• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-60 obecně

No twl, to jakoze Mazda pusti k zakaznikum vozidlo, s touhle cenovkou a tam neni ani naznak, kdyz uz ne zvuk pohlcujiciho, tak alespon vibrace pohlcujiciho materialu? To jako vazne? Tohle nekdo pustil do prodeje? Ceka se, co na to zakaznik a pak to samo-domo lepi servisy? Tohle jsem v zivote nevidel.

Poslední úprava:
No twl, to jakoze Mazda pusti k zakaznikum vozidlo, s touhle cenovkou a tam neni ani naznak, kdyz uz ne zvuk pohlcujiciho, tak alespon vibrace pohlcujiciho materialu? To jako vazne? Tohle nekdo pustil do prodeje? Ceka se, co na to zakaznik a pak to samo-domo lepi servisy? Tohle jsem v zivote nevidel.
A víte o čem se tam hovoří....?

Mám za sebou víkend s CX-60 3,3 Skyactiv-D Homura, ak nevadí, podelím sa o svoje pocity a porovania oproti CX-5, ktorú mám už 80tis km.
Komu sa nechce čítať môj elaborát - CX-5 sa mi v súčasnosti zdá pre mňa vhodnejšia a napriek pár pozitívam ju za CX-60 zatiaľ nevymením.

Zobrazit přílohu 49183

Na začiatok porovnanie áut sprostredkované Google Bard (snáď pravdivé):
VeľkosťMazda CX-5Mazda CX-60Rozdiel
Dĺžka4545 mm4745 mm+200 mm
Šírka1840 mm1890 mm+50 mm
Výška1680 mm1688 mm+8 mm
Rázvor2700 mm2870 mm+170 mm
Objem kufra506 l570 l+64 l
Hmotnosť1530 kg1650 kg+120 kg

Napriek uvedenému porovnaniu bol prvý pocit z auta, že je obrovské (vpredu aj vzadu je trošku viac miesta, kufor vyzerá cca rovnako). Oproti CX-5 som mal pocit, že sedím vysoko ako v dodávke (rád by som si dal sedadlo ešte tak 5cm dole), auto je na pocit dosť široké a myslel som že sa nevojdem do pruhu. Za toto možno môžu inak zakrivené zrkadlá, ale neviem to určite. V oboch bočných zrkadlách som mal pocit že idem po čiare, v CX-5 tam mám v zrkadlách na oboch stranách kus miesta. Zážitok (nie úplne príjemný) bola aj jazda v podzemnom parkovisku, tu oceňujem konečne kvalitný kamerový systém (ktorý má dobrý obraz aj v tme), inak by som tam odrel všetky disky z oboch strán. Stále pravdepodobne chýba naklopenie zrkadiel smerom dole pri cúvaní.

Druhý pocit bol, že v tom aute stále niečo pípa. Chyba vybitia 12V batérie od prvého odomknutia auta s nájazdom 30km je fakt otravná (hlavne keď som v rovnakom čase riešil skutočné vybitie akumulátoru v druhom aute). Auto s touto hláškou nahlas pípa po vypnutí motora aj po zamknutí, po odomknutí, kedykoľvek nebeží motor. Je to neskutočne otravné a pomerne hlasité. Neviem, nechcel by som prebrať nové auto za 1,5mil v takomto stave. Druhá chybová hláška, tentokrát chyba Adblue sa zobrazila asi po 2km, auto sa vyhrážalo obmedzením maximálnej rýchlosti a že po 1000km už nenaštartujem (pričom na prístrojovej doske naskočil efektný odpočet od 1000). Táto hláška zmizla po vypnutí a zapnutí motora. Ďalšie pípanie sa ozvalo od protikolízneho asistenta skoro na každom kruhovom objazde, kedy predo mnou auto schádzalo z objazdu a ja som sa chcel pohnúť smerom za neho. To asistent panikáril skoro vždy, aj keď fyzicky nebolo možné do nikoho naraziť (toto pípanie sa pravdepodobne dá v menu vypnúť, dalo sa tam nastaviť spôsob varovania veľa asistentov).
Zobrazit přílohu 49182

