• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

@xPet já to leju hezky do řeky ať můžou ryby dobře brzdit když se zvedne proud ??

Poslední úprava:
Dotaz, v nějaké recenzi myslím na CX30 jsem slyšel že při řazení na vyšší stupně auto podrží správné otáčky motoru jaké budou po zařazení - toto dělá i trojka. Ale prý to má CX30 dělat i při podřazování.
Nevíte někdo nechystá se nějaká taková aktualizace i na M3?

Dotaz, v nějaké recenzi myslím na CX30 jsem slyšel že při řazení na vyšší stupně auto podrží správné otáčky motoru jaké budou po zařazení - toto dělá i trojka. Ale prý to má CX30 dělat i při podřazování.
Jakože by CX-30 dávala automatické meziplyny? To se mi moc nezdá…

V podstatě ano, mě se to taky nezdá nikdy jsem o tom neslyšel a 3 a CX30 jsou prakticky stejná auta co do techniky a výbavy takže proč by to měla dělat zrovna CX30 a ne 3.
Jako u M3 jsem si všiml toho ze když jdu třeba z 2 na 3 tak se otáčky pridrzi na správném místě a napadají až k volnoběhu, ale při podřazování nic takového.
Jedine co mne napadá jestli CX30 nemá nějaký novější SW který by to dělal - jako bylo by to fajn třeba z 3 na 2 to ten meziplyn docela chce.

asi máš na mysli toto

Podívej ne ne Vaculík tam mluvil jen o řazení nahoru to bylo jinde.
Jelikož jsem teď koukal na všechny možné testy tak teď ani nevím zda to bylo česky, snad se tím někde prokoušu.

Jinak jsem ale narazil na velmi pěkná porovnání Mazdy 3 vs Mercedes Benz třídy A a BMW1 s AUDI A3. Ale hlavně opravdu dost testu proti MB. Tedy ne se vším souhlas a často je to jak u nás ty testy ale překvapilo mne to.

Ne ne ten je tam řadí sám. Myslel jsem ty automatický ,,falešný” na tom otáčkoměru to vypadá, že mu to tam vážně srovnává auto samo, nezdá se mi, že by si ho hodil sám směrem nahoru.

Ne ne ten je tam řadí sám. Myslel jsem ty automatický ,,falešný” na tom otáčkoměru to vypadá, že mu to tam vážně srovnává auto samo, nezdá se mi, že by si ho hodil sám směrem nahoru.
... tak mne napadá, že si budu muset více všímat otáčkoměru :p . Při řazení nahoru to skutečně otáčky hezky podrží. Dolů jsem zvyklý řadit s meziplynem, u CX-30 to jde nějak neobvykle snadno i bez něj (pocitově i podle zvuku), ale že by mne napadlo sledovat otáčkoměr ... polepším se.

Tak dnes sledováno a nic. Při podřazování prostě otáčky nesrovná.

Sundal si někdo z nové trojky označení na kufru? Myslím v chromu Mazda 3 a Skyaktiv G.

Nemám moc rád chrom a docela si říkám že bez by to autu slušelo víc.

A objevil jsem v nastavení takovou funkci bylo to nějak takto:

Při nastavení klimatizace na automatiku vyhřívat, nebo ochlazovat sedačky podle nastavené teploty klimatizace.

Mám to chápat tak, že pokud si nastavím klimu na chlazení tak se bude chladit i sedačka? Myslel jsem že tam jsou jen ,,dečky” na vyhřívání.

K večeru pojedu autem tak to testnu, ale nechce se mi věřit, že by to umělo i takový pičurinky ?
Nebo tam jsou nějaké výdechy klimy které vedou do sedačky?

A objevil jsem v nastavení takovou funkci bylo to nějak takto:

Při nastavení klimatizace na automatiku vyhřívat, nebo ochlazovat sedačky podle nastavené teploty klimatizace.

Mám to chápat tak, že pokud si nastavím klimu na chlazení tak se bude chladit i sedačka? Myslel jsem že tam jsou jen ,,dečky” na vyhřívání.

K večeru pojedu autem tak to testnu, ale nechce se mi věřit, že by to umělo i takový pičurinky ?
Nebo tam jsou nějaké výdechy klimy které vedou do sedačky?
Spíše nedomyšlený překlad funkce, pří nižší teplotě mi to po startu automaticky zapne vyhřívání volantu a sedačky. Mazda 6 má ventilovaná přední sedadla 3jka to nemá.

Hm… tak nějak jsem si to myslel že to bude špatný překlad a bude to asi jen upravovat teplotu vyhřívání s tím jak se ohřeje kabina.
No nic už jsem se docela těšil ?

Nazdar všem, nevíte jak demontovat plastové kryty prahů? Díval jsem se pod auto, ale nikde jsem nenašel ani zácvaky ani šrouby, tak nevím jak to tam drží. Chtěl bych to někdy aji ty další plastové kryty zespod sundat a nastříkat voskem. Tak jestli to už někdo dělal a má třeba i fotky nebo video budu rád, ať něco nepolámu.

Nazdar všem, nevíte jak demontovat plastové kryty prahů? Díval jsem se pod auto, ale nikde jsem nenašel ani zácvaky ani šrouby, tak nevím jak to tam drží. Chtěl bych to někdy aji ty další plastové kryty zespod sundat a nastříkat voskem. Tak jestli to už někdo dělal a má třeba i fotky nebo video budu rád, ať něco nepolámu.
hrubou silou ;)

pochybuji, že by něco změnili. Na CX-3 si ho prostě vzal a vytrhnul

Back