• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Tak to počkej na zimu, to si teprve užiješ hlášek o znečištěném radaru apod ;)

Na 6ce 2018 jsem to za silného deště taky zažil párkrát. Po chvíli samo zmizelo a pak normálně fungovalo.

e to normální, nebo je to nějaká chybka?

radar přestane fungovat, pokud na něm je sníh a jak vidno i dostatek vody taky stačí. Vyhodí tuhle hlášku a začne fungovat až po "restartu" :) To je vlastnost, nikoli závada :)

Jak jsem psal, u mne ani restart nikdy nebyl potřeba. Na druhou stranu v zimě (jak psal i @vladas75 ) jednou potřeboval během jízdy očistit opravdu i ručně.

Dík všem za reakce. ;)

Mazdar kluci, kdo má novou mazdu3, mohu se zeptat na spotřebu benzínu? Mám najeto zatim jen 250 km a průměrná spotřeba se drží na 8 litrech, Verva 100. Zajímalo by mě jakou máte ostatní spotřebu na novém autě.

Mazdar kluci, kdo má novou mazdu3, mohu se zeptat na spotřebu benzínu? Mám najeto zatim jen 250 km a průměrná spotřeba se drží na 8 litrech, Verva 100. Zajímalo by mě jakou máte ostatní spotřebu na novém autě.

Jezdím kolem za 6,5, mám najeto necelých 500 km. Napoprvé natankovaná plná MaxxMotion 100 a poté tankována trocha Vervy 100. Počítáš spotřebu podle dotankování do plné, nebo věříš počítači? Zdá se mi, že počítač ukazuje zbytečně pesimisticky, když to spočítám po dotankování do plné ku projetým kilometrům, tak mi vychází hezčí číslo. ;) A jak u Tebe dvouválcový režim? Já si ho občas všimnu, ale rozhodně to nejsou žádné hrozné vibrace, jak tu někteří popisují u M6.

:D Chci vidět, jak se to vyvíjí. Zatím moc nejezdím na spotřebu, po zahřátí jezdím svižněji, spíše na nižší stupně (rádce řazení ignoruju) a občas ho vytočím do vyšších otáček (omezovač ještě ne, ale tak k nějakým 5-5,5 tis.).

To ti chválím, já jí mám dva roky a od začátku žere tak 6,5-7,0 l na 100 km. Na spotřebu s ní nejezdím, to bych si nekupoval dvoulitr, naopak mně baví při nájezdu na dálnici vytočit trojku na 170 km/hod a sledovat ve zpětným zrcátku ty loudy co jedou 130.:D

Tak jinak. Jak správně zajet nový motor? Mám automat a G122 a tankuji Vervu 100. Jsem zvědaví na ostatní zkušenosti s novou Mazdou3. Dvouvalcový režim jsem ještě nepozoroval ;)

No mám M3 2017

Do cca 25000km si to bralo cca 7,5-8l/100. Bavím se o běžném používání pro dodržení předepsané rychlosti a my máme 80% jízd po dálnici.
Od 25.000km jako by se někde neco přepnulo, jsem na 6,8-7,2l/100 při běžném stejném ježdění.

U 170km/hod si to v klidu papá 9 litru. :D

Netuším, kde se stala chyba. Zda jsem přestal blbnou, nebo lépe řadit, nebo si motor sedl.
V každém případě ta změna proběhla, když jsem M3 půjčil manželce.

Tiez mi to tak pride a sice neviem ako dlho auta mate ale ze este len 250 km.. ja som za prvy tyzden mal nieco cez tisic. Co sedite doma a polemizujete o spotrebe... nove auto si treba uzivat :)

Odoslané z SM-A520F pomocou Tapatalku

Auto mám 5 dní, z toho jsem byl ale 3 dny v práci tak proto málo kilometrů. Zítra ji konečně provětram.

Vzdyt ten displej je uzky a siroky i podle fotek interieru. Takovy Lexus nebo BMW styl, ne? Vsak Mazda chce byt premii ;).

Takze ... 21:9? Idealni na filmy? :D Vsak kdo by tam chtel navigaci, ze jo ... :cool:
Nevíte náhodou prosím, jaký formát videa je přes USB podporovaný? Nemůžu to nikde najít, s dětmi by se hodilo

Žádný formát videa. Asi žádná automobilka vám nedovolí pouštět za jízdy na displeji, který je určen primárně pro řidiče (navigace, informace) nějaký film.

@Lukscha tak pokud si tam budeš zrcadlit Androida, tak co pustíš v telefonu, to ti poběží i na displeji auta přece.
Ale právě, proč by to kdo dělal?!? Titěrná obrazovka co je dáááleko před tebou, co potom chudáci děti na zadních sedadlech? Pouštět na tom film? To jako vážně? Navíc v době, kdy každé dítě pomalu už od školky má mobil nebo tablet.
To je jako kdyby sis chtěl do variátoru u skútra dávat kevlarový řemen. Prostě, proč by to kdo dělal?!

@Lukscha tak pokud si tam budeš zrcadlit Androida, tak co pustíš v telefonu, to ti poběží i na displeji auta přece.
Ale právě, proč by to kdo dělal?!? Titěrná obrazovka co je dáááleko před tebou, co potom chudáci děti na zadních sedadlech? Pouštět na tom film? To jako vážně? Navíc v době, kdy každé dítě pomalu už od školky má mobil nebo tablet.
To je jako kdyby sis chtěl do variátoru u skútra dávat kevlarový řemen. Prostě, proč by to kdo dělal?!
Ta 9” obrazovka titěrná rozhodně není, navíc poměrem stran by bylo přehráváné video větší jak na iPadu. Navíc je ne nyberu zdroje jedno USB 1.) audio 2.) video, takže by to nějaký videoformát podporovat mělo / mohlo. A Pete div se, naše děti ve svých skoro pěti letech nemají na hraní ani mobily, ani tablety. Zrcadlení Hadroida nevyzkouším, u nás jsou jablka.

Back