Už veľmi nie som zvyknutý na to, že je niekde zapnutý start-stop (i-stop), v tomto prípade sa auto tvári "hybridne" a motor vypína už pri nízkej rýchlosti a nie až po zastavení, ako na starších modeloch. Veľmi nepraktické napríklad pred kruhovým objazdom - dobrzďujem nech ho nepreletím rovno, nič nejde, stlačím plyn a auto začne ešte len štartovať miesto toho, aby vyrazilo (aspoň na tú nabitú elektriku z brzdenia) vpred.

Kozmetická drobnosť, ale nepáčia sa mi fake výfuky. Na ľavej strane sú to tuším úplné atrapy, vpravo sú reálne výfuky zakončené smerom dolu pár cm za nárazníkom v ktorom sú "diery" na výfuky. Vyzerá to blbo a je škoda, že tie 4 diery v nárazníku nie sú "pravé".

Pozitívny zážitok mám z motora. Jazdil som pod 7 litrov, čo sa mi s CX-5 s menším benzínom podarilo len výnimočne, údajne sa dá dostať ešte o liter nižšie, čo je pri 58 litrovej nádrži už slušný dojazd. Dynamika bola trošku turbonaftová = nič, nič, raketa (nie som na to zvyknutý a vytočiť motor občas trošku dlho trvalo). Škoda, že zvuk je pravdepodobne umelý rovnako, ako tie výfuky. Motor je pekne celý zakrytovaný, takže sa neušpiníte pri dolievaní ostrekovača, akumulátor je na spolujazdcovej strane, pod krytom, zle prístupný, má krytku na + póle, ale pod krytkou je len menšia matica, na ktorú by sa štartovacie káble asi ani nedali uchytiť.
Zobrazit přílohu 49180
Veľké plus dávam za HUD displej, ktorý vie konečne zobrazovať pokyny z Waze (cez Android auto). AA by v aute malo byť aj bezdrôtové, ale nepodarilo sa mi to nastaviť, stále to chcelo párovať telefón a ten sa následne pripojil len cez BT na telefonovanie. Cez USB fungovalo v poriadku, v aute sú vpredu len USB-C konektory. Vpredu je bezdrôtová nabíjačka, občas fungovala, občas sa telefón každú chvíľu prestal a zas začal nabíjať. Vzadu je aj zástrčka na 220, čo je praktické.

Najväčšie plus a toto by som si najradšej namontoval aj k sebe - ostrekovače v predných stieračoch. Asi je to vec čo už sa roky používa všade, naživo som to videl prvýkrát, je to fakt super vec. Okno sa nezotrie nasucho, najprv ho prejdú mokré stierače vlnou okeny a potom ho dočista zotrú. Efektné a funkčné.

Trošku nelogické pre mňa bolo ovládanie teploty na klimatizácii dvoma tlačítkami, kedy aj pridanie aj ubranie teploty je klik "dole", kolieskom si to viem nastaviť naslepo, tu som s stále musel dívať, čo stláčam. Nelogické bolo aj osvetlenie pedálov počas jazdy a nie iba pri otvorených dverách - v noci som vďaka tomu v bočnom okne a zrkadle videl odraz interiéru, vypnúť sa mi to nepodarilo.
Otváranie kufra kopnutím pod nárazníkom bolo v mojom prípade veľmi náhodné, podarilo sa mi to asi 2 z 5 pokusov kedy som to skúšal (možno to chce viac cviku).

