• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Sedvo: no, kdyz mi pred barakem stoji vedle sebe S-Max MK2 a M3 BN, tak mam o prckovi jasno ;)

Automat, velké kola, asi nezajatý motor. Dle mého předčasné soudy. I když projev motoru hodně v testu chválí.

Přesně tak, a ke všemu ještě ke všemu v testu s tím ujeli cca 50km, což je na hodnocení průměrné spotřeby dost málo. Sám ze své 2.0 Sky-G 165k vím, že než se zahřeje, tak si pápne daleko víc... stejně tak již zmiňovaný nezajetý motor nebo automat.

Z vlastní zkušenosti vím, že člověku chvíli trvá než se se Skyactivem celkově zžije - jak jezdit eko, ideální rychlost na dálnici poměr spotřeba / rychlost, jaké otáčky, kdy řadit a nebo naopak v jakých ho držet, při ždímání výkonu... není to úplně tak jednoduché jako u našeho rodinného Superbu 2.0 TDI 125kw AT, kde je vlastně skoro jedno jak jedu a spotřebu a dynamiku mám pořád stejou, což právě většině běžným řidičů vyhovuje. Ale tady jsme na Mazdklanu, tady je převaha petrolheadů :D

Osobně mě budou více zajímat spotřeby dlouhodobé spotřeby Sky-X 6 MT od budoucích mistních majitelů či ze spritmonitoru... :cool:

No já se včera na to vypínání válců zaměřoval a cítil jsem akorát přechod do a z dvouválcováho režimu, ale samotná jízda byla úplně v pohodě bez jakýchkoliv negativ.

Mě by zajímalo spíš, jak funguje přesně ten mildhybrid v g122 - mě totiž ten motor nepřišel jak benzín, ale zdálo se mi, že má opravdu dost silný spodek - pokud tam připojuje nějak ten elektromotor a pomá tím v nižších otáčkách, to by vysvětlovalo, proč se s ním tak příjemně jelo.

Zamiloval jsem se do toho jak vypadá a jak se hezky žije v interiéru, ale pořád si kladu otázku jak bych si to auto vlasně poskládal a hlavně jestli bych byl ochoten pak zaplatit tu částku...

Sedvo: no, kdyz mi pred barakem stoji vedle sebe S-Max MK2 a M3 BN, tak mam o prckovi jasno ;)
To jo, tam je o prckovi jasno. Ale beru to i tak, že auto vážící prázdne 1400kg má mít minimálně 100kW, protože jak se naloží, tak už to není ono. S-Maxe mám rád, je to výborné auto, taková krabice a takové jízdní vlastnosti.

Sedvo...jojo, S-Max je fajn. Bral jsem 132kw a dost me bavi, jak "zavodnici" tresti oci, jak si je rodinna "krabice" namazala na chleba...zvlaste Buchlaky jsou fajn :D

Přesně - zatím je to jedno velké zklamání. Navíc k Skyactive - x nejde objednat Safety paket bez luxury paketu, což trochu dojebe cenu

Cim dal vic vsude ctu o tech spotrebach, rikam si, ze na to mozna koukame blbe.

On je vlastne totiz benzinovy spalovaci motor s modernim rizenim pomerne dost efektivni pri zachovani skvele zivotnosti (kde jsou ty casy beznych repasi po 100 tkm), a posunuti te efektivity dal uz neni jednoduche... pak je vlastne i zlepseni o par procent velky uspech. Taky jedna vec je spotreba, jina emise jedovatych spalin, a tim nemyslim (subjektivne zcela nesmyslne protezovane) CO2. To v katalogu napsane neni, ale ten motor v tom muze byt vyrazneji lepsi, nez predchozi Sky-G naladeny na 165k.

Kdyby se to casem, az se zmensi, zlehci a zlevni baterie, zkombinovalo pro pohyb po meste a vypomoc pri zrychleni s elektromotorem, zacne to teprv byt poradne zajimavy.

A ono to uz neni zkombinovane s elektromotorem? SkyActiv-X je take mild-hybrid, ne?

chlapi, od půlky září budu testovat Sky X na své M3 ... budu průběžně referovat, novinářské testy jsou teď s téměř 0 km nájezdem motoru, tzn. obrovská spotřeba, budu za sebe dělat závěry po 10 tkm

Ja teda uplne na snizovani spotreby zajetim motoru neverim. U me to bylo spise naopak :cool::D.

Myslím, že spotreba viac súvisí s postupným zvyknutím si šoféra na auto, ako nejakým zabehnutím motora. Ja som mal zo začiatku spotrebu o trochu vyššiu, časom som sa s autom naučil a celková priemerná spotreba klesá (ak nejdem do Nemecka na nákupy :cool: )

Back