• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Dneska jsem se s ní projel při čekání na servis mé M6 v Carstaru. Trochu jsem ji protáhl za Dubčí a dojmy výborné. Abych poznal rozdíl mezi vlečkou a multilinkem, tak to bych musel víc na hranu. Moc se mi líbilo tlumení hluku od náprav včetně tlumení rázů, brzdy tužší než v GL, plyn zabírá živěji, což nevím, jestli není tím, že toto byl manuál, zatímco v GL mám automat. Samozřejmě motor benzín 90 kW tolik netáhne jako 2,5 l, ale s autem pohne podle potřeby. Interiér luxusní, perfektní projekce údajů na sklo, opěradlo předního sedadla dává lepší boční oporu než v M6 - tam mi to schází :(. Trošku horší řízení ve středu a asi i menší zpětná vazba, co jsem mohl zjistit za 20 min jízdy. Ale první pocity jen :cool:. Byl to sedan, takže i kufr dostatečný, ovšem kufr v HB je slabinou.

Byl to sedan, takže i kufr dostatečný, ovšem kufr v HB je slabinou.
Musím potvrdit, že velikost kufru u sedanu jsem nečekal (kór po zkušenosti s HB) a hodně mě pozitivně překvapil :)
20190702_090754.jpg
Co mě nepřekvapilo je stále stejná "popelníková" žárovka osvětlení kufru, která NEsvítí u sedanů mazdy už snad od počátku věků :)

I na zadních sedadlech jsem měl pocitově v oblasti hlavy více místa (standardní C sloupek).
Je to každopádně krasavice a osobně bych volil jistě právě sedan ;)
20190702_084840.jpg 20190702_091210.jpg

dneska jsem seděl v nové M3 sedan, už se nemůžu dočkat ... ještě 2,5 měsíce a budu jí mít. Jinak jsem se dozvěděl, že nejspíše budu jeden z prvních se Sky X v ČR a min. 1. u Halfara v D. Benešově. Termín dodání 18. 9.

Teoreticky z hlediska funkčnosti a ekonomiky vypadá motor SkyX skvěle, tak držím palce, aby to bylo i v praxi :)

Tak preji prijemne pojezdeni a zadne komplikace ;).

Jenom ... jaka je to vlastne barva?

No na me je moc tmava, to je jasne, ale jen, ze jsem nejak nevedel, jestli je to modra, zelena, cerna, nebo buh vi co :D.

Tak už je M3 doma - dostala od dcery (5 let) přezdívku Batmobil. :D

Skvela barva! Jsem zvedav, jak ji bude rikat nase mala (pristi tyden vyzvedavam novou Sestku presne v tehle barve).

Trosku offtopic, ale s tema barvama a detma jste mi pripomneli, ze nas maly, kdyz zacal rozeznavat barvy, tak jim dal jmena podle toho, kdo s jakym autem jezdi (auta ho hodne zajimaji do dnes).

Takze cervena byla tata, modra mama (mame modrou Octavku, s kterou jezdi manzelka) a cerna byla babi :D:D. Az pozdeji jim zacal rikat jmenem barvy.

Skvela barva! Jsem zvedav, jak ji bude rikat nase mala (pristi tyden vyzvedavam novou Sestku presne v tehle barve).
Dnes jsem přesně takovou obdivoval ve Zlíně (Fryšták), 6tka sedan, ta barva je ve stínu skoro černá až na slunci se vyrýsuje do tmavé modré.

Po prvních 250 km spotřeba 6,5 (měřeno dotankováním do plné) a to ho moc nešetřím. ;)

Po prvních 250 km spotřeba 6,5 (měřeno dotankováním do plné) a to ho moc nešetřím. ;)
No ja se svým BMkem mam po 60ti tisici spotřebu 7,4l na sto a to jezdim jak hovado :D Prumerna rychlost dle palubního displaye je 47 km/h coz se me vůbec nezda...Když jsem jezdil na zkousku eko run tak se dalo jet za 5,2l/100km. Ale to utrpeni pro motor a hlavne pro moji hlavu uz nechci zazit :D

Mám dotaz. Dnes jsme na výletě vjeli do slušné průtrže (na dálnici) a po chvíli se mi deaktivoval adaptivní tempomat s hláškou, že je znečištěný radar (něco v tom smyslu). Když jsme po chvíli z průtrže vyjeli a auto skoro oschlo, tak hláška stále zůstala zobrazená a tempomat prostě nešel aktivovat. Až když jsem při vhodné příležitosti zastavil a použil ajťáckou poučku "zkus to vypnout a zapnout" a vypnul jsem a znovu nastartoval motor, tak se funkčnost obnovila. Je to normální, nebo je to nějaká chybka? Máte s tím někdo zkušenost (třeba i u jiného modelu)?

Back