Celkovo sa mi páčil infotainment, veľa vecí sa dalo nastaviť, personalizovať, upraviť. Teda okrem prístrojovej dosky, kde sa dá nastaviť vlastne len väčšie písmo. Systém mal celkom rýchlu odozvu, peknú grafiku, displej je akurát veľký. Dobré bolo aj presunutie tlačítka kamerového systému do stredu (na CX-5 je vľavo pod volantom). Prekvapilo ma, že detské poistky na dverách stále nie sú elektronické. ISOFIX konečne nie je utopený medzi sedákom a operadlom, ale prístupný za plastovou krytkou. Predné bočné okná vyzerajú pokryté nejakou fóliou (sneh vyzeral cez ne trošku žlto), či sú termoizolačné, neviem, čelné vyzerá úplne obyčajne, takže v lete asi bude vpredu skleník ako v CX-5.

Auto má v súčasnosti viac ako dvojnásobnú cenu našej CX-5, nevidím v ňom ale dvojnásobnú hodnotu aj s ohľadom na závady ktoré sa v tomto vlákne vyskytujú a ktoré som osobne zažil. Auto mi pripadalo pri jazde tvrdšie a hlučnejšie, ako by mohlo byť, chýba trošku komfortnejšia možnosť nastavenia podvozku.

Napriek tomu, že to bol veľký zážitok, nie je mi za autom až tak smutno :) .
To je dobrý příspěvek! Docela podrobné shrnutí dojmů. Já nemá diesel, ale PHEV, těch závad jsem tam měl, vlastně pořád mám, taky dost. Po těchto zkušenostech bych si rozhodně novou CX60 nekoupil. Bohužel ji mám, tak snad postupně budou závady ubývat, jak na to budou z MAZDA CZ posílat servisní upozornění a servis bude napravovat chyby z výroby.

Nevíte někdo, jak se vypne airbag spolujezdce u CX60? Nikde jsem to nenašel (příručka, YouTube...). Bez toho nemůžeme vozit malinkou vnučku v sedačce na předním sedadle.

Nevíte někdo, jak se vypne airbag spolujezdce u CX60? Nikde jsem to nenašel (příručka, YouTube...). Bez toho nemůžeme vozit malinkou vnučku v sedačce na předním sedadle.
Automaticky, viz. návod k obsluze. Pokud se kontrolka deaktivace bezpečnostního vzduchového vaku předního spolujezdce nerozsvítí ani po nainstalování dětského zádržného systému na sedadlo předního spolujezdce, nejprve dětský zádržný systém znovu namontujte podle pokynů v návodu k obsluze. Pak, pokud se kontrolka deaktivace bezpečnostního vzduchového vaku předního spolujezdce stále nerozsvítí, namontujte dětský zádržný systém na zadní sedadlo a poraďte se co nejdříve s kvalifikovaným opravcem (doporučujeme autorizovaného opravce vozů Mazda).

Automaticky, viz. návod k obsluze. Pokud se kontrolka deaktivace bezpečnostního vzduchového vaku předního spolujezdce nerozsvítí ani po nainstalování dětského zádržného systému na sedadlo předního spolujezdce, nejprve dětský zádržný systém znovu namontujte podle pokynů v návodu k obsluze. Pak, pokud se kontrolka deaktivace bezpečnostního vzduchového vaku předního spolujezdce stále nerozsvítí, namontujte dětský zádržný systém na zadní sedadlo a poraďte se co nejdříve s kvalifikovaným opravcem (doporučujeme autorizovaného opravce vozů Mazda).
Díky! Dobrá rada nad zlato... Půjdu se co nejdříve poradit...

Ano ve shodném rozsahu VIN platí i pro Evropu, SI R085/22 – nepříjemný zvuk při otevírání a zavírání dveří a do VIN -123464 i R034/23 – rachocení v oblasti zavazadlového prostoru. Přední a zadní dveře se vylepí 2mm alubutylem (lokální nákup, žádná speciální sada) a spodní deska zavazadelníku podlepí kousky 2mm plsti.

Je potřeba přeprogramovat BCM_MAIN a BCM_SUB.
cize to tlmenmie a kufor sa tyka aj mna? 01120395? inak musim povedat ze zatial s autom max spokojnost. jedine co som objavil je vybrujuce spatne zrkadlo na vodicovej strane.

