• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Já teď řeším se servisem převodovku. Řeším tu vibraci radici páky na 3 okolo 2000 otáček a pohyb radicky při přidání / ubrani plynu. Nebylo mi řečeno zatím co to může být (snad jen silentblok), ale prý servis dostane návod od Dovozce na možné řešení. Vibrace nevypadají jako nějaká "sranda oprava" Jsem údajně jeden z jednotlivců v Evropě, co ten problém řešilo. Zase nějaká specialitka :D V Táboře mi bylo řečeno, že je to normální a že je to kvůli vypínání válců (při deceleraci motorem a brzdění, chacha). A pohyb řadicí paky je prý běžná věc na všech autech (chacha podruhé). Nevím co si o tom myslet.
Že v Táboře jsou experti - taky se mi snažili ,,vysvětlit” že totálně černej olej je vlastně normální a nic to nedokazuje o jeho ,,nevýměně”.

Taky jsem tam jednou zažil "nevýměnu".
Já tedy jen ten rozhovor - auto sem tam chtěl dat na výměnu oleje a bylo mi řečeno ze ji vidět nemohu (přitom neměl problém mě pustit na dilnu ale jakmile došlo na to proč na tu dilnu chci tak otočil) a nemohu si vzít ani vlastní olej když jsem jim řekl ze se mi už autorizak na BMW snažil prodat ,,nevýmenu” pan se rozpovidal o tom že černej olej nic neznamená a je to normální a ze mi nezbyde nic jiného než jim věřit - tak jsem poděkoval a šel tam kde nemají problém s tím aby se člověk koukl.
A když tu teď čtu co se snaží namluvit zákazníkovi o vibraci klacku tak tam asi budou taky experti.

Jj to byla moje.?Od té doby pravidelně zkouším jestli to drží.?Vím o dvou případech,ta moje a ještě nějaký kolega tady z klanu.Mě se to stalo asi po 3/4 roku provozu,jemu hned co jí měl novou.Mám dojem, že tenkrát říkal, že ji stačil ještě přihlásit a pak mu to sjelo dole.Kdo ví, který číňan Mazdě ty generátory kompletoval,třeba neměl sílu to pořádně dotáhnout.?
Správně si pamatuješ, to jsem byl já. Hned první den odtahovkou zpátky. Nicméně v Jihlavě se k tomu postavili velmi dobře a vyměnili mi celý motor-generator. Od té doby funguje spolehlivě.

Správně si pamatuješ, to jsem byl já. Hned první den odtahovkou zpátky. Nicméně v Jihlavě se k tomu postavili velmi dobře a vyměnili mi celý motor-generator. Od té doby funguje spolehlivě.
Jsem na tom stejně.V Auto Efekt Zlín vyměnili celý generátor a od té doby to šlape.Jenom občas, zkontrolují maticí na hřídeli,jestli je tam kde má.?

Nazdar všem, stalo se mi při posledních asi třech jízdách, že i když jsem jel cca 15 km, tak teplota neane dosahnout na 90. Skončila tak cca na 75-80 a když jsem pustil topení tak spadla tak na 60 a velmi pomalu za delší dobu vylezla jenom zas tak na těch 75. Mladej jel včera do Brna cca 70 km a to samý. Takže to vidím na vadnej termostat, pokud není náhodou teplota ještě řízená nějakou další elektronikou. U 2 roky starýho-mladýho auta teda to zamrzí. Na dosluhujícím Fiatu odešel až tak po 10 letech. M.j. znovu asi po půl roce se mi odchlípla guma-těsnění u nalýho okýnka na zadních dveřích a to na obou stranách.Jednou sem to reklamoval, vyměnili to a včil zas to samý. Byl jsem nedávno v servisu a řekli že to můžou přehodit,ale asi má Mazda nějaký konstrukční problém,který musí napřed vyřešit a že mám počkat jak to dopadne.Ono je to tam stejně naprd vymyšlený, protože ta chromová lišta je spojená vprostřed toho okýnka a v tom místě to odstává. Takže reklamace termostatu a lišt. Doposud jsem byl spokojený uživatel, ale opakující se závady mně začínají štvát, protože je to dost ztráta času a musím tam jet dvakrát, jednou sepsat papír a nafotit, a když to Mazda schválí tak podruhé vyměnit.Vzhledem k cenám benzínu bych jim naůčtoval i to co projedu. Ach jo ...:relieved:

Ahojte s chladnym pocasim vyzera ze display zacina mat problemy. V strede ostava biela linka. Zohriatim sa to zlepsuje no myslim ze pocas zimy to bude mat zhorsujucu tendenciu. Stretol sa niekto s touto vadou a pripadnou reklamaciou?

