• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Já si myslím, že auto využívá obojí. Pokud značku uvidí kamera, tak ji zobrazí. A zřejmě používá i něco z navigace, protože občas jedu mimo obec a najednou se mi objeví sedmdesátka, aniž by jakákoliv značka byla v dohledu. Takže občas asi využije podklady navigace.

To čtení značek je teda podle mého názoru velmi pochybné. Například při jízdě po hlavní silnici uvidí stopku u odbočky a zobrazí mi ji. Nebo před křižovatkou je třicítka a on neví, že křižovatka její platnost ukončila, takže ji zobrazuje ještě kilometr poté. Občas se i zadaří, že jedu po dálnici a načte třicítku z okresky vedoucí souběžně.

Čtení dodatkových tabulek je ještě vtipnější. Někdy si tabulky vůbec nevšimne, jindy naopak bystře pozná, že omezená rychlost je určena pro náklaďáky, a zobrazí mi ji i s dodatkovou tabulkou nákladního auta. Ale proč vlastně?? :)
Já si myslím, že auto využívá obojí. Pokud značku uvidí kamera, tak ji zobrazí. A zřejmě používá i něco z navigace, protože občas jedu mimo obec a najednou se mi objeví sedmdesátka, aniž by jakákoliv značka byla v dohledu. Takže občas asi využije podklady navigace.
Hlavně by to mělo používat křižovatky jako konec pro značku.

Rozpoznávání značek se vypne pouze pokud máš zaplý Google Mapy nebo Waze, apod. Jinak mi fungují vždy.

To bude tím, jel jsem podle Wazu, díky za info.

Jinak mám jednu otázku a jeden postřeh z BP :)

Otázka: Funguje to "bezkontaktní" odemykání i v zimě v kožených rukavicích? Nebo třeba když je klika mokrá?
Postřeh: Konečně už nevytryskne benzín z nádrže, když natankuju plnou a nemusím to obkládat ubrouskama :yum

Já když jedu podle waze, tak mi to v HUD značky stále ukazuje. Nekoreluje to s waze samozřejmě, čerpá data asi z navigace mazdy. Samotné čtení značek nevím, zatím na trase, kterou jezdím jsem nevypozoroval značku, kterou by to nějak mělo přečíst - třeba která tam není oproti navigaci, jestli mi rozumíte.

Ovšem píšu za mazdu 6, M3 to bude možná úplně jinak

@xvinca Ok, tak znovu a presne jak to je, protoze mam pocit, ze to po me nectete (nebo se fakt vyjadruju blbe, ja nevim...)

V infotainmentu Mazdy 3 je bug, ktery pri aktivni navigaci pres Google Maps nebo Waze vypne (az do dalsiho startu auta) TSR. Tento bug je opraven ve firmware EU01_10047, ktery vysel nedavno.

Kompletni changelog jako dukaz najdete v priloze.

Soubory pro update a navod jak updatovat na tomto odkazu

Přílohy

• MZD CONNECT II CHANGELOG for EU01(1).pdf
    284,4 KB · Zobrazení: 13
Poslední úprava moderátorem:
@xvinca Ok, tak znovu a presne jak to je, protoze mam pocit, ze to po me nectete (nebo se fakt vyjadruju blbe, ja nevim...)

V infotainmentu Mazdy 3 je bug, ktery pri aktivni navigaci pres Google Maps nebo Waze vypne (az do dalsiho startu auta) TSR. Tento bug je opraven ve firmware EU01_10047, ktery vysel nedavno.

Kompletni changelog jako dukaz najdete v priloze.

Soubory pro update a navod jak updatovat na tomto odkazu

Jen to nevypne TSR do restartu vozu, ale do vypnutí navigace na telefonu. Aspoň na Apple Carplay to tak je. Nebo při spuštění oem Mazda navigace se TSR i během jízdy opět zapne. Mám 10017 software.

Poslední úprava moderátorem:
Apple Carplay nemam, ale u Android Auto mi to zdechlo a vydrzelo zdechle i po odpojeni telefonu. Kazdopadne jsem to prestal pouzivat. Diky navigacnim pokynum na HUD displeji ted delsi trasy jezdim s vestavenou navigaci a Waze mi bezi jen "na pozadi" bez trasy - stale mi i pri aktivni OEM navigaci hlasi radary, policii atd. (a bezi Spotify).

Ted uz jen aby Mazda opravila i ten bug s neschopnosti automaticky prepinat Bluetooth rezim podle toho zda je AA ktivni ci nikoli (nevim, zda to postihuje i iPhony).

Apple Carplay nemam, ale u Android Auto mi to zdechlo a vydrzelo zdechle i po odpojeni telefonu. Kazdopadne jsem to prestal pouzivat. Diky navigacnim pokynum na HUD displeji ted delsi trasy jezdim s vestavenou navigaci a Waze mi bezi jen "na pozadi" bez trasy - stale mi i pri aktivni OEM navigaci hlasi radary, policii atd. (a bezi Spotify).

