• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Ano, pokud odejdu s klíčem, zatímco ostatní se flákají s vystupováním, tak auto se nezamkne. Pozor na to! Už se mi jednou stalo, že auto takto zůstalo odemčené. Jinak za mne keyless super věc. Sice jsem to od auta nevyžadoval, ale už bych neměnil. Pohodlí maximální. Člověk často ani neví, kde ten klíč nechal :)

Člověk často ani neví, kde ten klíč nechal :)
Byl jsem jednou v Hlucine v servise nechat něco delat. Nasednu a odjedu do billy a nemuzu najit klic. Cely vnitrek jsem prosel a klic nikde, ale nekde tam musí byt protože muzu nastartovat...tak rikam jedu zpatky do servisu se zeptat kde mi ho ten dotycny dal. No nakonec jsem ho uvidel mezi kapotou a prednim sklem tam jak jsou sterace...Frajer mi tam odlozil klic :mad:

To není frajeřina, to je běžný a dobrý zvyk. Auto jde odemykat, startovat, i zamykat, ale pokud se při opravě něco stane, nezůstane klíč zamčený v autě. Přitom neleží třeba na střeše, odkud by při odjezdu a pozapomenutí na klíč spadl.

To není frajeřina, to je běžný a dobrý zvyk. Auto jde odemykat, startovat, i zamykat, ale pokud se při opravě něco stane, nezůstane klíč zamčený v autě. Přitom neleží třeba na střeše, odkud by při odjezdu a pozapomenutí na klíč spadl.
Bylo by fajn, kdyby mi to mechanik oznamil, dokonce dostal ode mne i extra peníze navíc za rychlost práce...Kazdopadne zajdi si s @xPet na pivo a budete si rozumět.

No určitě měl klíč nakonec vzít a předat zákazníkovi, to samozřejmě nepopírám. Ale na to jste zapomněli oba. Za běžných okolností bych se po klíči ptal sám.

Stalo se mi uplně přesně to stejné na octavii III kdyz jsem byl v pneuservise. Ujel jsem asi 30km, dokonce jsem tankoval a pořád jsem nechápal, jak to že mohu nastartovat auto, ale nemohu ho zamknout. Já ho měl na stěrači, naštěstí klíč v gumovém obalu, proto někde nepadl.

Všiml jsem si ho, až když začalo pršet a já už se natahoval po zapnutí stěrače :), naštěstí jsem se před tím podíval na stěrač :))

Zdravim, prosim nekoho z mistnich borcu, nebo nekoho, kdo ma s tim uz neco najeto - SDN sky x, při nutnosti prudkého brzděn (do uplneho zastaveni) pomerne slysitelne lupe od predniho leveho kola, nekdy i praveho. Pri rozjezdu to same. Pri prudkem pribrzdeni bez zastaveni to nedela. Nevi nekdo pls, nez zacnu honit servis?? Diky predem. Ma to najeto pouhych 4000+, tak se mi to nejak nezda.

Poslední úprava:
Zdravím vás pánové, mám určitě pro mnohé z vás hloupou otázku, ale nikdy jsem si nové auto nekupoval a tak si nejsem 100% jistej. Když si např. koupím auto v Plzni, můžu ho s klidem servisovat např. v Olomouci?

Zdravím vás pánové, mám určitě pro mnohé z vás hloupou otázku, ale nikdy jsem si nové auto nekupoval a tak si nejsem 100% jistej. Když si např. koupím auto v Plzni, můžu ho s klidem servisovat např. v Olomouci?
Jasně, můžeš kde chceš.

Zdravim, prosim nekoho z mistnich borcu, nebo nekoho, kdo ma s tim uz neco najeto - SDN sky x, při nutnosti prudkého brzděn (do uplneho zastaveni) pomerne slysitelne lupe od predniho leveho kola, nekdy i praveho. Pri rozjezdu to same. Pri prudkem pribrzdeni bez zastaveni to nedela. Nevi nekdo pls, nez zacnu honit servis?? Diky predem. Ma to najeto pouhych 4000+, tak se mi to nejak nezda.

Tak uz neni nutno, byly povoleny srouby na kolech :)))

Někdo nějaké info ohledně Mazda Connect? Na zahraničních fórech se šíří info o tom, že BP je stejně jako CX 30 vybaveno telemetrií. Mám info i od Mazda.cz, že má v průběhu roku přijít aktualizovaná appka, kde bude možnost "řídit prvky vozu", mezi které má údajně patřit start na dálku, zamykání a odemykání atd. Někdo nějaké bližší info?

No ja teda nevim. Moje zdroje jsou "jedna pani povidala", ale CX-30 by mela byt schopna OTA, zatimco M3 to neumi. Proto nepredpokladam, ze by nejaka appka se na auto najednou pripojila... Bylo by to zajimave, ale pochybuji.

No ja teda nevim. Moje zdroje jsou "jedna pani povidala", ale CX-30 by mela byt schopna OTA, zatimco M3 to neumi. Proto nepredpokladam, ze by nejaka appka se na auto najednou pripojila... Bylo by to zajimave, ale pochybuji.
3ka má stejnou telemetrii jako CX30. Na americkém webu Mazdy je info o tom,že to ta telemetrii má zvládnout. Na české mazde jsem řešil to, že jako právnická osoba nemám právo používat nynější appku a bylo mi napsáno, že v průběhu roku má přijít aplikace s věcmi výše uvedenými. I pro soukromé osoby. Prý jediné co chybí, je ze strany Mazdy "otevřít" servery a aktualizovat appku a mělo by to údajně jít.

Poslední úprava:
Takze to byla ta svolavacka. A ty jezdis na letnich? Sice je zima mizerna, ale ja bych si to teda netroufnul.

Takze to byla ta svolavacka. A ty jezdis na letnich? Sice je zima mizerna, ale ja bych si to teda netroufnul.
Ne, svolavacka byla na preprogramovani ridici jednotky, dostavalo to malo benzinu - tam jsem byl uz na podzim. Toto mi odhalil znamej monter, kdyz jsem zacal vysilovat s konstrukcni vadou :) Udajne jak si to "sedalo", tak se povolily. Vedel to podle myho popisu jeste, nez jsem ho svezl :) Zimaky tu mam, ale vzhledem k zime jsem neprezouval. Jel jsem i na namrznutych povrsich (samozrejme opatrne) a ty letni bridgestone z vyroby celkem nemely problem.
To povoleni delalo celkem brajgl pri brzdeni, mene i pri zrychlovani, pripominalo mi to napr. spatnou poloosu nebo cepy (ale to byly auta s 200 k km najezdy).

Back