Dobrý den, zjistil jsem svolávací akci na CX 60 diesel
a to :
AP049A přeprogramovaní PCM a VCM
AP050A přeprogramovaní PCM, TCM a boční radar

Nevíte co jsou to za věci?
Děkuji

Dobrý den, zjistil jsem svolávací akci na CX 60 diesel
a to :
AP049A přeprogramovaní PCM a VCM
AP050A přeprogramovaní PCM, TCM a boční radar

Nevíte co jsou to za věci?
Děkuji
PCM = powertrain control module
TCM = transmission control module
VCM = vehicle control module

Ahoj, mam CX60 PHEV neco malo pres rok, najeto pres 25tis, driv jsem se povazoval za priznivce mazdy ale to uz je pryc. Cestu do servisu uz umim odridit i poslepu. Cistyho casu stravilo auto v servisu tak uz cca mesic.

Mam za sebou:
- komplet vymena pruzin a tlumicu (nebezpecne chovani na nerovnostech+dalnici + moje zada v hazlu)
- vymena praveho svetlometu (tekla do nej voda)
- vymena silentbloku, promazani, v servisu reseno 2x (neskutecne vrzani pri prejezdu nerovnosti v pomalejsi rychlosti)
- vytlumeni dveri (plechovy zvuk pri zavirani dveri, hluku za jizdy to podle me ale moc nepomohlo)
- reset nastaveni prevodovky, nahrani nejakeho SW update (cukani prevodovky)
- vymena kardanu (divny zvuk pri strednich rychlostech)
- vymena zrcatka u ridice (klepalo se, a klepe se pry rychlostech >100kmh dal)
- ukazatel paliva v nadrzi, tady to bylo v servisu celkem 3x. Nejdriv se to chovalo tak ze prvni tretina nadrze zmizela snad za 30km. Nejdriv to zkouseli resit nejakym prehranim SW. Pak se to zaclo postupne zhorsovat. Pri prazdnem ukazateli nadrze jsem dotankovaval max 30l. Dal se to zhorsovalo, po natankovani plne nadrze (cvaknuti pistole) ukazatel na pulce. Nakonec menili plovak, nejaky hadicky, ty pak jeste museli prerovnavat a znova davali nejaky update SW a ted se to nejak stabilizovalo.

Veci ktere asi reseni zatim nemaji, nebo je servis vyresi neumi:
- fakt spatne chovani prevodovky a pohonneho ustroji, prepinani benzinoveho a elektromotoru, prevodovka furt jakoby nad necim premejslela, nez se neco stane. benzinovy motor se obcas nesmyslne zapina i pri plne baterce, jindy zas otali, elektromotor ztrati tah a nekolik sekund trva nez nabehne benzinovy motor. Resenim je asi vzdy prepnout na SPORT a jezdit jenom v tomhle rezimu, jak jsem nekde cetl. Kdo sedel nekdy v Toyote, tam ta spoluprace elektro/benzi funguje fakt hezky a plynule, vim ale ze to maji udelane uplne jinak
- mam vysledovany jedno fakt nebezpecny chovani, kdy se svizneji rozjedu na elektro ale pak potrebuju nahle ubrat, dam nohu z plynu a jak prevodovka se zapnutym elektromotorem podradi (myslim ze 3->2) tak auto zacne samo na chvili pridavat i kdyz mam davno nohu z plynu. V tenhle moment je nekdy problem to prebzdit i brzdou, musite na ni fakt dupnout protoze auto samovolne pridava. Kdyz se mi to stalo poprve malem jsem to napalil do jineho auta ktere mi vyjelo na uzke ceste ze zatacky a ja to malem nedobrzdil. Ted uz si davam pozor.
- dojezd na baterku je celkem zklamani
- funkcnost asistencnich systemu me celkem taky irituje, na uzsich silnicich neustale bezduvodne pipani ze jedu furt na kraji (na displayi volant se sipkou doleva), bezduvodne zpomalovani adaptivniho tempomatu na dalnici kdyz jedu okolo auta ve vedlejsim pruhu a v mem je uplne prazdno, kdyz trochu zaprsi, vsechny systemy se hned vypinaji, asistent pro udrzovani v pruhu neumi jet ani stredem pruhu ale i na rovine liza jednu nebo druhou krajnici, casto i tak ze zacne vrnet volant a dostanu varovani. Na rovnych usecich, i kdyz drzim volant obema rukama neustale varovani ze mam drzet volant apod. Kdyz se treba pripojuju do jineho pruhu jsem zvykly se ohlednout za rameno kvuli slepemu uhlu hned pipa varovani nepozorny ridic. Obecne odhaduju ze 3/4 vsech pipani a varovani asistencnich systemu jsou mimo.

