• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Podívej mám G122 teď 2021.
Jo koupil bych znovu. Výkon to je těžké jo hodilo by se víc (stále čekám na úpravu na G150) ale na běžné ježdění stačí bez problému a to sem měl dříve auto o více jak 200 PS silnější M3 e46.
Když si vezmeš ten Ceed sice má výkon vejš ale jak necháš udělat úpravu na G150 máš velmi podobné zrychlení a hlavně tedy ta atmosféra je neskutečně příjemná to prostě turbo nedokáže takový fajn projev. Interiér je u Mazdy jinde to se nedá srovnávat - já si tedy prohlížel Pro Ceed 2021 spolu s i30 od Korejců i když sem pak jako hlavní výběr měl BMW 1, MB A, Audi A3, nicméně jsem prolezl co se dalo.

Jinak u Mazdy 3 on ten výkon jde i s G122 jde jen o to podřazovat pro předjíždění klidně na 3 jestli chceš předjet svizneji.

Za mě taky názor. Jezdil jsem z Proceedem 1.6 T Gdi v plné výbavě. Auto velmi dobre a klidně bych i koupil ale právě ten motor mě nebavil. Má velkou turbo díru a jede to nějak bez emocí. Navíc už mě sralo to věcné brumlani výfuků z repro při delší jízdě. Interiér působí proti Mazde dost plastove. Jinak ale fajn auto a chce to otestovat. Mazda má prostě emoce už na pohled a interiér je pecka. Mě se vlastně líbí interiéry Mazdy a BMW. Oba jsou si dosti podobné. Kvalitní a minimalisticke a všude tlačítka jak to má být. Ale Mazda má prostě úžasný ty motory. Ta atmosféra s vysokou kompresí jezdí prostě krásně a ještě lépe zní a nepotřebuje žádný doprovod z repro. Mazda je auto kde máš zážitek z jízdy i při stovce což u jiných značek prostě nevnímám. Je to dáno celkem a celkovým naladěním. Pro mě je vrcholem třeba M6 v edici Homura co má vínové sedačky a šedý lak. Ale svojí trojku jentak nedám,je to taková moje divoká coura

Mazda 3 BN

Nj.. skoda ze 3ka nema 2.5ku motor :))
Je mozne uz odomknut G122 na G150 ci azda viac?
Ale s tymi emociami mas pravdu a ano ten interier je fakt krasny.. ano aj u BMW sa mi pacia tie interieri.
Uvazoval som aj nad 420d 2016 rocnik ale tam sa uz obavam servisu s xdrive, turbami a podobne, lebo inac je to tiez krasne auto.
Pouvazujem no :)

Podívej asi tak - já měl nějaký ty BMW kamos taky zarytej fanda značky i jeho tatik (fungl nova 7 er) a když vidíš jak se to dnes sere tak oba dva uznali ze do BMW už příště ne. Těch problému je tam plno a ty ty peníze ty auta dnes nestojí - šel bych spis do MB A nebo Mazda 3.

Asi mas pravdu :)
Ake mate dlhodobe spotreby na G120? A co sa tyka odhlucnenia, je to lepsie ako predosle generacie?
A co audio? Niekde na YT som cital ze predosla bose sustava bola vraj lepsia.

Audio mám základní hraje to slusne Bose bude asi výrazně lepší.
Spotrebu mám za 15 tisíc km velmi pěkných 5,7 l co jsem tak vypozoroval tak kolem těch cca 15 tisíc se to láme a spotřeba jde o nějakou tu decku dolu ještě aspoň u Mazdy 2 2019 šla.
Odhlucneni paráda přirovnal bych k novým BMW v podstatě do 160 je auto velmi tiché. Teď jsem nazul Continental AllSeason a je ten šum jiný než s letními Bridgestone je mi příjemnější takže pocitově ještě tizsi i když asi to bude na decibely stejný. Jako tiché je to opravdu fajn.

Ahoj....mam G122 sedan, funglovku, kupenu v maji 2021. Rozhodoval som sa medzi M3 BP a Hyundai i30 Fastback v nejakej lepsej vybave. Mazda proste nema konkurenciu. Tam ked si sadnes, v momente sa citis ako doma. Mal som predtym BM sedan a tam som sa tiez tak citil. Lenze BP je o 2 levely co sa tyka interieru uplne niekde inde. Vsetko jednoduche, prakticke a hlavne elegantne. Exterier...srdcovka. Co sa tyka motora, nie je to trhac asfaltu a ja nie som pretekar, ale ako chlapci pisali vyssie, podradis a auto ide. A to je na tom to uzasne. Na tie kone to ma slusnu dynamiku. Ale to je moj nazor. 100 ludi, 100 chuti. A audio......mne tam chybaju viac basy, v BM to podla mna hralo lepsie. Kup si to, po com srdce tuzi.

Poslední úprava:
Já mám tedy BN s Bose. Vpodstate jsem před rokem měl 550 tisíc a rozhodoval jsem se. Ale ačkoli jsem projel i BP tak jsem vzal BN protože mě osobně se líbí více. Ale uznávám že interiér BP se fakt povedl. Mě se hrozně líbila černá BP a v kombinaci černo vínové kůže interiéru ale ta vycházela na 700 tisíc. A taky kufr pojmul o zavazadlo méně. Rozhodně budeš spokojený.

