• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

A i když, připusťme, nevykrývají, tak třeba na kraji města vypnou, pak zase zapnou?

Na tu vypnutou automatiku jsem taky mířil... 🤔

Ahoj, jestli kamera “nevidí”, měla by vyskočit chybová hláška. Automatika má zase svoji kontrolku. Svítí zeleně, nebo oranžově?

Já teď řešil, proč se mi nezapínají dálkové světla automaticky, ale musím je pouštět sám páčkou. A ona s autem jela žena a nechala zapnutá světla, prý že byla trochu mlha tak aby svítily přes den i zadní (což mě taky trochu vadí že nejsou). Stačilo kroužek přepnou na AUTO a vše fungovalo ok. Prkotina, ale sedl jsem do auta v noci a nekoukl jsem se na páčku.

Já teď řešil, proč se mi nezapínají dálkové světla automaticky, ale musím je pouštět sám páčkou. A ona s autem jela žena a nechala zapnutá světla, prý že byla trochu mlha tak aby svítily přes den i zadní (což mě taky trochu vadí že nejsou). Stačilo kroužek přepnou na AUTO a vše fungovalo ok. Prkotina, ale sedl jsem do auta v noci a nekoukl jsem se na páčku.
Tohle mi dělají v servisu, když se v tom hrabou. Vypnou světla natvrdo a už to nedají zpátky. Než jsem to zjistil, byl jsem za lamu.

Mám nastaveno na automatiku standartně. To jsem se hned díval, jestli jsem to omylem nepřepnul. Ta zamlžená kamera mě taky napadla. Je pravda, že auto bylo hodně orosené, vyrážel jsem někdy před půlnocí a stálo venku. Ale auto žádnou poruchu nehlásilo a ani nehlásí. Nikdy před tím problém nebyl. Kolikrát si Majda hodí dálkový i po městě, když není provoz a nikdy nikdo na mě neblikal.

Mám nastaveno na automatiku standartně. To jsem se hned díval, jestli jsem to omylem nepřepnul. Ta zamlžená kamera mě taky napadla. Je pravda, že auto bylo hodně orosené, vyrážel jsem někdy před půlnocí a stálo venku. Ale auto žádnou poruchu nehlásilo a ani nehlásí. Nikdy před tím problém nebyl. Kolikrát si Majda hodí dálkový i po městě, když není provoz a nikdy nikdo na mě neblikal.
Asi nezbude, než zajet někam, kde jsou schopný matrix LED otestovat. Možná nějaká sw chyba? Nebo nějaký ledky vypadly a přepnulo se to na nouzový režim? Ale zase: byla by nějaká hláška a kontrolka by neměla svítit zeleně. Zdejší ledkový guru by nevěděl?

Poslední úprava:
A svítí ti v přístrojovce zapnutí světel zeleně a vevnitř A. Manželka také minule nadávala, světla měla na auto, ale asi omylem zmáčkla na vrcholu páčky to A, a tím pádem ji matrix světla něšla.

A svítí ti v přístrojovce zapnutí světel zeleně a vevnitř A. Manželka také minule nadávala, světla měla na auto, ale asi omylem zmáčkla na vrcholu páčky to A, a tím pádem ji matrix světla
Jo, Jo normálně v pravém rohu svítí zelený symbol zapnutí světel a v levém zelený s áčkem. Jen je mi divné, že kdyby byla nějáká chyba, tak by to snad auto detekovalo a něco by to hlásilo.

Jo, Jo normálně v pravém rohu svítí zelený symbol zapnutí světel a v levém zelený s áčkem. Jen je mi divné, že kdyby byla nějáká chyba, tak by to snad auto detekovalo a něco by to hlásilo.
Ještě mě napadlo k tomu oslňování, jestli jsi nenaložil něco těžkého do kufru? Vařím trochu z vody, protože nevím, jestli je u full LED nějaká autonivelace jako u xenonů, nebo to obstarávají pouze kamery a sw.

U ledek autonivelace asi je a je při nastartování za šera a nebo tmy krásně vidět jak si naklápění po startu "procvičí", což mi M3BM s fullxenony nedělala.

Hlásí. Nízkou viditelnost kamery a ať jedeš bezpečně :D. Často se mi ale, hlavně v zimě stává, že než si kamera uvědomí že nevidí skrz led / sníh, tak pustí dálky a až za 10-15 sekund je vypne a hodí hlášku. Proto musím automatiku vypnout než vyskočí hláška, ta po chvílí, až roztaje led / sníh zmizí a znova je zapínám.

Back