Ted uz jen aby Mazda opravila i ten bug s neschopnosti automaticky prepinat Bluetooth rezim podle toho zda je AA ktivni ci nikoli (nevim, zda to postihuje i iPhony).
Na AC se Bluetooth vypne při připojení telefonu. Volání i hudba probíhá čisté skrze AC. Po odpojení telefonu od AC se automaticky připojí BT. Ve verzi 17 bohuzel ještě radary v oem navigaci nejsou, co vím. Musím si zařídit ten update.

Zdravím vás přátelé,tak jsem byl dnes potupně odvlečen do servisu.Ráno,když jsem vezl ženu do práce,tak při návratu jak jsem dobržďoval u baráku problikly kontrolky brzd a dobíjení.Moc jsem nad tím nepřemýšlel,auto jelo normálně,tak si říkám asi nějaká anomálie.Pak jsem potřeboval něco zařídit vyrazil jsem nadšený,že se projedu a po cca 10km,, pink" vyskočily opět ty dvě kontrolky, jenomže teď už svítily a navíc byly podpořený hláškou,že auto nedobíjí a že mám vyhledat servis.Trochu mě zatrnulo.Naštestí jsem byl už skoro doma,tak jsem se opatrně došoural domů,vylezu z auta a už se mě moc nepozdával zvuk motoru,byl malinko jiný,takový jako by někde něco šouralo.Vypnu motor prohlédám co a kde, až jsem si všiml, že řemenice na alternátoru je nějaká vyosena.Pátrám dál a ve spodním krytu motoru jsem našel krásnou lesklou matici.Ano,někteří už tuší.Ta matka byla z hřídele alternátoru.Nechapu jak se to mohlo povolit? Bohužel to asi odnesla řemenice jak se protočila na hřídeli.Jsem zvědavý co kluci v servisu zjistí dál.To je tak asi vše, chtěl jsem se s vámi podělit o mou dnešní zkušenost. Mějte hezký víkend.

IMG_20200507_095611.jpg IMG_20200507_103641.jpg

Zdravím vás přátelé,tak jsem byl dnes potupně odvlečen do servisu.Ráno,když jsem vezl ženu do práce,tak při návratu jak jsem dobržďoval u baráku problikly kontrolky brzd a dobíjení.Moc jsem nad tím nepřemýšlel,auto jelo normálně,tak si říkám asi nějaká anomálie.Pak jsem potřeboval něco zařídit vyrazil jsem nadšený,že se projedu a po cca 10km,, pink" vyskočily opět ty dvě kontrolky, jenomže teď už svítily a navíc byly podpořený hláškou,že auto nedobíjí a že mám vyhledat servis.Trochu mě zatrnulo.Naštestí jsem byl už skoro doma,tak jsem se opatrně došoural domů,vylezu z auta a už se mě moc nepozdával zvuk motoru,byl malinko jiný,takový jako by někde něco šouralo.Vypnu motor prohlédám co a kde, až jsem si všiml, že řemenice na alternátoru je nějaká vyosena.Pátrám dál a ve spodním krytu motoru jsem našel krásnou lesklou matici.Ano,někteří už tuší.Ta matka byla z hřídele alternátoru.Nechapu jak se to mohlo povolit? Bohužel to asi odnesla řemenice jak se protočila na hřídeli.Jsem zvědavý co kluci v servisu zjistí dál.To je tak asi vše, chtěl jsem se s vámi podělit o mou dnešní zkušenost. Mějte hezký víkend.

Zobrazit přílohu 28180 Zobrazit přílohu 28181
Tybrďo. Kolik si měl najeto? Jaký měsíc výroby?

Neví někdo z vás jak vyčistit plexi budikový tak, aby se nepoškrábalo? Už z autosalonu mám plexi poškrábané, tak bych to nerad zhoršil. Škrábe se to snad pohledem. Díky za jakýkoliv tip.

Neví někdo z vás jak vyčistit plexi budikový tak, aby se nepoškrábalo? Už z autosalonu mám plexi poškrábané, tak bych to nerad zhoršil. Škrábe se to snad pohledem. Díky za jakýkoliv tip.
Ja bych to zkusil vhkym (novym) mikrovlaknem. A pak fakt opravdu jemne druhym suchym. Nic lepsiho asi nevymyslis. Ale na vlastni nebezpeci

Používám mikrovláknovou utěrku s dlouhým vláknem,ale taky tam mám drobné škrabanečky a to se snažím se toho moc nedotýkat.Obávám se,že se tomu asi úplně vyhnout nedá.Ideálni je se asi vyhnout kontaktu se štítem.

Back