• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Neviem ci co treba dakde odfajknut, ale nenasiel som. Je to len kozmeticka vec, inak vsetko funguje. Prva fotka je mobil pripojeny cez kabel a ide to cez celu sirku displeja a druha je bezdrotovo.

IMG_20241027_084946.jpg IMG_20241027_085041.jpg

Tam podle mě nemáš co fajfkovat a potvrzovat. Těch 6 koleček co jsou v tom modrém te jen dostanou do menu. A je divne ze to ukazuje zmenšené. U me se to chytlo hned na první pokus. Ale ja tuhle vec nevyužívám.

Neviem ci co treba dakde odfajknut, ale nenasiel som. Je to len kozmeticka vec, inak vsetko funguje. Prva fotka je mobil pripojeny cez kabel a ide to cez celu sirku displeja a druha je bezdrotovo.

@CVLRa mne AndroidAuto tiež funguje hneď od začiatku s káblom aj bezdrôtovo a nič som nikde nenastavoval. Skús povoliť alebo zakázať automatické otáčanie v hlavnom menu v mobile. A skús aj pootočiť mobil o 90 stupňov v oboch prípadoch. Mobil Ti môže nesprávne vyhodnotiť polohu pootočenia mobilu. Skús a daj vedieť.

Bol som na servisnej prehliadke a nahrali mi aj nový SoftWare. Vydané opravy a vylepšenia, myslím dve riadiace jednotky. Teraz mi pri naštartovaní zobrazí uvítanie mazda3 v strednom displeji kde je rychlomer a ešte plus bonusový efekt ručičiek, ktoré prejdú cez celé zobrazovacie pole min-max pre zobrazovanie otáčiek motora a taktiež aj teplota a stav hladiny PHM v nádrži. Nová grafika poteší oko. Taktiež je aj zmena tónu alarmu zvuku po prekročení rýchlosti. Nový zvuk je jemný a už ho nemusím vypínať tlačidlom vypnutie zvuku na ľavej strane pod volantom. Neviem kde by som si vedel pozrieť zoznam zmien, ktoré obsahuje nová verzia SoftWare. Mimochodom nahrávanie nového SoftWare trvalo hodinku. Máte už nový SoftWare? Zmeny v MENU som si zataľ ešte nestihol pozrieť. Už ste zistili aj ďaľšie zmeny?

.... a ešte plus bonusový efekt ručičiek, ktoré prejdú cez celé zobrazovacie pole min-max pre zobrazovanie otáčiek motora a taktiež aj teplota a stav hladiny PHM v nádrži. ...
Tohle uměly i starý Mazdy (GG...) a znamenalo to že je totálně vybitá 12V baterie :joy:

V autorizáku s tým nepochodíš, povedia ti že to je v norme. Treba najprv uviesť aké jazdy robíš okresky alebo mesto.Máš po alebo pred garančkou.Ďalej by bolo dobre vedieť aký olej ti dali na garančke keď si ju absolvoval a ako si to odmeral. Riešenie je vymeniť znovu olej aj s filtrom samozrejme a regulérne to odmerať a pozorovať. Mám tiež ten istý model ako ty ako aj motorizáciu, najazdených 8 tis.km, od kúpy a olej je stále po max. hranicu tak ako pri kúpe. Ja ale jazdím 90% mimo mesto.

Poslední úprava:
Mám spotřebu 3/4 litru oleje na 10 tkm.. řešili byste to?
Tak do servisu můžeš zkusit aspoň zavolat, když narazíš na rozumnýho technika,tak se s tím třeba budou zabývat. Já mám třeba najeto přes 90t. a olej mi to nikdy nevzalo, takže normální to nebude. Když ti řeknou že " je to vlastnost", klasická odpověď, zkus jiný servis.

Mám spotřebu 3/4 litru oleje na 10 tkm.. řešili byste to?
Len taký výňatok z manuálu:
POZNÁMKA
Pri všetkých motoroch je za normálnych prevádzkových podmienok mierna spotreba oleja obvyklá.
Spotreba motorového oleja môže byť až 0,8 l/1000 km. Môže to byť spôsobené vyparovaním, vnútorným odvetrávaním alebo spaľovaním oleja v pracujúcom motore.
Spotreba oleja môže byť vyššia pri zábehu nového motora.
Spotreba oleja tiež závisí od otáčok a zaťaženia motora. Spotreba oleja môže byť vyššia i pri náročných jazdných podmienkach.

