• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

To mám a musím říct ze mě to občas dost se…. Třeba mám věci na zadním sedadle nebo u spolujezdce a než stihnu obejít auto tak se mi zamkne ? asi budu muset prodloužit interval. Když pak zas budu muset čekat na parkovišti u obchodaku zda se to opravdu zamklo.
A není to spojeno i se vzdáleností nepřítomnosti klíčku od auta? Aspoň to dělá moje Miata a manželky CX 30 také. Když jsem cca. 4-5 m od auta tak se samo zamkne, ale když budu s klíčkem stát vedle nebo občas dělám to, že dám klíček na střechu a v tu chvíli se auto nezamkne nikdy!

Tak auto by se mělo vzdy zamknout, když člověk opustí s klíčkem danou oblast (viz. obrazek). To nedělaš dobře Jaromíre s tím klíčem na střeše, odjedeš a máš po klíči.

Screenshot 2021-10-25 at 18-00-37 untitled - 88f08_CX-30_Rychlý_průvodce_8HG4-EE-19D-CZ+L_Edit...png

S klíčkem na střeše je to ok, protože vždy sundavám střechu před odjezdem :joy:
:joy::joy::joy::joy:, taková malá vymoženost roadsteru

Aby ti klíče nespadli do odtokového kanalku.??

A není to spojeno i se vzdáleností nepřítomnosti klíčku od auta? Aspoň to dělá moje Miata a manželky CX 30 také. Když jsem cca. 4-5 m od auta tak se samo zamkne, ale když budu s klíčkem stát vedle nebo občas dělám to, že dám klíček na střechu a v tu chvíli se auto nezamkne nikdy!
Podívej ne já hlavně jsem třeba 0,5m od auta myslím že tam je nějaký časovač.

Měl jsem s tím také problémy (vzdálenost klíčku od auta). Na chatě mám garáž hned pod obytnou částí. Blblo to tak klíčky dávám do plechové krabičky - zavírací od tabáku a je klid - Faradayova klec. Klíčky chce dát dost daleko, nebo jak píši do něčeho "zavřít", pokud je mám v kapse a běhám okolo auta - neuspí se nikdy.

Měl jsem s tím také problémy (vzdálenost klíčku od auta). Na chatě mám garáž hned pod obytnou částí. Blblo to tak klíčky dávám do plechové krabičky - zavírací od tabáku a je klid - Faradayova klec. Klíčky chce dát dost daleko, nebo jak píši do něčeho "zavřít", pokud je mám v kapse a běhám okolo auta - neuspí se nikdy.

Taky používám plechovou krabičku a zatím žádný problém.

Sme se nepochopili já mám opačný problém. Kličky mám v kapse. Vylezu z auta zabouchnu dveře a u spolujezdce mám třeba tašku. Než stihnu obejít tu dlouhou přední kapotu auto se mi zamkne.
Pro štouravé ano testoval jsem jí i obýhat taky sem nestihl ?

Mám za to, že jsem si někde nastavoval nějaký časový interval na zamknutí tak by ho to chtělo prodloužit zas ale když bych od auta odcházel tak asi to bude dost dlouhé. No nějak se s tím poperu a kouknu do nastavení.

Sme se nepochopili já mám opačný problém. Kličky mám v kapse. Vylezu z auta zabouchnu dveře a u spolujezdce mám třeba tašku. Než stihnu obejít tu dlouhou přední kapotu auto se mi zamkne.
Pro štouravé ano testoval jsem jí i obýhat taky sem nestihl ?

Mám za to, že jsem si někde nastavoval nějaký časový interval na zamknutí tak by ho to chtělo prodloužit zas ale když bych od auta odcházel tak asi to bude dost dlouhé. No nějak se s tím poperu a kouknu do nastavení.
Tak takto by to mělo fungovat. Vzdálíš se z dosahu antény, tak se auto zamkne. Kdyby si šel kolem kufru, tam je taky anténa, tak se auto možná nezamkne. A to časové nastavení jak myslíš, tak to je za jak dlouho se auto zamkne samo, když neotevřeš žádné dveře nebo kufr.

Aha takže pokud to budu chtít obejít musím vyndat klíč z kapsy položit si ho na střechu obejít auto vyndat si věci u spolujezdce a vzít si klíč jo?

Tyjo na rok 2021 masakr postup ?

Tak to mě asi otravuje víc než ze by mi to pomáhalo asi bezklicovy přístup a automatické zamykání zrusim je to spis pro zlost než pro užitek.

A to počkej až v autě necháš třeba manželku nebo děti (např. na benzínce), odejdeš, auto se zamkne a pak někdo otevře dveře. Tím se spustí alarm. U mě je bezklíčkové zamykání taky na dvě věci, zvlášť když s autem jezdí hlavně manželka a děti. Většinou si i děty auto samy odemykají a při odchodu holt to tlačítko zmáčknu. Stejně na ovládání máme klíč od baráku, takže zastavíme, vypneme motor, odemkneme barák (klíč od auta zůstane v zámku baráku), vystěhujeme nákup, děti, pozavíráme dveře a vyndáme klíč se zámku baráku a auto zamkneme.

???

