Ahoj,
měl jsem právě CX-5 a ten zvuk byl super, pak jsem to vyměnil za Volvo XC60 B4 kvůli sedákům, to Volvo je jak v obýváku, ale zvuk nic moc a to mám příplatkové Harman/Kardon. Sedačka u spolujezdce v CX-5 byla utrpení, jakoby se člověk sesouval dopředu, nemohl jsem si odpočinout když jsem neřídil...
Uvažuji o výměně za Mazdu CX60 v dieselu, ale stále si nejsem jistý. Samozřejmě to vyzkouším atd.. ale i tak, nemá někdo zkušenost s přímým srovnáním? Mazda CX60 vs Volvo XC60? Jedná se mi hlavně o vnitřní prostor a hluk. Ten hluk se dá řešit lepší izolací, ale zásadní tam budou asi také boční okna nebo čelní sklo, jaké má vlastnosti atd... U té CX-5 se to kroutilo jak papír, když mi ho vyměňovali po "kamínku"... Také když jsem četl v tomto vlákně o čelním skle, jak propouští teplo, opravdu jsem si vzpomněl, jak mě žena furt říkala, že v té CX-5 nejde nastavit klimatizace (předtím jsme měli Mondeo), buď je teplo nebo zima... a ono to bylo tím sklem. Je mi jasné, že když bych pořídil CX60, tak nastříkám podvozek, zatlumím co bude třeba, dám nějaké izolační folie na přední a boční okna atd...
Volvo mělo také po pořízení své mouchy, výměna celé ho řízení (vibrace ve volantu), zadními dveřmi tam lítá písek, když si nekoupíš plastové krytky za 2 tis. Kč atd.., už mi 5x seřizovali stěrače a furt blbý..., ale jinak zvuková izolace a jízdní vlastností dobré, i prostor pro posádku je větší než v CX-5 a bufík je k nezaplacení včetně spouštění přes telefon (jde dieselová CX60 startovat přes apku?). Prostě vcelku spokojenost ..... ale něco mi chybí...
To volvo má ještě adaptivní tempomat, který zpomaluje v zatáčkách podle toho jak jsou prudké (asi to bere z mapových podkladů.. nevím), takže člověk nastaví 100km/h jen točí volantem... má to CX60? (CX-5 uměla jen zpomalit za vozdily)
V testu je spousta dotazů a ještě jeden, opravdu je zvuk motoru v CX60 "dopován" z repráků? Setkávám se s tím na fórech, ale předpokládám, že by si toho Vaculík ze Světa motorů všiml, ten se v tom videu vyžíval....
Pro mazdu hraje plus hlavně systém BOSE a dále ten pocit z jízdy.