• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Ahoj, chtěl jsem se zeptat - okno u spolujezdce mi nejde otevřít a zavřít stisknutím, tlačítko se musí držet (nevím, jak se ta funkce jmenuje). Ostatní okna v pohodě fungují na "ťuknutí" do tlačítka. To se dá nějak nastavit, nebo je to "rozbitý".
Předem díky za případné reakce.
neodpojoval si baterku ? Pak se musí okna nastavit, ale to by ti dělaly asi všechny a ne jenom to u spolujezdce ...

zkus tohle -
klíček do polohy ON nebo nastartuj motor
stahni okno cca do poloviny a znovu ho zavři, po zavření ho drž cca 5 sec

Poslední úprava:
neodpojoval si baterku ? Pak se musí okna nastavit, ale to by ti dělaly asi všechny a ne jenom to u spolujezdce ...

zkus tohle -
klíček do polohy ON nebo nastartuj motor
stahni okno cca do poloviny a znovu ho zavři, po zavření ho drž cca 5 sec
Super, opraveno - díky moc ?. Zkoušel jsem to předtím, ale držel jen asi 2 - 3 vteřiny.
Baterku jsem neodpojoval, nevím, čím se to mohlo rozhodit - u jednoho okna.

Super, opraveno - díky moc ?. Zkoušel jsem to předtím, ale držel jen asi 2 - 3 vteřiny.
Baterku jsem neodpojoval, nevím, čím se to mohlo rozhodit - u jednoho okna.
Super, hlavně že to pomohlo ??

Super, hlavně že to pomohlo ??
A přitom taková blbost ?. Ještě jednou díky za rychlou reakci.
Když tak nad tím uvažuju, tak už asi i tuším příčinu. Vypnu motor, všimnu si, že má žena pootevřený okno, tak ho chci rychle zavřít, vtom ona otevře dveře a okno se nestihne dovřít. To se jí povedlo v poslední době asi 2x.
U koncernu jsem to řešil klíčkem v zámku, tady jsem přesně nevěděl.

Hoši, můžete mi někdo vyfotit z boku klíč na hatchback? Jak tam jsou ty tlačítka, ať si můžu koupit aspoň kryt, než bude auto. Dík

Hoši, můžete mi někdo vyfotit z boku klíč na hatchback? Jak tam jsou ty tlačítka, ať si můžu koupit aspoň kryt, než bude auto. Dík
Stačí tak? Klíč je vlastně nejhorší věc na celém autě. Ještě, že ho nikdy nemusím vytahovat z tašky. To muset dizajnovat stejný Japonec jak PS5 :joy:

IMG_0241.JPG IMG_0243.JPG IMG_0244.JPG IMG_0245.JPG

Jo dík. Jen jsem myslel, že tam je ještě někde třetí tlačítko na vypnutí alarmu v autě. Popř. jak vypnu alarm v autě, když tam budou sedět děti a já auto zamknu?

Poslední úprava:
Jo dík. Jen jsem myslel, že tam je ještě někde třetí tlačítko na vypnutí alarmu v autě. Popř. jak vypnu alarm v autě, když tam budou sedět děti a já auto zamknu?
To nemám tušení. Já až po roce zjistil, že to auto má alarm. Šel jsem zaplatit pokutu za parkování a ženu jsem tam zamknul :)

Tak jsem si přečetl návod jak je to s tím alarmem a moc chytrý z toho nejsem. Píšou tam: Pokud chcete zrušit funkci prostorového čidla, stiskněte talčítko deaktivace na dálkovém ovladači během 20 sekund po stisknutí tlačítka uzamknout. Akorát na ovládání takové tlačítko není. Tak jedině, že je v autě alarm bez prostorových čidel (který se nemusí vypínat když tam někdo sedí), ale zase by vám auto nehoukalo, když jste tam nechali někoho sedět. Tak tedy nevím. Na šestce jsem to měl, že na ovládání když se zmáčklo tlačítko zamknutí jednou, tak se auto zamknulo a když 2x, tak se zamknulo a aktivoval alarm. Ale to bylo klasické auto a ovládání bez smart funkcí.

Poslední úprava:
Tak jsem si přečetl návod jak je to s tím alarmem a moc chytrý z toho nejsem. Píšou tam: Pokud chcete zrušit funkci prostorového čidla, stiskněte talčítko deaktivace na dálkovém ovladači během 20 sekund po stisknutí tlačítka uzamknout. Akorát na ovládání takové tlačítko není. Tak jedině, že je v autě alarm bez prostorových čidel (který se nemusí vypínat když tam někdo sedí), ale zase by vám auto nehoukalo, když jste tam nechali někoho sedět. Tak tedy nevím.
to je divný, na M6 GL je přímo tlačítko OFF na deaktivaci čidla do těch 20ti vteřin a funguje to dobře. proč by to psali v návodu, když to klíčenka neumožňuje ?

to je divný, na M6 GL je přímo tlačítko OFF na deaktivaci čidla do těch 20ti vteřin a funguje to dobře. proč by to psali v návodu, když to klíčenka neumožňuje ?
V návodu je klasicky u všeho hvězdička, a že platí jen u některých modelů. Viz foto ovládání od jirin_ pět příspěvků nahoru. A alarm má trojka již v základní výbavě.

V návodu je klasicky u všeho hvězdička, a že platí jen u některých modelů. Viz foto ovládání od jirin_ pět příspěvků nahoru. A alarm má trojka již v základní výbavě.
Mně se ten alarm zapnul, až žena chtěla vystoupit a otevřela zevnitř klikou. Nic prostorového. Jen ochrana proti vyháčkování.

Mně se ten alarm zapnul, až žena chtěla vystoupit a otevřela zevnitř klikou. Nic prostorového. Jen ochrana proti vyháčkování.
Aha, tak to v trojce bude alarm bez prostorových čidel. Proto není vypnutí alarmu na dálkovém ovládání. Takže děti tam můžu nechat, pokud nebudou otevírat dveře zevnitř. Zase na druhou stranu dobře, protože v létě nechávam přes palubku folii, tak její pohnutí alarm nespustí.

Řešili jste někdo výměnu poškrábaného plexi přístrojové desky (myslím vlásečnicové škrábance viditelné jen když zasvítí slunko)? Kolik stojí nový plast, jestli to jde vůbec udělat, aby se pod sklo nedostal prach a hlavně jestli to má vůbec smysl? Ten kdo tam vymyslel tento materiál by zasloužil vyhodit :)

Ahoj, nevíte proč nemá trojka BP přední mlhová světla?
Na BM jsem mlhová světla využil tak 1x ročně. A řekl bych, že hlavní LED světlomety svítí tak dobře, že mlhovky nejsou potřeba.

Na BM jsem mlhová světla využil tak 1x ročně. A řekl bych, že hlavní LED světlomety svítí tak dobře, že mlhovky nejsou potřeba.
CX-30 je také nemá. Před koupí jsem se na to ptal, bylo mi řečeno, že světlomety jsou konstruovány tak, že samostatné mlhovky nejsou potřeba. Zatím jsem nenarazil na tak velkou mlhu, abych to ověřil.

Back