Mazda 3 BN

Odemknout z G122 na G150 jde, to jsem psal, takže v pohodě, výkonocvě a pocitově jinde,nemusíš tolik šlapat na plyn. Interiér je luxus, a prostoru vepředu jak potřebuješ je myslím dost, aspoň pro mně. Po odemčení mám spotřebu tak 6,2-6,3 a to jezdím hodně po městě, takže paráda. trochu jsem se bál toho vypínání dvou válců, ale po praktických zkušenostech musím uznat že je to dobrá vychytávka, otázka jestli to časem něco neudělá s motorem, ale snad ne. Jezdím výhradně na Vervu100 a je to poznat oproti N95, motor tišší,kultivovanější. Jo a toho vypínání válců si stejně nevšimneš, mají už to vyladěné.Krom toho díky tomu dokážu s klidnou nohou na plynu jezdit po městě za 4 litry a držet otáčky min 2000.Odhlučnění je na velmi dobré úrovni, nemůžu sice porovnat s předešlou generací, ale v porovnání s CX-3 kterou jsem měl, je to někde úplně jinde.audio mám základní,ne Bose, mám výbavu Plus a tam to není,Jako stačí to, ale Bose je určitě někde jinde a kildně bych si připlatil, ale jak říkám auto bylo v této konfigurtaci za nějakou-dobrou cenu.Nejlepší je projet se a uvidíš, myslím že budeš spokojený a po první jízdě budeš mít stejně jako já vybráno :)

Vdaka chlapi.
Tak uvidim ze co kupim.
Bud to bude BP 2019 s automatom za 21k alebo nejaka BN/BM - nasiel som jednu (2013) so 100tkm s automatom a vybavou, ktora obsahuje head-up displej za 13k
Tak uvidime no :)

Vdaka chlapi.
Tak uvidim ze co kupim.
Bud to bude BP 2019 s automatom za 21k alebo nejaka BN/BM - nasiel som jednu (2013) so 100tkm s automatom a vybavou, ktora obsahuje head-up displej za 13k
Tak uvidime no :)
Tak přeju dobrý výběr,ať to dopadne k tvé plné spokojenosti.?Držím palce.

Mohl jsem porovnat Bose a základní repro po vytlumeni dveří a téměř bez rozdílu a navíc s bonusem u základu, kdy nezrezne rámeček ozvučnice a musí se znovu přilepit. Navíc pokud chceš aby bylo BM BN stejně tiché jako BP tak musíš auto dodatečně odhlucnit komplet a pak je to velmi podobné ačkoli přecijen stále vede v tichosti BP. U prvních verzí BP to vypínání válců přes obce bylo patrné a moc se mi ten projev nelíbil ale zřejmě to už vymakali na nových sériích. Head up displej je u starší generace promitan na plastovou plošku oproti projekci přímo na sklo v BP, rozdíl patrný.. Obojí krásně použitelné ale projekce na sklo je mnohem lépe sledovatelna. A pozor, výhřev volantu co pozadujes má až BN. BM nemá led světla a výhřev volantu. Celé je to otázka peněz. Za BN v plné výbavě a malém nájezdu dáš 450tisic a za BP minimálně 550tisic. Všechno to jsou super káry

Mazda 3 BN

Podívej jen abys nečekal u předchozího modelu head-up displej, je tam desticka což je úplně jiný požitek než když máš opravdový head-up displej na čelní sklo který je navíc výrazně větší.
Kvalitu interiéru bych u předchozí Mazdy srovnával tak s Golfem/Scalou a td opravdu ne s BMW, MB, Audi ten vztup do premiovky udělala Mazda až novou Mazdou 3 BP a CX30 a hodnotil bych ho i lip než v současné 6 i když to je zas vyšší třída. Já bych spis možná počkal na novou Mazdu 6 ta bude určitě top a když něco teď tak 3BP/CX30 a šel bych do nové proč za 21 kupovat 2 roky starou když za to je fungl nova v základu a za 22 je Plus výbava která už bohaté stačí snad 90% lidi.

To je věc názoru. Jak jsem psal výše. Já jezdil i BP a prostě jsem koupil raději BN. Motor má surovejsi projev a nic nevypina je to ještě poctivé Skyactive G+viceprvek+lepší kufr a exteriér je za mě hezčí a interiér nikdo nesrovnava kvalitou k BMW ale tím jak je postaven,podobne siluety palubní desky, podobne výdechy i umístění ovladačů=praktičnost. V autě mi po 3 letech ani nevrzne a zpracování je též hezké.
Záleží kolik chce do auta investovat ale ani s jedním chybu neudělá.
A i ta obyčejná HUD ploska je fajn. Umí navigační pokyny, značky, mrtvý úhel apod takže je především fajn že tam je ačkoli projekce na sklo je mnohem příjemnější.

