• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Když člověk neví, měl by použít návod. I když asi záleží na modelu.

Zobrazit přílohu 38478

Práve že návod som čítal ako prvý, vždy to tak robím. Ale toto som musel prehliadnuť sakra, je to tam : unamused:

Všimli ste si niekto tú malú * na konci nadpisu? Dole je vysvetlivka a že "* len niektoré verzie". Ďalej už tam ale nie je špecifikované presne aké.

Ale čo tu čítam, bude asi pravda v tom že to funguje len s el. sedačkami. Ja mám manuálne.

To je teda ďalšie WTF, ak má auto el. zrkadlá, spojazdnenie takejto funkcie musí byť úplná maličkosť. Nerozumiem prečo by to malo byť viazané na stupeň výbavy. Taká blbosť, ach jaj ?

Právě aplikace mymazda na mobilu by teď u všech nových aut (2022) měla umět otevřít, zamknout auto, zobrazit stav benzínu, tlak v pneu, zobrazit když někdo spustí alarm, poslat z aplikace cíl do navigace, zobrazit polohu auta atd. Elektrická Mazda pak nabízí funkci ještě víc.
Tý jo, ty se na to auto hodně těšíš, co? Máš pěkně nabušené všechny ty technické detaily ?.

MyMazda jsem nainstaloval do telefonu, ale jen se to spárovalo s VIN a nic to neukazuje, takže předpokládám, že je třeba ještě nějaké párování přímo v autě. Vyzkouším a dám vědět, jak to funguje :).

Právě aplikace mymazda na mobilu by teď u všech nových aut (2022) měla umět otevřít, zamknout auto, zobrazit stav benzínu, tlak v pneu, zobrazit když někdo spustí alarm, poslat z aplikace cíl do navigace, zobrazit polohu auta atd. Elektrická Mazda pak nabízí funkci ještě víc.
V podstatě vše k ničemu.
Stav benzinu vidím když sednu do auta a dokud tam nesednu na benzínku auto samo nedojede.
Zamknout auto mohu klíčem. Stejně tak odemknout na dost velkou vzdálenost. Tlak v pneu vidím také na displeji vozu a pokud ho někdo potřebuje sledovat i mimo vůz pak je to stejně na nic pac uvidi jen poslední zaznamenaný tlak. Když někdo spustí alarm tak to uslysim já i cele sídliště. Polohu auta znám a když ji neznám umí ji zobrazit telefon (nevím jak android ale iPhone ano).

Takže nevidím jedinou užitečnou funkci za kterou by se vyplatilo platit.

V podstatě vše k ničemu.
Stav benzinu vidím když sednu do auta a dokud tam nesednu na benzínku auto samo nedojede.
Zamknout auto mohu klíčem. Stejně tak odemknout na dost velkou vzdálenost. Tlak v pneu vidím také na displeji vozu a pokud ho někdo potřebuje sledovat i mimo vůz pak je to stejně na nic pac uvidi jen poslední zaznamenaný tlak. Když někdo spustí alarm tak to uslysim já i cele sídliště. Polohu auta znám a když ji neznám umí ji zobrazit telefon (nevím jak android ale iPhone ano).

Takže nevidím jedinou užitečnou funkci za kterou by se vyplatilo platit.
Tak jasný, moc se toho použít nedá, už se to tu řešilo. Dobré je akorát poslat cíl do navigace (pro manželku, která ji neumí ovládat), spuštění alarmu, když jsem třeba na hokeji nebo auto někde nechám a pak zobrazit polohu, když si občas jdu pro auto k manželce do práce a nevím, kde parkuje. Tak tři roky to má být zdarma, tak to beru. Jinak bych za takové funkce nezaplatil.

Ad. sklopení zrcátka: už jsem vám sem psal, že to bude navázané na el. sedačky s pamětí. Nechápu, co by to mělo mít společného s typem převodovky...

Poloha auta by sa mi občas zišla v OC Chodov (kto tam bol, možno ma chápe), kde si musím vždy auto odfotiť s číslom miesta a aj tak som ho minule hľadal asi 5min na zlom poschodí.. tam predpokladám že mi ani táto funkcia nepomôže.

Inak návody čítam rád aj ja. Keď som vyberal auto, tak som prečítal návod aj od Octavie ktorú som pôvodne zvažoval a tá mala celkom bohaté možnosti toho, čo si "uložila do kľúča" vrátane toho, ako má sklopiť ktoré zrkadlo.

Tak jasný, moc se toho použít nedá, už se to tu řešilo. Dobré je akorát poslat cíl do navigace (pro manželku, která ji neumí ovládat), spuštění alarmu, když jsem třeba na hokeji nebo auto někde nechám a pak zobrazit polohu, když si občas jdu pro auto k manželce do práce a nevím, kde parkuje. Tak tři roky to má být zdarma, tak to beru. Jinak bych za takové funkce nezaplatil.
Tohle prave jde přes iOS i třeba to ze když jede manželka tak se ti ukáže podle její rychlosti a zácpy na silnicích kdy cca dojede. Proč místo toho používat dosti omezenou aplikaci od Mazdy?
Ano neudělám dálkové spuštění alarmu ale k čemu by mi to bylo? Pokud vidím ze někdo dělá něco s autem tak si to s nim vyridim a nebudu ho chtít vyplašit, no a když to nevidím jak vím ze mám zrovna teď zapnout alarm?

