• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Po výletu 250 km - nadšení, auto má 500 najeto a pocitově (v rámci povolených 3000 ot.) začíná lépe a pěkně tahat. Spotřeba klesla na 6,5.

Myslim, ze po z
a to vycházíš z palubního počítače? Pokud ano, ukazuje špatně. Teda pokud nejezdíš stylem brzda plyn
Ano, podle palub. pocitace, brzda plyn skutecne ne, to az nekdy po zajeti :) Ale 6,5 neni dle me spatne. Spis nevim jestli veřit ukazateli dojezdu, nebo klasickému budíku stavu paliva. Klasický budík ukazuje např. a ten "dojezdový" vždy min. o 1/8 nádrže méně.

Poslední úprava:
Ale podle toho, co říkáš o palubním bych věřil spíš "fyzickému" budíku. Např. u dvojky, když začne blikat na načerpání tam zbývá ještě cca 10 litrů.

Myslim, ze po z

Ano, podle palub. pocitace, brzda plyn skutecne ne, to az nekdy po zajeti :) Ale 6,5 neni dle me spatne. Spis nevim jestli veřit ukazateli dojezdu, nebo klasickému budíku stavu paliva. Klasický budík ukazuje např. a ten "dojezdový" vždy min. o 1/8 nádrže méně.

špatně u mne ukazuje jak palubní počítač, tak i palivoměr, tzn. nic nového - znám z M5. Mi ukazoval dojezd 110km, vzal jsem plnou a bral jen 31 litrů. A při tehdejším stavu ujetých 650 km jsem se jednoduchým způsobem dostal na spotřebu 4,77 litrů/100 km, ale podle palubního počítače jsem měl spotřebu 6,3 litrů/100 km

co se týká výměny oleje - taky jsem nad tím uvažoval, ale v životě jsme to v rodině nedělali dřív než po roce a auta stejně sloužila v poho

špatně u mne ukazuje jak palubní počítač, tak i palivoměr, tzn. nic nového - znám z M5. Mi ukazoval dojezd 110km, vzal jsem plnou a bral jen 31 litrů. A při tehdejším stavu ujetých 650 km jsem se jednoduchým způsobem dostal na spotřebu 4,77 litrů/100 km, ale podle palubního počítače jsem měl spotřebu 6,3 litrů/100 km

co se týká výměny oleje - taky jsem nad tím uvažoval, ale v životě jsme to v rodině nedělali dřív než po roce a auta stejně sloužila v poho
Dalších 250 km, najeto 700 a teď palubka ukazuje taky 6,3, což je pro mě luxus, i kdyby to tak skutečně bylo. Zatim super, začínám protáčet do těch 3500, ale má to už teď slušnou sílu i do těch 3000. S tím olejem uvidím, ale 20 000 ho tam nenechám :) Jinak u M2 taky, když už bliká poslední čárka na benzín, tak tam ještě bylo cca 10 litrů. Stroj je každopádně libovej, akorát na mě občas někdo blikne (světla jsou na automatiku) a zatím 1x to na mě řvalo brzděte, když bylo zaparkované auto víc vystrčené do silnice, což jsou prkotiny.

Poslední úprava:
Ještě se blbě zeptám :) Nemá někdo výkonové křívky toho x? zajímalo by mě kolik dává v těch 3000-3500 kw? Nikde to nemůžu najít. Kdyby někdo věděl, tak díky.

2, 3, 3, Cx3, 6, 6, cx5 ukazovaly/-ují palubní počítače s odchylkou max 0.2, divil bych se kdyby to na nové trojce bylo horší. Samozřejmě počítáno od dotankovani do plné do dalšího dotankovani do plné, rezerva nádrže nebo stav při nula s tím nemá co dělat.

Na kvalitní cestě je auto úžasně tiché. Na nerovnostech potvrzuji drnčení - není to nic výrazně rušivého, ale je tam. Jinak mám s G122 najeto přes 6.000km, spotřeba 5,8l. Velká spokojenost zatím!

souhlas, pokud je kvalitni cesta tak i u me totalne tiche, pri mene kvalitni, coz je u nas 80per drnceni nekde v palubovce plus odneked z prava od spolejezdce, je to otravne, prehlusi to hudba, ale ne vzdy chci behem jizdy poslouchat

co se tyce spotreby - u predchazeji 3 jsem mel dlouhodobou 6.49l - pocitano pres spritmonitor (Vehicle 666761), s soucasnou mam 6.08l
olej budu menit po roce, nenajedu vic nez 10tis rocne

jak to mate s sedackou? psal jsem ze u me dost tlaci, mate stejne zkusenosti?
Diky

souhlas, pokud je kvalitni cesta tak i u me totalne tiche, pri mene kvalitni, coz je u nas 80per drnceni nekde v palubovce plus odneked z prava od spolejezdce, je to otravne, prehlusi to hudba, ale ne vzdy chci behem jizdy poslouchat

co se tyce spotreby - u predchazeji 3 jsem mel dlouhodobou 6.49l - pocitano pres spritmonitor (Vehicle 666761), s soucasnou mam 6.08l

Diky
Ano, mne taky jen na nerovnostech. Jinak interier tichy.

Diky

Za mě sedačky naprosto perfektní, i po třech hodinách jízdy jsem byl naprosto v pohodě. Ale jsem dost útlé postavy. Jinak teď jezdím jen po městě, takže dost času se studeným motorem a spotřeba přesně 7l.

Řeším právě zimní kola a pneu. Vypadá to, že jediná varianta zimních kol pro M3 jsou disky R16 s pneu 205x60. Zjišťoval jsem možnost na mé disky R18 koupit zimní pneu a přezouvat. Problém je, že Mazda garantuje vlastnosti vozu pouze s pneu bez zesílených bočnic. Nicméně všechny zimní pneu zesílené bočnice mají. Takže to vypadá, že mám disky pouze pro letní provoz.
Myslíte, že je dobrá volba koupit za nemalý peníz o 2 palce menší kola s vysokými gumami, tedy a dost horším vzhledem?
Podotýkám na závěr, že rozumím, že už trochu tvrdý projev R18 se se zesílenými bočnicemi ještě zhorší a naopak, že R16 budou komfortnější.

Mně přijdou menší kola v zimě praktičtější, kvůli tomu že není vždy vidět díry a výšku a tvar obrubníků v brečce nebo sněhu, cítím se s nima klidnější. A pohodlnější o špetku jsou taky. Jinak ale my najedeme v zimě hodně, obvykle i dvě tři cesty do Alp, rodiče bydlí v českých horách (spíš kopcích :)) apod., a myslím, že někdo s malým nájezdem z roviny nebo města asi klidně může jezdit na 18"

Back