Mazda 3 BN

Podívej jen abys nečekal u předchozího modelu head-up displej, je tam desticka což je úplně jiný požitek než když máš opravdový head-up displej na čelní sklo který je navíc výrazně větší.
Kvalitu interiéru bych u předchozí Mazdy srovnával tak s Golfem/Scalou a td opravdu ne s BMW, MB, Audi ten vztup do premiovky udělala Mazda až novou Mazdou 3 BP a CX30 a hodnotil bych ho i lip než v současné 6 i když to je zas vyšší třída. Já bych spis možná počkal na novou Mazdu 6 ta bude určitě top a když něco teď tak 3BP/CX30 a šel bych do nové proč za 21 kupovat 2 roky starou když za to je fungl nova v základu a za 22 je Plus výbava která už bohaté stačí snad 90% lidi.
Ano, ale nie s automatom a v plnej vybave s hnedou kozou. Tam je rozdiel v cene uz priepastnejsi .
head-up displej som mal v M6 a uplne mi to vyhovovalo na tom plastovom sklicku. Verim ze na celnom je to vacsi zazitok, ale celne sa mi moze zaspinit, plastove sklicko ale sotva :D
Zase to vypinanie valcov ma trosku znepokojuje.
Ten vyhrievany volant by som pri velkom cenovom rozdieli ozelel, rovnako aj LED svetla... aspon pripadna zrazka nebude taka draha, ako pri terajsej M6 kde som mal full led ... :D

Chceš dobrovolně kůži jo? Po tom co sem ji míval v BMW jelikož v té výbavě byla vždy tak jediná kůže do který bych možná šel je ta která má ventilaci jinak ne a pokud se nepletu Mazda v 3 ventilaci sedadel nemá. Na pohled je to pěkný to ano.
Jj tak záleží na tobě šťastnou ruku při vyberu ?

Chceš dobrovolně kůži jo? Po tom co sem ji míval v BMW jelikož v té výbavě byla vždy tak jediná kůže do který bych možná šel je ta která má ventilaci jinak ne a pokud se nepletu Mazda v 3 ventilaci sedadel nemá. Na pohled je to pěkný to ano.
Jj tak záleží na tobě šťastnou ruku při vyberu ?
v M6 som mal bielu kozu a tomu interieru to doda uplne iny pocit luxusu... to sa s klasickymi calunenim porovnat absolutne neda. Je pravda, ze hneda by tahala slnko viac, no vzdy som v lete pouzival slnecnu clonu, cize to nebol problem no a v zime to vyriesili vyhrievane sedadla.
Koza je aj lahsia na udrzbu, pravidelne som ju cistil a impregnoval kazde 2-3 mesiace - bavilo ma to. Calunenie by som musel davat tepovat.
Ono ja verim ze vela veci ked clovek skusi a zvykne si, tak ine uz nechce. Tiez som mal vyhrady voci kozi a automatu a potom som take auto vlastnil a uplne si na to zvykol.

Tak jak to tak čtu tak pro @Wesker bude skoro jasná volba BM nebo BN ;) .Ale stejně být tebou tak se jedu projet i BP. Co se týče vypínání válců taky jsem měl obavy, ale funguje to dobře,ani to nevnímáš, protože zpočátku s tím byly nějaké problémy a byla na to svolávačka a přehrátí softwaru pomohlo. Otázka jestli to nebude mít negativní vliv na životnost motoru.To je spíš technický dotaz na @Max6. Co jsem četl nějaké články i odborné,kde byla zmíněna pouze karbonizace, ale pokud jezdíš na kvalitní palivo a včas měníš olej tak by neměl být problém.čas ukáže.Dej vědět pro co ses rozhodl :)

v M6 som mal bielu kozu a tomu interieru to doda uplne iny pocit luxusu... to sa s klasickymi calunenim porovnat absolutne neda. Je pravda, ze hneda by tahala slnko viac, no vzdy som v lete pouzival slnecnu clonu, cize to nebol problem no a v zime to vyriesili vyhrievane sedadla.
Koza je aj lahsia na udrzbu, pravidelne som ju cistil a impregnoval kazde 2-3 mesiace - bavilo ma to. Calunenie by som musel davat tepovat.
Ono ja verim ze vela veci ked clovek skusi a zvykne si, tak ine uz nechce. Tiez som mal vyhrady voci kozi a automatu a potom som take auto vlastnil a uplne si na to zvykol.
No měl sem právě dvě e46 v kůži - černá plna kůže a pak černá plus alcantara což bylo výrazně lepší ale když si vzpomenu jak se mi na té hladké kůži potila prdel a záda, ano vypadá to líp to bez debat, líp se to udržuje stačí utřít vlhkým hadrem a pak jednou za čas kondicionér to všechno beru ale v létě když je venku 30 a auto stojí dvě hodiny na sluníčku u obchodaku a pak do nej sedneš už tak ztrhanej nákupem s polovičkou kdy se ti potili ruce a čelo od toho jak ti větrá kreditku a ještě dřepneš do rozehrátého auta a peče se ti prdel fuj fuj.
A další bod - nedá se na tom šuk…t hned kloužeš a je to fuuuuj ?

Ale jinak ano pěkný to je, mě se líbí ta vínová kůže co je v top výbavě nebo v té edici.

Back