Vim ze asi sirim blbou naladu ale ja z toho auta proste ani po roce radost z rizeni fakt nemam. Predtim jsem mel Mazdu 6, kterou jsem mel fakt rad, ted se mi hlavou neustale honi zda se CX60 nezbavim a nenajdu neco jineho, uz jsem z toho unaveny. Jedine co me drzelo az doted nad vodou je vstricny pristup servisu. Nikdy nic z toho co jsem jim popisoval nezpochybnovali, a vse co bylo v jejich cilach se snazili resit. Auto mi vzdy umyjou a taky se vzdy hrozne omlouvaji.

Poslední úprava:
Ahoj, mam CX60 PHEV neco malo pres rok, najeto pres 25tis, driv jsem se povazoval za priznivce mazdy ale to uz je pryc. Cestu do servisu uz umim odridit i poslepu. Cistyho casu stravilo auto v servisu tak uz cca mesic.

Mam za sebou:
- komplet vymena pruzin a tlumicu (nebezpecne chovani na nerovnostech+dalnici + moje zada v hazlu)
- vymena praveho svetlometu (tekla do nej voda)
- vymena silentbloku, promazani, v servisu reseno 2x (neskutecne vrzani pri prejezdu nerovnosti v pomalejsi rychlosti)
- vytlumeni dveri (plechovy zvuk pri zavirani dveri, hluku za jizdy to podle me ale moc nepomohlo)
- reset nastaveni prevodovky, nahrani nejakeho SW update (cukani prevodovky)
- vymena kardanu (divny zvuk pri strednich rychlostech)
- vymena zrcatka u ridice (klepalo se, a klepe se pry rychlostech >100kmh dal)
- ukazatel paliva v nadrzi, tady to bylo v servisu celkem 3x. Nejdriv se to chovalo tak ze prvni tretina nadrze zmizela snad za 30km. Nejdriv to zkouseli resit nejakym prehranim SW. Pak se to zaclo postupne zhorsovat. Pri prazdnem ukazateli nadrze jsem dotankovaval max 30l. Dal se to zhorsovalo, po natankovani plne nadrze (cvaknuti pistole) ukazatel na pulce. Nakonec menili plovak, nejaky hadicky, ty pak jeste museli prerovnavat a znova davali nejaky update SW a ted se to nejak stabilizovalo.