IMG_20211118_165617.jpg

Ahojte s chladnym pocasim vyzera ze display zacina mat problemy. V strede ostava biela linka. Zohriatim sa to zlepsuje no myslim ze pocas zimy to bude mat zhorsujucu tendenciu. Stretol sa niekto s touto vadou a pripadnou reklamaciou?

Zobrazit přílohu 37843
Zimy už jsem s 3 zažil dvě,kdy auto stálo týden venku i v -15,ale nic takového jsem tam neměl.Podle mě je to chyba a dal bych to reklamovat.

Problem je v tom že čím novější auto tak tím více techniky která je náchylnější k poruchám. Ano, reklamace je řešením ale ztráta času i odstavení auta a pokud se tam jezdí častěji tak se začne ztrácet radost z vozu.

Mazda 3 BN

Tak technologie budíku mi nevadí, akorát tam mohlo být víc čárek, třeba po 10 stupních. No reklamovat budu to je jasný, ale jak píše @Polsonside tak to kazí radost z nového vozu. Myslel jsem a podle recenzí taky vybíral, že Mazda je v cajku, ale tyhle nový auta asi budou fakt jedno jak druhý. Ale jezdit zas do servisu, jednou sepsat papíry, zjistit co je špatně a čekat co na to Mazda, potom podruhý teda na opravu, a to je teda celkem 140 km je dost vzhledem k ceně benzinu (Verva100). To radši bych jel ty km někam na výlet. Ale ty prachy věnuju Mazdě za jejich kvalitní výrobek.Myslím že by to mělo být tak, že když něco nebuude fungovat, zavoláš servis, přijedou omrknou, případně naloží opraví, dovezou. Pak by kvalita šla určitě rychle nahoru.

Ale tůdle. Máš taky pořád tlačítkovej telefon?
No asi takhle. Živím se jako ajtak a v naší kanceláři jsem takový zvláštní retro. V podstatě jako jediný mám většinu techniky pár let starou zatímco kolegové mění stále s politikou firmy. Všechno mi funguje tak proč to měnit. Telefon S7 mám šestým rokem bez jediné závady. Prostě pokud nemusím tak nechávám co funguje spolehlivě a analogové budíky se mi prostě líbí více než ty displeje. Mám rád mechanické věci a jako takovou extázi považuji pohled na parní mašinu z boku. Ano, nejsme schopni tohle ovlivnit ale nefandim tomuhle postupu displejů a tabletovani a odebírání tlačítek. Bohužel velká část kupujících to vyžaduje...

Mazda 3 BN

No asi takhle. Živím se jako ajtak a v naší kanceláři jsem takový zvláštní retro. V podstatě jako jediný mám většinu techniky pár let starou zatímco kolegové mění stále s politikou firmy. Všechno mi funguje tak proč to měnit. Telefon S7 mám šestým rokem bez jediné závady. Prostě pokud nemusím tak nechávám co funguje spolehlivě a analogové budíky se mi prostě líbí více než ty displeje. Mám rád mechanické věci a jako takovou extázi považuji pohled na parní mašinu z boku. Ano, nejsme schopni tohle ovlivnit ale nefandim tomuhle postupu displejů a tabletovani a odebírání tlačítek. Bohužel velká část kupujících to vyžaduje...

Mazda 3 BN
A proto jsme si pořídili Mazdy...?k vůli těm tlačítkům.?

Ano. Máš pravdu. V tomhle se mi líbí Mazdy a BMW. Velmi podobné interiéry které se drží klasického konceptu.
Taková Kia v nových modelech už jde po vzoru Mercedesu

Mazda 3 BN

Back