Kamos tohle má na BMW a sám řekl ze je to kravina k ničemu a platit za to nebude.

Za mě mají tyto aplikace na dálkovou správu smysl když mas nezávisle topení chceš si vyhrat auto doma u snídaně než dojis to beru jako užitečnou funkci.

Tohle prave jde přes iOS i třeba to ze když jede manželka tak se ti ukáže podle její rychlosti a zácpy na silnicích kdy cca dojede. Proč místo toho používat dosti omezenou aplikaci od Mazdy?
Ano neudělám dálkové spuštění alarmu ale k čemu by mi to bylo? Pokud vidím ze někdo dělá něco s autem tak si to s nim vyridim a nebudu ho chtít vyplašit, no a když to nevidím jak vím ze mám zrovna teď zapnout alarm?

Kamos tohle má na BMW a sám řekl ze je to kravina k ničemu a platit za to nebude.
Jak toho jde prosím dosáhnout přes iOS?

Sdílení polohy v rodině - samo musíte mít oba iOS.

Jo takhle. Já myslel, že jde o komunikaci přímo s autem, ne mezi dvěma Apply.
To je zase něco trošku jiného.

Trosku jo - není to závisle na autě ale na mobilu, ale když ti polovicka jede s autem mobil má sebou tak v tom není problém. A její polohu pak vidíš i bez auta ;)
Nechci tady rozpoutat diskusi o tom na co vše se to dá využít ?

Postup je trochu jiný výsledek je stejný - tedy ne je lepší pac se to využije i po pohybu pěšky nebo městskou ve městě.

Původní myšlenka bude, dle mého názoru, ale asi ta, že si člověk může ověřit, že má auto na svém místě, i když je třeba na celodenním výšlapu s rodinkou a auto nechal stát někde u lesa. Nebo když ho nechá zaparkované v neznámém nepřehledném prostředí a potřebuje ho najít. Nebo aby mu telefon sám oznámil, že mu to auto u lesa někdo krade a zobrazil, kde s ním zrovna zloděj je. Na to všechno je aplikace na "šmírování rodiny" nepoužitelná :) .

No ať je to jak chce, dnes jsem si do auta sedl s aplikací MyMazda nainstalovanou v telefonu. Jediné, co se mi podařilo, bylo registrovat v aplikaci své auto podle VIN, ale aplikace nenabízí vůbec žádnou z možností rozšířené konektivity. Tak se 3 roky zdarma asi nekonají, nebo něco dělám špatně. Návod jsem studoval a nepomohl, aplikace se chová jinak, než je na instruktážních videích.

Ahoj, tak jsem se dnes také po 6 měsících dočkal a nová trojka G122 plus/style je doma. Dnes jsem vyřizoval pojištění, předávali mi auto, vyřizoval značky a přijel domů až večer, takže jsem ještě ani pořádně nic nestihl prohlédnout. Tak už jsem natěšený na zítra.

Měl bych dotaz: když jedu, tak se po chvilce zamknou dveře, ale když zastavím a nechám běžet motor, tak otevřu řidičovo dveře a kufr, ale zadní a spolujezdcovo dveře nejdou ani zevnitř ani zvenku otevřít. Až když vypnu motor. V menu jde nastavit jen zamknutí při jízdě a pak zamknutí při jízdě a odemknutí při vypnutí zapalování. Máte tam také jen ty 2 možnosti? V návodu je totiž asi 5 možností. Dík

Měl bych dotaz: když jedu, tak se po chvilce zamknou dveře, ale když zastavím a nechám běžet motor, tak otevřu řidičovo dveře a kufr, ale zadní a spolujezdcovo dveře nejdou ani zevnitř ani zvenku otevřít. Až když vypnu motor. V menu jde nastavit jen zamknutí při jízdě a pak zamknutí při jízdě a odemknutí při vypnutí zapalování. Máte tam také jen ty 2 možnosti? V návodu je totiž asi 5 možností. Dík
Na dveřích řidiče je kolébka odemknout zamknout.

Najeď do nastavení vozu a vypni to.Pak to nebude zamykat.

Najeď do nastavení vozu a vypni to.Pak to nebude zamykat.
Jo to vím, ale to nechce manželka a ta se musí poslouchat. Jsem právě myslel, že by se to zamklo a při zastavení a běžícím motoru odemklo, ale to asi nejde.
Na dveřích řidiče je kolébka odemknout zamknout.
Už jsem to zjistil. Když tu funkci nechci mít vypnutou, tak musím ostatní dveře při běžícím motoru odemknout vypínačem u řidiče.

Back