Veci ktere asi reseni zatim nemaji, nebo je servis vyresi neumi:
- fakt spatne chovani prevodovky a pohonneho ustroji, prepinani benzinoveho a elektromotoru, prevodovka furt jakoby nad necim premejslela, nez se neco stane. benzinovy motor se obcas nesmyslne zapina i pri plne baterce, jindy zas otali, elektromotor ztrati tah a nekolik sekund trva nez nabehne benzinovy motor. Resenim je asi vzdy prepnout na SPORT a jezdit jenom v tomhle rezimu, jak jsem nekde cetl. Kdo sedel nekdy v Toyote, tam ta spoluprace elektro/benzi funguje fakt hezky a plynule, vim ale ze to maji udelane uplne jinak
- mam vysledovany jedno fakt nebezpecny chovani, kdy se svizneji rozjedu na elektro ale pak potrebuju nahle ubrat, dam nohu z plynu a jak prevodovka se zapnutym elektromotorem podradi (myslim ze 3->2) tak auto zacne samo na chvili pridavat i kdyz mam davno nohu z plynu. V tenhle moment je nekdy problem to prebzdit i brzdou, musite na ni fakt dupnout protoze auto samovolne pridava. Kdyz se mi to stalo poprve malem jsem to napalil do jineho auta ktere mi vyjelo na uzke ceste ze zatacky a ja to malem nedobrzdil. Ted uz si davam pozor.
- dojezd na baterku je celkem zklamani
- funkcnost asistencnich systemu me celkem taky irituje, na uzsich silnicich neustale bezduvodne pipani ze jedu furt na kraji (na displayi volant se sipkou doleva), bezduvodne zpomalovani adaptivniho tempomatu na dalnici kdyz jedu okolo auta ve vedlejsim pruhu a v mem je uplne prazdno, kdyz trochu zaprsi, vsechny systemy se hned vypinaji, asistent pro udrzovani v pruhu neumi jet ani stredem pruhu ale i na rovine liza jednu nebo druhou krajnici, casto i tak ze zacne vrnet volant a dostanu varovani. Na rovnych usecich, i kdyz drzim volant obema rukama neustale varovani ze mam drzet volant apod. Kdyz se treba pripojuju do jineho pruhu jsem zvykly se ohlednout za rameno kvuli slepemu uhlu hned pipa varovani nepozorny ridic. Obecne odhaduju ze 3/4 vsech pipani a varovani asistencnich systemu jsou mimo.

Vim ze asi sirim blbou naladu ale ja z toho auta proste ani po roce radost z rizeni fakt nemam. Predtim jsem mel Mazdu 6, kterou jsem mel fakt rad, ted se mi hlavou neustale honi zda se CX60 nezbavim a nenajdu neco jineho, uz jsem z toho unaveny. Jedine co me drzelo az doted nad vodou je vstricny pristup servisu. Nikdy nic z toho co jsem jim popisoval nezpochybnovali, a vse co bylo v jejich cilach se snazili resit. Auto mi vzdy umyjou a taky se vzdy hrozne omlouvaji.
Je fajn mat informacie z prvej ruky, dost zamrzi to vsetko cim si si musel podstupit. Ono by bola skoda to predat ak to mas uz vsetko vyriesene a ciste nahodou by si to musel riesit znovu s inym vozom... sam mam 6ku a CX60 znie zaujimavo ked bude mat vacsiu bateriu za mna a dojazd aspon 250km a odladene detske chybycky pri PHEV, no a co sa tyka 3.3 tam som velmi zvedavy ci to nebude ten isty dizajnovy problem ako bol pri 2.2jke. Drzim palce a nech sa rozhodnes akokolvek tak si to aj uzivaj! Na vyvoj by tu mali byt vyvojari z Mazdy. PS: len tak medzi recou, nemas zo zakona narok na nove auto pri takom mnoztve chyb, viem ze ked sa nejaka chyba objavi 3x rovnaka alebo nejaky pocet roznych tak mozes odstupit od zmluvy...? PS2: v tom lepsom pripade by si dostal auto z mensim mnoztvom poruch :)

Ufff...to je fakt celkem hodně smutný čtení obecně kolem tý 60...a to jsem o ní poměrně vážně uvažoval...:sob:

Obdivuji tvé pevné nervy. Já neustojím ani klepajici kablik v tapecu
Ten soupis je až neuvěřitelný. Asi bych raději chodil na autobus. Je smutné že to takhle vypadlo do prodeje. Někdo v tom měl odjezdit stovky km na testovacím polygonu a řešit a řešit. Třeba ty trepotajici se zrcátka se řeší už x let zpět napříč všemi modely. Zjevně stále stejná technologie uchycení skla a nikdo si s tím hlavu nelamal ani na nové vlajkové lodi...

Samsung S22 256GB Tapatalk

Back