Taky mě to napadlo, ale vzhledem k tomu že jsem z jižní Moravy tak bych spíš volil Rakousko. No ještě si to promyslim.Já bych po nedávnem dovozu spis poradil vyprdnout se na importery a dovozce a auto si dovézt sám.
Nedávno jsme takto koupili pěknou BM a když si vemu odbodny stav tak proti ČR cca 60 tisíc rozdíl + víkend u Bodensee jako bonus.
Pokud si s prodejcem vykomunikujes předem trochu stav auta, necháš si udělat detailní fotky, video s promerenim laku, auto bude s plnou serviskou nehavarováno a hodnoceno jako perfektní stav tak v podstatě nemáš moc co riskovat. Domluvit si ze Němec zařídí prevozni značky a td a není problém.
V podstatě vždy se dá počítat se slevou, kterou si můžeš domluvit předem a myslím ze těch 50 tisíc rozdílu oproti tomu nechat si to dotáhnout za to stojí - oni v podstatě neudelaji nic jiného než ty s tím rozdílem ze ty auta tahají na podvalu.
Třeba teď nás 1000 km - jedním autem tam 500 a dvěma zpět 500 vyšlo na 5000 v benzinu - jízda 200km/h ? pokud budeš mít platnou STK tak děláš jen evidenci za 1000,- a přihlášení za 800 - já dělal komplet vše pac stejně v červnu končila takže za 4500,- komplet vše.
Tedy auto poridis levněji můžeš si udělat výlet a 50 ušetříš minimálně.