Takže jasná správa.

Poslední úprava:
Takze spotreba oleje 16 litru v beznem servisnim intervalu 20 tkm je normalni? No to se pose.u :joy:. To aby to clovek kupoval po sudech.

Takze spotreba oleje 16 litru v beznem servisnim intervalu 20 tkm je normalni? No to se pose.u :joy:. To aby to clovek kupoval po sudech.

To zase nie, treba tomu rozumieť v zmyslu že importér sa zichruje aby niekto taký ako kolega Topaz im nechodil reklamovať spotrebu 0,8L na 10 000 km čo je fakt minimum. Zmeniť olej a možno aj štýl jazdy (nechať riadne zahriať) a hlavne mať trpezlivosť. Niektoré motory si sadajú aj 10 a viac tisíc km a na Mazdu je to príznačné. Každý motor spaluje olej, niektorý viac a niektorý menej. Pri jazde zo studeným štartom asi najviac, Kým sa nezohreje na prevádzkovú teplotu OLEJ nie motor a voda v chladiči. Keď je motor zahriaty na 90 stupňov tak olej môže mať iba 35-40 ale ideálne je 80-85. To môže trvať kludne aj 10 km jazdy. Je to iba odhad ale v princípe je to tak.

Poslední úprava:
Při prvním servisním intervalu (0-20tkm) bez problémů. Při druhém (20-40tkm) se cca po 11tkm (půl roce) rozsvítila kontrolka, že mám dolít olej. Tak jsem cca 3/4 litru dolil a zajel do servisu. Tam vše prošli, nikde nic neteklo. Po další garančce jsem se domluvil se servisem, že k nim přijedu po 2tk a podívají se na to. Olej viditelně nemizel, vše jak pepř suché. Ale opět po cca 10tkm (půl roku) od garančky se rozsvítila kontrolka, že mám dolít, tak jsem zase 3/4 litru dolil. Olej tam je supra-x 0W-20. Jezdím denně 15 km do práce a 15 km z práce, k tomu cca 2x do týdne trasu +- 80 km, občas i párset km najednou. Za rok dám necelých 20tkm. Vím, že spotřeba oleje je asi v normě, ale blíží se konec záruky, tak nad tím přemýšlím :)

Po garančke a výmene oleja si skontroloval na mierke kolko je tam oleja? Nedá sa to bez presného merania. Ten servis tam mohol naliať po max alebo aj po minimum. Vätšinou to prelievajú tak sa čudujem. Ako to máš zo spotrebou benzínu? Zostáva ti iba to presne odmerať a sledovať. Nečakať kým sa ukáže kontrolka že máš málo oleja, to nie je dobré. Možno by som mimo garančku dal vymeniť olej a najskôr inde ako tam kde chodíš pravidelne a dať 5W 30. Reklamácia s týmto problémom bude asi bezpredmetná ale keď chceš tak to skús. Jedna poznámka ktorá je v takomto prípade dôležitá, vždy si daj o tom spraviť zápis t.j. čo reklamuješ, kedy zo stavom km a vyjadrením servisu z prípadnou faktúrou. Nechcú to robiť ale trvaj na tom pre prípadné ďalšie konanie.
Verím že to nebude také zlé a motor bude v poriadku. Držím palce.

Spotřeba je při troše snahy pod 6 litrů. Kontrolka se rozsvítí, když je olej ještě nad ryskou min nebo těsně kolem ní, ale asi to budu muset fakt kontrolovat pravidelně na měrce. Původně jsem servis podezříval, že tam toho dali málo, proto mi to teď po vrácení auta ukazují a dokonce se dělají fotky (oni chtěli). 5W 30 tam bylo (myslím) při druhém servisním intervalu... Teď dali 0W 30. Dík za odpovědi

@rudi
Bude to mojim android mobilom. Mam tam vsetko povolene ale ukazuje to takto ako som daval na fotkach. Dnes vyskusala zena svoj iphone a ten nabehol krasne cez celu obrazovku displeja.

Back