- 867
Já u Gj sleduju teplotu přes obd kromě jiných věcí pravidelně a i když jedu třeba 200 km tak se drží mezi 82 až 85 takže 90 jsem neměl při sledování nikdy. Podle toho co píše Max je to v pořádku. Vám to opravdu nepřeleze těch 82?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Nafta je trochu studenější motor, tam to 90°C opravdu nemusí přelézt pokud tomu nebudeš dávat plnej kotel dlouhou dobu. Ale opět je důležitá ta spodní hodnota cca 82°C i když máš ještě mechanický termostat.Já u Gj sleduju teplotu přes obd kromě jiných věcí pravidelně a i když jedu třeba 200 km tak se drží mezi 82 až 85 takže 90 jsem neměl při sledování nikdy. Podle toho co píše Max je to v pořádku. Vám to opravdu nepřeleze těch 82?
Tady diag přesně odpovídá teplotě na budíku. Aspoň tedy do 90 stupňů. Měřeno několikrát i s pomoci dealera. Odchází holt ta klasická bimetalová část fail-safe termostatu viz moje příspěvky o tomto tématu. Přístup k této části je i bez vymontováni celého housingu. Elektronická část funguje vždy bez chyb.Správná teplota má být mezi 82° až cca 94°C (ta horní se může lišit podle stylu jízdy, venkovní teploty atd.. takže když tam bude 86 nebo 99°C tak se nic neděje). Pro pozorování známé vady elektronického termostatu je důležitá ta spodní teplota cca 82°C (nebo dejme tomu 80°C). Pod ní by plně ohřátý motor jít neměl, protože tu si právě ohlídá termostat.
Ty čísla ale berte z diagnostiky (sledujte pid ECT), protože ručičky nebo ukazatele na budíkách jsou opravdu jen pro zběžnou informaci a třeba u starších Mazd, když byla ručička v půlce ciferníku tak to znamenalo že tam máte něco mezi 79-98°C. Proto se to hlídá přes diagnostiku.
Nech si to vyměnit a nenech se odbít. Požádej je, ať ti daji starý díl. To už je ale na vedoucím servisu. V CB Auto se mi tohle ale povedlo. Ten starý termostat jsem rozebral, mechanickou část trochu poupravil pro případ budoucí výměny. Nyní stačí jen vymontovat část viz moje fotky nahoře a toto vyměnit.@mastif já bych tam chtěl znovu nový termostat verze B (byť bude zase hrozit že se může po...) nebo nezbyde než čekat na verzi C.
Případně ještě verze "autopunk" a to přibrousit nouzový/fail-safe termostat, aby blbnul až ve vyšší teplotě (to od autorizáku nečekej)
Nebo se s nimi domluvíš, ať ti daji ten starý díl a ten upravíš no.@Michall , s výměnou problém nebude,to nemá strach, asi si pořídím nějaký OBD, jestli máte někdo tipy co koupit, budu rád. Pak to můžu ještě před návštěvou servisu sledovat, a dám sem konkrétní teploty. Co mně štve, že ikdyž ho vymění, tak může za nějakou dobu zase odejít, a pořád budu jezdit sem a tam do servisu tak dlouho než zas Mazda vymyslí verzi C a bude ji na nás testovat.
Defakto jedinej problém s tímhle motorem. Zatím tedyCo jsem měřil přes OBD,tak ta teplota chodí cca od 86-91°C,což je podle mě normální stav.Stejně je divné, že taková ptákovina jako je termostat se pořád do kola sere.?
https://www.mazdaklan.cz/threads/mazda3-bp-2019-obecne.2925/page-176#post-133342 je v tomto vlákně@Michall , s výměnou problém nebude,to nemá strach, asi si pořídím nějaký OBD, jestli máte někdo tipy co koupit, budu rád. Pak to můžu ještě před návštěvou servisu sledovat, a dám sem konkrétní teploty. Co mně štve, že ikdyž ho vymění, tak může za nějakou dobu zase odejít, a pořád budu jezdit sem a tam do servisu tak dlouho než zas Mazda vymyslí verzi C a bude ji na nás testovat.
A z jízdy to znělo, jakoby byla chycená klika? ?Příspěvek ve vláknu 'Skyactiv-G cvakání na volnoběh' https://www.mazdaklan.cz/threads/skyactiv-g-cvakani-na-volnobeh.3937/post-99540
Dělalo mě něco podobného.Za nízkých teplot,většinou po ránu.Zmenil jsem viskozitu oleje a už se to neděje.