• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Normálně si zajed k dealerovi pro tužku, stojí cca 350 korun. Myslím že to vklidu zvládneš sám a k dokonalosti bych pak "dobrousil" pod vodou smirglem cca 3000+ ten bezbarvý lak, který je součástí tužky.
Já to dělat nemůžu :grinning: Já se znám - jak by to nebylo v mých očích dost dobré, tak bych to pořád zlepšoval, až bych to probrousil ?

Já to dělat nemůžu :grinning: Já se znám - jak by to nebylo v mých očích dost dobré, tak bych to pořád zlepšoval, až bych to probrousil ?
Na tom jsem podobně :D Já zase do toho vrtal furt a ještě to nebylo suché. Naštěstí stačí utřít a jede se nanovo.

Na tom jsem podobně :D Já zase do toho vrtal furt a ještě to nebylo suché. Naštěstí stačí utřít a jede se nanovo.
Navíc na sídlišti venku v mrazu to fakt dělat nechceš :) Já se pak budu lakýrníkovi dívat na ruce, jak se to vlastně dělá a pak třeba zkusím nějakou "po-zimní" opravu na jaře sám :cool:

Na nakup tuzky u dealera se vykasli. Dojed do autolaku, za daleko mensi castku ti udelaji lak primo "na miru" a budes to mit se steteckem i tuzkou, coz je na podobnou aplikaci lepsi, nez stetecek. V Brne beru u Hrubeho.

Kazdopadne do jara bych s tim necekal, sul je svina, vis jak...

Tak ta tuzka na lak stoji asi dve kila a na casty barvy ji plno prodejcu ma primo na prodejne, nemusi se nic michat. Pouziti je pro trpelivyho peclivyho cloveka (v mym pripade manzelka, mne se klepou ruce a neumim jemny veci) uplne v klidu.

Kluci, díky za tipy. I sám autolakýrník říkal, ať přijedu s tužkou od výrobce, že mi to zakápne a bude to přesnější. Tak půjdu do tužky. Na předchozí BM jsem se na ty nejdrobnější ťupky vykašlal úplně a taky se nic nestalo (žádná rez). A jeden fakt velký ťukanec od dveří nebo nákupního košíku jsem nechal přelakovat.

Kluci, díky za tipy. I sám autolakýrník říkal, ať přijedu s tužkou od výrobce, že mi to zakápne a bude to přesnější. Tak půjdu do tužky. Na předchozí BM jsem se na ty nejdrobnější ťupky vykašlal úplně a taky se nic nestalo (žádná rez). A jeden fakt velký ťukanec od dveří nebo nákupního košíku jsem nechal přelakovat.
Jen počítej s tím, že ta Red Soulka lakovaná mimo továrnu bude vždy vypadat jinak. Chybí tam vrstva a navíc tam jsou jinak "poskládaný" ty metalický části nebo co že to je.

Jen počítej s tím, že ta Red Soulka lakovaná mimo továrnu bude vždy vypadat jinak. Chybí tam vrstva a navíc tam jsou jinak "poskládaný" ty metalický části nebo co že to je.
Ano, to už jsem viděl na BM, že tam chyběla ta perleť. Ale když se na to místo nesoustředíš, nevšiml bych si toho.
Ta tužka je jakžtakž podobná?

Ahoj,
3.1.2020 jsem Soul Red Crystal koupil u dealera za lidových 647,- Kč

Ahoj,
3.1.2020 jsem Soul Red Crystal koupil u dealera za lidových 647,- Kč
Ofiko cena je podle mě asi 220 Kč. Jmenovitě jsem se na to nedávno v Mazde ptal... Asi tě pěkně natahnuli.

OPRAVA: Beru zpět, nevěděl jsem na nové Mazdy 3 BP jsou 3x dražší.

Když jsem v servisu AP v Brně hodil řeč, že sháním tu tužku nebo něco podobného, dostal jsem zdarma malou lahvičku origo barvy. Asi jsem měl štěstí nebo vypadám opravdu potřebně. :)

Když jsem v servisu AP v Brně hodil řeč, že sháním tu tužku nebo něco podobného, dostal jsem zdarma malou lahvičku origo barvy. Asi jsem měl štěstí nebo vypadám opravdu potřebně. :)
A to ses ptal kluku na obchodu nebo v servisu?

A to se vyplati!
Tak to každopádně. o_O Navíc jsem s tím moc parády nenadělal, ale to bude spíše rukama. Použil jsem ji 3x a už na to kašlu. Nenapadlo mne oslovit nějakého lakýrníka. Pokud bych to auto používal denně, mohl bych to k němu vždy na víkend hodit, práce by měl dostatek. ;)

Ta Red Soulka je dle vše asi opravdu naprd. Já se šedou nemám nějaké nezvyklé problémy...krom pavučin okolo nádrže, kterou mi utřeli v autorizáku asi hadrem od prachu, když rovnali víčko...

Poprosil jsem nakonec servis Mazdy a byli tak hodní, že mám zítra přijet, že mi to zakápnou. Ale žádné dodatečné úpravy jako broušení a leštění nebudou dělat. Tak snad to bude vypadat nějak rozumně. Každopádně jsem jim vděčný a vám taky za cenné rady :)

... no jak to asi dopadne?
1. zakapnute, ale propadle
2. bakule jako pr.se

:)

Back