• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Ano, na Dunlop Winter Sport 5 nedám dopustit. Ve všech aspektech jsou na tom velmi dobře, dle mého excelují v jízdě na sněhu.

Mám je taky a naprostá spokojenost. Jedny z nejlepších na sníh nebo mokrý povrch ale údajně rychle ubývá vzorek.. Taky ale dost stojí.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Moje už mají čtvrtý rok, asi poslední, najeto nejméně 45 tis km (3x 15 až 20 tkm, letos zatim jen pár set), vzorek 5 - 6mm, nakolik jsem schopný to hloubkoměrem změřit, a fungují stále skvěle, jak teď skoro každý den zkouším. Za mě dobrý výkon.

Poslední úprava:
Mám na obou dveřích zadních u malého trojůhelníkového okénka nedoléhající chromovou lištu s těesněním. Máte to někdo taky ? Neb
vám to těsní ? Jestli rovnou reklamovat.

Bridgestone BLIZZAK LM005 215/45 R18. Zkušenosti perfektní. Na Japonce patří Japonec :) Koupit si auto za ty prachy a pak šetřit pár tisíc Kč na pneu mi přijde zvláštní. Zrovna pneu můžou ušetřit 5 metrů, který mi zachrání auto nebo i život.

Mám na obou dveřích zadních u malého trojůhelníkového okénka nedoléhající chromovou lištu s těesněním. Máte to někdo taky ? Neb
Mám také, ale asi ne v takové míře. Úplně 100% to nedoléhá.

No já tam škvíru nemám. Těsnění doléhá ke sklu po celé délce na obou stranách. Ale celkově to na mne působí dojmem, jako že potřebuju narychlo ucpat díru, tak nařežu kousky různého těsnění, co se mi válí na ponku a nacpu to do škvír...

Vyšší rychlostní i nosnostní index nevadí. Co se týče stáří pneu, viz např. odkaz https://www.pneumatiky.cz/kontroverzni-stari-pneumatik-1-rok-skladovani-3-tydny-uzivani-t4
Ne že bych chtěl protěžovat tento shop, ale mám s nimi dobré zkušenosti, jsou komunikativní i po mailu a docela tomu rozumí. Jestli jsou schopni poslat DOT dopředu, nevím - možná to stojí za dotaz.
Vyšší index nosnosti vadí v tom, že je bočnice tvrdší a automéně komfortnější. M3 je naladěná na orig Bridgestone s nižším LI 89.

Zdravím všechny, mám možná zase jeden problém, protože jsem trochu puntičkář, tak jsem si všiml nějakýho fleku na držáku motoru, asi jakoby mastný, nevím a navíc asi oloupaná barva ? Jeslli to někdo máte taky stejný nebo to mám řešit reklamací ? Jinak jsem úspěšně reklamoval odřený volant formou výměny a také Mazda uznala nedoléhající lištu s těsněním, viz moje video o kousek výš. Výměna proběhne dle domluvy asi příští týden.

Jo ještě ty fotky jsem zapomněl ;)

IMG_20210128_162823492_u.jpg IMG_20210128_162839572_u.jpg

Bohužel foto jsem si zapomněl pořídit. Fotoili to až v autorizáku. No ale až tam pojedu tak jestli tu fotku ještě budou mít a budou ochotni mi ji poslat tak ji sem dám. Bylo to takové odřené na horní straně věnce cca 6 cm dlouhý a 1 cm široký. Reklamoval jsem v Autoefekt Zlín. Jezdím sem pravidelně, je to skvělý servis a ochotní odborníci, hlavně pan Bouček.

Těsnění je na videu o kousek výš v příspěvku, tak mrkněte. fotil jsem to, ale na fotkách to nebylo moc poznat. I pan Bouček z Autoefektu Zlín posílal do Mazdy video.

Těsnění je na videu o kousek výš v příspěvku, tak mrkněte. fotil jsem to, ale na fotkách to nebylo moc poznat. I pan Bouček z Autoefektu Zlín posílal do Mazdy video.

Tak snad budu mít stejné pořízení v Praze. Díky

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Kubajz525 ty to máš taky stejný ? A jak to máš s tím držákem motoru? taky takový trochu jakoby mastný nebo jenom barva oloupaná? Nevím jestli ten držák je z hliníku nebo železa, ale když drží motor tak asi ze železa a na tom barva.

@Kubajz525 ty to máš taky stejný ? A jak to máš s tím držákem motoru? taky takový trochu jakoby mastný nebo jenom barva oloupaná? Nevím jestli ten držák je z hliníku nebo železa, ale když drží motor tak asi ze železa a na tom barva.

Na držák motoru jsem se nějak víc nekoukal, ale těsnění kolem okna vzadu mám podobné, jako jsi natočil na videu. Kromě tohohle a pár drobných vad na laku je to auto supr. Tak snad uspěji s reklamací. Ale co jsem slyšel/viděl, tak na M3 BP je to nedoléhající těsnění celkem časté.

Jo auto je supr, akorát my co jsme si ho koupili snad díky naší všímavosti a následnými reklamacemi jej po faceliftu někdy časem dotáhneme k dokonalosti :). No na to těsnění údajně vydala Mazda nějaké doporučení či co pro servisy a neměl by být problém s reklamací, vědí o tom. Není to možná na všech, ale kdo se přihlásí, tomu to bez problémů odstarní. Teď už je pozdě, ale můžu poprosit, jestli třeba zítra mrkneš na ten držák ?Díky.

Jo auto je supr, akorát my co jsme si ho koupili snad díky naší všímavosti a následnými reklamacemi jej po faceliftu někdy časem dotáhneme k dokonalosti :). No na to těsnění údajně vydala Mazda nějaké doporučení či co pro servisy a neměl by být problém s reklamací, vědí o tom. Není to možná na všech, ale kdo se přihlásí, tomu to bez problémů odstarní. Teď už je pozdě, ale můžu poprosit, jestli třeba zítra mrkneš na ten držák ?Díky.

Tak paráda. Díky za info. Podívej já se k autu bohužel dostanu až z kraje příštího týdne. Každopádně, pokud ti to k něčemu bude, tak to v pondělí cvaknu a dám sem, případně tobě do zprávy.

OK. chci jenom porovnat,jestli neřeším zbytečně nějaký nesmysl.

Back