• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

... no jak to asi dopadne?
1. zakapnute, ale propadle
2. bakule jako pr.se

:)
Ale vůbec ne. Já už pár míst zakapaval a používal jsem i párátka na to a nenašel bych, kde jsem to dělal. Navíc lepší bakule, než propadlina. Bakule se dá vcelku snadno zabrousit malým kulatým samolepicím smirglem o jemnosti cca 3000 pod vodou. Nalepit třeba na víčko od petky....

image.jpg

Ale vůbec ne. Já už pár míst zakapaval a používal jsem i párátka na to a nenašel bych, kde jsem to dělal. Navíc lepší bakule, než propadlina. Bakule se dá vcelku snadno zabrousit malým kulatým samolepicím smirglem o jemnosti cca 3000 pod vodou. Nalepit třeba na víčko od petky....

Zobrazit přílohu 31953
Super, to vypadá dobře. Taky myslím, že kopec se dá dodatečně kdykoliv doleštit a díra se dá kdykoliv dodatečně doplnit. Nerozumím tomu, ale říkám si, že lepší lak než vodovka a hlavně budu mít klid, že to nezrezne. Výsledek určitě dám vědět. Stejně tak si tu tužku pořídím, protože tak či tak, po první zimě se bude hodit :) Tohle teď je ale celkem větší díra, cca 1x4 mm, tak radši když to bude zakápnuté lakem. Na ty další budoucí pidi-tečky bude určitě tužka stačit.

Nejspis jsme se nepochopili. Otazka se tykala toho, jak to dopadne v servisu, zvlaste pak v autorizovanem. Dost pochybuji, ze to tam bude nekdo ladit paratkem...

Parkrat mi neco v autorizaku tuzkou na lak zadelavali, jak v Kladne, tam osobne vedouci servisu pan Hollegcha, tak v Usti (tam hadam spis nekdo z mechaniku v dilne), a dopadlo to pokazdy v pohode. Samozrejme clovek muze narazit na nekoho, koho to tam bude vylozene otravovat, nebo bude nesikovny, a dopadne to zle... ale cekal bych, ze takhle v dilne jich je vic a udela to ten, komu to jde dobre od ruky.

Ahoj, nezobrazuje se mi info na stredovem budiku k prumerne spotrebe,... vcera jsem to zkousel v nastaveni najit a nic, delam neco spatne?, diky

1.JPG

Parkrat mi neco v autorizaku tuzkou na lak zadelavali, jak v Kladne, tam osobne vedouci servisu pan Hollegcha, tak v Usti (tam hadam spis nekdo z mechaniku v dilne), a dopadlo to pokazdy v pohode. Samozrejme clovek muze narazit na nekoho, koho to tam bude vylozene otravovat, nebo bude nesikovny, a dopadne to zle... ale cekal bych, ze takhle v dilne jich je vic a udela to ten, komu to jde dobre od ruky.
Tak tady to udělali špatně. Ono vlastně už když jsem tam přišel, tak mi řekli, že pěkně to udělat nejde :) Takže teď jsem ve stavu, když je to zakáplé lakem, ale je tam díra a místo je matné. Jestli to chápu správně, tak lesku se docílí až bezbarvým lakem (který stejně nemám). Dostal jsem o nich jen malinkou lahvičku s barvou 46V. Řekněme ale, že na dočasné řešení to na chvilku stačí. Nedaří se mi to moc vyfotit, ve skutečnosti je poškozené místo tmavší. Pokračování ve správném vlákně ;)

IMG_1513.JPG

A to ses ptal kluku na obchodu nebo v servisu?
Normálně jsem se při návštěvě v servisu (tuším že při garančce nebo při opravě čalounění sedadla) bavil o té barvě, že ji sháním a že mám vyhlídnutou tu ve spreji v modelářské prodejně (až pojedu do Prahy). Při předání auta mi byla dána i malá lahvička s odlitou barvou. Jako pozornost bez nároku na odměnu. Milý vstřícný krok.

Zdravím majitele Mazdy 3 BP. Chtěl bych se zeptat, jaké máte praktické zkušenosti a jaké používáte kola-pneumatiky ? 16" nebo 18" ? Mám nyní 18" ale přemýšlím že letní pořídím 16" akorát nevím jestli je to nějaký výrazný rodíl co se týče komfortu, spotřeby atd. Budu rád za každou radu.

Zdravím majitele Mazdy 3 BP. Chtěl bych se zeptat, jaké máte praktické zkušenosti a jaké používáte kola-pneumatiky ? 16" nebo 18" ? Mám nyní 18" ale přemýšlím že letní pořídím 16" akorát nevím jestli je to nějaký výrazný rodíl co se týče komfortu, spotřeby atd. Budu rád za každou radu.
výrazný rozdíl to nebude, ale spotřeba i komfort bude určitě lepší, akorát to hůř vypadá ;)

Používám 18"origo na léto a 16"na zimu.Můj pocit je takový,že 16"jsou pohodlnější co se normální jízdy týče.18"zase líp sedí při svižnější jízdě.Každopádně výraznější rozdíl nevidím.Asi i záleží na značce pneumatik,ale to už je na každém jestli má chuť se v tom patlat.Jak píše vladas75 ,18"líp vypadají.?

Já zvolil dva páry 18 zima a léto. Ten rozdíl je zanedbatelný. Mazda dobře filtruje i na 18 kolech a vzhledově bych ji to nemohl udělat. Na Ceedu máme 16kola pač větší ani nedá. Vytluky jsou lehce tlumenejsi a je menší valivy šum od pneu. U těch větších počítej že je o dost dražší pneu.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Díky @MCX3 za názorné praktické foto. Ty 16 sice nevypadají hrozně, ale 18 je vzhledově někde jinde. Tyhle prostě k tomu autu patří. Taky dle zkušeností @HHbota asi zůstanu u 18. Auto mám teprve týden, až bude trochu času nafotím a pochlubím se ;) Díky za názory.

Ty 16 na tom krásném autě vypadají příšerně. O těch difusorech ani nemluvě. Taková móda let 90...Ale každého věc co si koupí na auto nebo domů. Prostě 18kola a neřešit.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Na vysokoprofilové pneu se dá snáz a bez rizika škrábání disku dát obyč sněhové řetězy.

Manzelka ma letne 18 a zimne 16. Samozrejme 18 vyzeraju lepsie, pri 16 ja mam osobne pocit ze je tam velka vyska gumy, to aspon mne bije do oci. Mazda na nerovnostiach je dost tvrda, porovnavam s Kia ceed na 17. Ale po prezuti na zimne 16 nijako extra auto nezmeklo. Takze za mna zimne 16 urcite koli lepsiemu odvadzaniu vody a leto 18 image aj stabilita.

Back