verzi na flesce a na serveru pro případné použití. Jinak proste nahrajes novou verzi a prehrajes.

Pred nahranim tweaku muzes udelat " zalohu " pro pripad ze budes potrebovat dostat system do stavu pred tweaknutim.

V MZD AIO Installer 2.8.3 pro PC je v menu nalevo a pak v tom menu dole "Full system restore"

Odesláno z Tapatalk

Cau, kdyz nahravas novou verzi, odstranujes tu puvodni ? Nebo nahrajes pres ni a funguje ??

Ahoj,
protože máš verzi 59.00.4xx, tak to máš hodně jednoduché. Kdyby jsi měl verzi 59.00.502 a vyšší, tak bys musel rozdělávat palubku, aby ses dostal k Monitoru a dělal sériové propojení s notebookem - takže toto odpadá.
Nainstaluj si program MZD-AIO 2.8.3 do PC pod Windows.
První si musíš nainstalovat malou utilitu, aby jsi předešel zablokování nahrávání MZD-AIO aplikací s flash disku v budoucnu, když si budeš přehrávat firmware panelu na verzi 59.00.502 a vyšší. Samozřejmě můžeš nechat firmware 59.00.4xx. Doporučuji v budoucnu nahrát verzi FW maximálně na 59.00.545A. Verzi 70.XX.XX.XX si nenahrávej, nepůjde ti dobře Android auto.
Vrátím se zpět k instalaci malé utility ID7 Recovery Scripts Pack (zadní vrátka). V programu AIO pod Windows je nahoře zelený obdélník s nápisem Start Compilation, vpravo od něj klikni na malou šipku dolů - rozevírací nabídka, zvol Autorun - Recovery, ve stejném obdélníčku klikni na Autorun, v nabídce níže musí být zaškrtnut pouze první řádek (Install ID7_...), potom OK, nakonec kopírovat na flash disk, který si dopředu naformátuješ na Fat 32. Flash disk dáš do auta a nainstaluješ. Najdi si na internetu videa s instalací, lépe to pochopíš.
Teď budeš instalovat jednotlivé vylepšení z Alikace AIO. Spustíš AIO pod Windows, zaškrtneš levý čtvereček u aplikace, kterou chceš nainstalovat, následně klikneš na zelený obdélník nahoře s nápisem Start Compilation, nahraješ na flash disk předem naformátovaný na Fat 32, nainstaluješ do auta z flešky a to je vše. Nerozepisuji to podrobně, shlédni pár videí, bude ti vše jasnější (napiš v google - AIO mazda tweaks nebo podobně).
Určitě to stojí za to. Neboj se přehrávání, já jsem přehrál asi už 50 x (nejvíce, když jsem dělal češtinu a vylepšení do speedometru).

Poslední úprava:
Cau diky za info. Bude fungovat restore ikdyz mam zalohu z verze 1.49 ?
Mělo by to použít zálohy provedené při první instalaci AIO. Zálohy které jsou v MZD. Takže jestli to tenkrát ta verze provedla, mělo by to fungovat. Minimálně by to mělo odinstalovat všechno co tam teď je a vrátit i původní barevné schéma jestli bylo změněno.

Pokud by něco i tak nebylo v pořádku, proveď novou instalaci firmware. Je to primitivní. Trvá to asi 45-60 minut, nemusíš u toho celou dobu sedět, jenom je nutno každých 15-20 minut šlápnout na spojku aby se nevypla při instalaci elektrika.

Odesláno z Tapatalk

Poslední úprava moderátorem:
Hola,
už jste někdo vymyslel, jak to udělat, aby u Skyactiv M/T mělo vypínání motoru schema " ON - ACC - OFF " ? Nebo to udělat nelze, a je nutno motor vypnout dvojklikem? (což ovšem není to samé)

Tak to sotva ma neco spolecneho s infotainmentem a AIO. Nicmene teda dost pochybuju, ze by to nekdo udelal.

Mělo by to použít zálohy provedené při první instalaci AIO. Zálohy které jsou v MZD. Takže jestli to tenkrát ta verze provedla, mělo by to fungovat. Minimálně by to mělo odinstalovat všechno co tam teď je a vrátit i původní barevné schéma jestli bylo změněno.

Pokud by něco i tak nebylo v pořádku, proveď novou instalaci firmware. Je to primitivní. Trvá to asi 45-60 minut, nemusíš u toho celou dobu sedět, jenom je nutno každých 15-20 minut šlápnout na spojku aby se nevypla při instalaci elektrika.

Odesláno z Tapatalk

Díky za radu, Víte prosím co je špatně? Když pustím android auto, orientace mapy je naopak ale špika správně. Navigace is prostě myslí že couvám. Volba " reverse compass " nepomohla. Pořád couvám....

Poslední úprava:
Doufal jsem že v položce Battery SOC ve Speedometru uvidím napěti ve V, místo toho tam nějaké číslo. Víte prosím co představuje ???

Teď jsem se dostal na dojezd 0km u ukazatele Mazdy na pravém budíku před řidičem a u Speedometru mi to ukazuje kolem 8 litru v nádrži (speedometer tento údaj nefiltruje, takže auto jak se naklání, tak ukazuje mezi 7 a 9 litry - průměr 8litrů), takže Speedometer ukazuje asi skutečnost.
Mám dotaz na ostatní, nainstaloval už někdo aplikaci z AIO tweaks ZRCADLENÍ TELEFONU (Castscreen-receiver). Napište prosím, jestli jste to zkoušeli, i když Vám to nefungovalo. Popřípadě s jakým mobilem.
Díky.

Tak jsem zkusil nainstalovat Speedometer kvůli liště s funkcemi jako napětí na baterce a počet zbývajících litrů benzínu v nádrži. Nikde se nic nezobrazuje a když v aplikacích kliknu na Speedometer, tak infotainment zamrzne a musím ho restartovat trojklikem. Nevím, jestli jsem kdysi na Mazda Revolution fóru nečetl, že default SD karta s navigací, Android Auto a Speedometer už nejsou na ten pomalý HW trochu moc. Zkusím k tomu něco pohledat...

S CarPlay v pohodě jede.
Má to ale své “masařky”

Tak jsem zkusil nainstalovat Speedometer kvůli liště s funkcemi jako napětí na baterce a počet zbývajících litrů benzínu v nádrži. Nikde se nic nezobrazuje a když v aplikacích kliknu na Speedometer, tak infotainment zamrzne a musím ho restartovat trojklikem. Nevím, jestli jsem kdysi na Mazda Revolution fóru nečetl, že default SD karta s navigací, Android Auto a Speedometer už nejsou na ten pomalý HW trochu moc. Zkusím k tomu něco pohledat...
Já mám teď poslední FW. 7xxxx.100 a Speedometer včetně horní lišty funguje úplně normálně. Android auto teda moc nepoužívám..

Odesláno z Tapatalk

Zkusil bych asi vše odinstalovat přes Recovery a pak znovu jen Speedometer s lištou jestli se to rozběhne.

Odesláno z Tapatalk

Dnes jsem ladil a už jsem spokojen.
Zakázal jsem si to upravovat;).

20190302_162918.jpg

Back