• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

My máme právě v rodině ceed 2017 na 16 kolech a já mazdu 3 na 18 kolech a Mazda mi nepřijde tvrdší. Systém tlumeni je na vysoké úrovni a je srovnatelný s kiou na menších kolech. Pouze některé druhy příčných nerovnosti jsou více znát. Ale zase kia kdyby měla 18 kola tak bude dost horší než Mazda. Obecně vzato na projížďku moc rozdíl nepoznáš a lehce budou vítězit 16. Pak vylezes z auta a kouknes na kola a řekneš. Beru 18 protože na té mazde ty 16 vypadají pro velké podbehy fakt směšně a auto dost zabíjí. Mazda není žádný zebrinak takže nebát se toho.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Ty 16 na tom krásném autě vypadají příšerně. O těch difusorech ani nemluvě. Taková móda let 90...Ale každého věc co si koupí na auto nebo domů. Prostě 18kola a neřešit.

Ty difuzory už jsou takto z Japonska.

Počkej. To chceš říct že na autě už byla? Vždyť na fotce kde máš 18 kola nejsou. Oni mají svůj význam ale vypadá to příšerně.

Počkej. To chceš říct že na autě už byla? Vždyť na fotce kde máš 18 kola nejsou. Oni mají svůj význam ale vypadá to příšerně.

Zřejmě myslíš deflektory (ofuky) a ne difuzory

Ahoj, napíšu sem mojí zkušenost s výběrem zimních disků. Možná jsem to už psal. Vždy jsem byl zvyklý, že zimní kola dávám o 1 palec menší než letní. V případě našich mazd byl problé, že v VTP nejsou definované 18 případně 17 kola. Proto jsem šel po homologovaných 18 případně 17 od jiných výrobců. Ono stejnak je pár výrobců disků, od kterých právě výrobci aut kupují kola.

V případě M3 (a vlastně i M6) jsem zvolil kola Borbet a k tomu příslušné pneumatiky. 16" kola na M3 mi přišla hrozná a z mého pohledu bych na to nechtěl 6 měsíců koukat. S výsledkem jsem spokojen, jen mě čeká zápis do VTP.

20201010_132210793_iOS.jpg

@mr.neo . No ty kola vypadají dost dobře. To jsou teda 17" ? A se zápisem nebude problém ? Případně jak se to provádí taková změna rozměru ofiko do velkého TP ? Je to zajímavá alternativa.

@mr.neo,jaký máš rozměr pneu na těch 17" ?
No musel jsem tam dát pneu takové, aby obvod kola byl pořád stejný jako na 16/18. Ono je to přesně definováno, když výrobci disků dělají homologace na auto. Tzn. patří tam kole 215/50 R17. Bral jsem Goodyear Gen-1 MFS. Zatím najeto cca 1000km a dobré,tiché. Uvidíme někde na sněhu.

Mám 18 letní i zimní. Měl jsem strach, že zimní budou tvrdé, ale je to stejné. 18 lépe sedí a jsou nesrovnatelně hezčí. Mazda má výborný podvozek, jeho tvrdost jsem poznal jen na rozbitých cestách hlavně ve městech, jinde je podle mě dostatečně komfortní.

Kdo jezdí na zimních 18" ? Na pneu kterého výrobce, jak jste spokojeni a jakou máte v zimě průměrnou - dle palubního počítače spotřebu?

Kdo jezdí na zimních 18" ? Na pneu kterého výrobce, jak jste spokojeni a jakou máte v zimě průměrnou - dle palubního počítače spotřebu?
Jezdím na 18", Pneu mám Falken Eurowinter HS01. Nepozoruji nějaké problémy, jen jsou hlučnější když třeba zastavuješ na semaforech. Spotřeba dlouhodobá 7.4. Jezdím hlavně město a kratší trasy. Najeto 19000.

Já mám Hankook icept evo2 a nejsou špatné.hlučnější budou asi skoro všechny. Myslel jsem že spotřeba co mám těch cca 7l je spíš vyšší, ale to je asi jenom můj negativní dojem, zimní asi lepší spotřebu mít nebudou. Měl jsem před tím CX-3 a i v zimě byla spotřeba kolem 6 litrů. Tak proto jsem se ptal. Mám M3 BP krátce, tak sbírám zkušenosti a poznatky. Ještě jiná věc, na obou stranách zadních dveří, u malýho trojůhelníkovýho skla je dole tesění s chromovou lištou. Na tu lištu s tím těsněním když přitlačím, tak je tam vůle, jakože nedoléhá na to sklo. Dělá to stejně na levých i pravých dveřích. Nevím jestli to tak má být nebo zase nějakej error v konstrukci.

Já mám Hankook icept evo2 a nejsou špatné.hlučnější budou asi skoro všechny. Myslel jsem že spotřeba co mám těch cca 7l je spíš vyšší, ale to je asi jenom můj negativní dojem, zimní asi lepší spotřebu mít nebudou. Měl jsem před tím CX-3 a i v zimě byla spotřeba kolem 6 litrů. Tak proto jsem se ptal. Mám M3 BP krátce, tak sbírám zkušenosti a poznatky. Ještě jiná věc, na obou stranách zadních dveří, u malýho trojůhelníkovýho skla je dole tesění s chromovou lištou. Na tu lištu s tím těsněním když přitlačím, tak je tam vůle, jakože nedoléhá na to sklo. Dělá to stejně na levých i pravých dveřích. Nevím jestli to tak má být nebo zase nějakej error v konstrukci.
Na sedanu ty zadní "trojuhelniky" jdou zmáčknou ke karoserii. To samé u mne. Těsnění jakoby doléhá, ale podle mne kde je vůle, tam je vzduch a dělá to hluk zbytečně si myslím.

No, na sedanu je to trochu jinak. Mám hatchback, a tam ta lišta s těsněním jde od vrchu dolů a kolem spodku okna. A v šikmé části, která navazuje na tu rovnou pod oknem je to odchlíplý i s těsněním a může tam klidně zatéct voda. Než to budu řešit se servisem, tak ať nedělám zbytečně paniku, jestli to tak má i někdo jiný.

Nexen Winguard Sport 2, na suchu drží pěkně, sníh neviděly, asi jsou hlučnější, než letní, spotřeba 6,3 - 6,8, převážně mimo město a dálnice.

Nexen Winguard Sport 2, na suchu drží pěkně, sníh neviděly, asi jsou hlučnější, než letní, spotřeba 6,3 - 6,8, převážně mimo město a dálnice.
Taky jsem zkusil Nexen Winguard Sport 2 (Made in Korea), mně naopak připadají velmi tiché, na sněhu už párktát vyzkoušeno a super. Pro vlastnosti na sněhu dle testů jsem je taky bral. Uvidíme, jestli ty vlastnosti vydrží, když je to tak levné, teď je to měkká nová guma, která funguje fakt dobře. K vlasnostem na mokru se vyjádřit nemůžu, na mokru nejezdím na hraně, dle testů mají být na mokru o něco horší než prémiové gumy. Spotřeba v zimě je obecně vyšší nejen kvůli gumám, já mám teď kolem 7,5.

Dunlop Winter Sport 5. Jsou o něco tužší, než letní Bridgestone (z výroby), ale velmi dobře sedí na suchu i na mokru. Na sněhu jsem je zatím neměl možnost vyzkoušet.

Mně tady všichni doporučovali Dunlop Winter Sport 5 a jsou to fakt super pneu. Dobře drží a řekl bych, že jsou tak stejně hlučné jak tovární letní Bridgestony. Spotřebu neřeším, takže netuším :)

Back