Ty voe to už se mi stalo dvakrát ? byl sem na benzince tak zabouchnu dveře ať nejde smrad dovnitř. Tankuju a najednou nějaký troubeni. Si říkám co to je čumím všude okolo a pak si vsimnu ze mi blika auto - bylo to tak rozlehlé ze sem vůbec nepoznal ze je to moje auto i když sem ho tankoval.
Tak lovim klíček a vypinam všichni na mě cumi jak na debila ? pak říkám mladý co je a ona ze chtěla na záchod ?
Popruhy sem vezl mámu a ten samej případ ale to už sem věděl ze ten kokot co troubi jak parník budu zase já ?

Mám za to, že jsem si někde nastavoval nějaký časový interval na zamknutí tak by ho to chtělo prodloužit
Myslím, že to je interval na automatické uzamknuti - když odemkneš, ale v intervalu neotevřeš dveře.
Další funkce je uzamknuti po vystoupení a ta interval asi nemá

Ty voe to už se mi stalo dvakrát ? byl sem na benzince tak zabouchnu dveře ať nejde smrad dovnitř. Tankuju a najednou nějaký troubeni. Si říkám co to je čumím všude okolo a pak si vsimnu ze mi blika auto - bylo to tak rozlehlé ze sem vůbec nepoznal ze je to moje auto i když sem ho tankoval.
Tak lovim klíček a vypinam všichni na mě cumi jak na debila ? pak říkám mladý co je a ona ze chtěla na záchod ?
Popruhy sem vezl mámu a ten samej případ ale to už sem věděl ze ten kokot co troubi jak parník budu zase já ?
Jo, už se to tu řešilo, tak si to byl asi ty, co to psal. A už kvůli tomu je ta funkce na hov... pokud v autě nejezdíš sám.

Jak ste spokojny s G122? Kupili by ste si ju znovu?
Ja uvazujem co dalej kedze moju 6ku zrejme poistovna dokopy neda.
Uvazoval som nad trojkou 2019 G122... da sa zohnat s automatom za 21k
Otazka je, ci sa to oplati.
Pozeram ze za obdobnu cenu viem zohnat ovela viac vykonu u konkurencie...
Tazke rozhodovanie aj ked som srdcom mazdar, no sklamali ma tie ich nanichodne plechy.

Já teda bych si ji koupil znovu, probíral jsem se současnou nabídkou jiných značek a teda žádná sláva, tříhrnky s turbem aby to vůbec jelo . G122 jo, potom úprava na G150 od @shr3k . Teď spokojenost. Auto má své mouchy, ale které nemá. Akorát bych ji koupil ve stříbrné metalíze, ta se mi začala líbit.V automatu, proč ne, ale já jsem klasik, takže jedině v manuálu.

Tak ja som si uz zvykol na automat, kutacovanie je fajn z casu na cas ale aby som sa s tym babral niekde v kolone a podobne tak to uz asi nie no.

Já bych ji také koupil znovu.Mám na to stejný názor jako @mastif.S automatem jsem v trojce nejel,ale ten manuál mě baví.Krasně to řadí.Za mě spokojenost.

Jak ste spokojny s G122? Kupili by ste si ju znovu?
Ja uvazujem co dalej kedze moju 6ku zrejme poistovna dokopy neda.
Uvazoval som nad trojkou 2019 G122... da sa zohnat s automatom za 21k
Otazka je, ci sa to oplati.
Pozeram ze za obdobnu cenu viem zohnat ovela viac vykonu u konkurencie...
Tazke rozhodovanie aj ked som srdcom mazdar, no sklamali ma tie ich nanichodne plechy.
A nebude ti chybět prostor když jsi zvyklý na M6? Ta tvoje v bílé kůži byla fakt kráska. Přeci neskončí na vrakovišti? Tvoje snímky mě dostali. Celý čas auto po všech směrech hýčkas stejně jako já a pak stačí chvilka nepozornosti a celá snaha je v prde...

Mazda 3 BN

A nebude ti chybět prostor když jsi zvyklý na M6? Ta tvoje v bílé kůži byla fakt kráska. Přeci neskončí na vrakovišti? Tvoje snímky mě dostali. Celý čas auto po všech směrech hýčkas stejně jako já a pak stačí chvilka nepozornosti a celá snaha je v prde...

Mazda 3 BN
No este nemam odpoved z poistovne ale uz som s tym viac menej zmiereny... Nepoznam nikoho spolahliveho kto by mi ju za rozumnu cenu dal dokopy.
Bohuzial, staci jedna sekunda nepozornosti a z krasneho auta sa stane vrak.. a to este dobre ked sa nikomu nic nestane, preto sa asi netreba na auto velmi viazat, clovek je potom nestatny kvoli takej obycajnej veci ako je kopa plechoch...
Mna nastvalo akurat to, ze trapna zrazka v 40km/h rozbije auto tak, ze ta skoda je proste ciselne velka.
Keby som tak nabural s nejakou starou e39 tak maximalne mi treba technicky benzin na odstranenie smuh z naraznika :D
Ako priestor vpredu by mal byt cca rovnaky, ci? Vzadu neriesim.. vacsinou jazdim sam, max. s 1 osobou vedla.
Ale uz som si vravel ze dalsie auto uz chcem aby malo aj ten vyhrievany volant a ten interier BP sa mi just velmi paci.
Aj ked pozeram aj po konkurencii, taka kia ceed 1.5tgdi 118kw s automatom v paradnej vybave sa da zohnat funglovka za 23k...
Just tazka volba...

Back