• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Kapličku mám taky škráblou a to jí otírám co nejpatrněji, no a klavírák před středovou loketkou taky trochu.

Zdravím vás přátelé,tak jsem byl dnes potupně odvlečen do servisu.Ráno,když jsem vezl ženu do práce,tak při návratu jak jsem dobržďoval u baráku problikly kontrolky brzd a dobíjení.Moc jsem nad tím nepřemýšlel,auto jelo normálně,tak si říkám asi nějaká anomálie.Pak jsem potřeboval něco zařídit vyrazil jsem nadšený,že se projedu a po cca 10km,, pink" vyskočily opět ty dvě kontrolky, jenomže teď už svítily a navíc byly podpořený hláškou,že auto nedobíjí a že mám vyhledat servis.Trochu mě zatrnulo.Naštestí jsem byl už skoro doma,tak jsem se opatrně došoural domů,vylezu z auta a už se mě moc nepozdával zvuk motoru,byl malinko jiný,takový jako by někde něco šouralo.Vypnu motor prohlédám co a kde, až jsem si všiml, že řemenice na alternátoru je nějaká vyosena.Pátrám dál a ve spodním krytu motoru jsem našel krásnou lesklou matici.Ano,někteří už tuší.Ta matka byla z hřídele alternátoru.Nechapu jak se to mohlo povolit? Bohužel to asi odnesla řemenice jak se protočila na hřídeli.Jsem zvědavý co kluci v servisu zjistí dál.To je tak asi vše, chtěl jsem se s vámi podělit o mou dnešní zkušenost. Mějte hezký víkend.

Zobrazit přílohu 28180 Zobrazit přílohu 28181

Tak takhle nějak podobně na odtahovce jsem s tím stejným skončil i já. Akorát že to bylo cca 20h (ano správně ani ne den) od převzetí auta. Ještě jsem auto stačil ráno přihlásit a cestou do práce už jsem tam měl tu hlášku o chybě dobíjení. V motoru něco rachtalo, s kolegy jsme to lokalizovali v alternatoru. Po několika telefonátech, odtahu k prodejci nakonec jasná reklamace. Odtah mi komplikovalo to, že jsem neměl auto z nejbližšího salonu, tak abych ho nemusel platit, tak byl odtah z havarijka, tam zase bylo potřeba prokázat, že mám už jeden den uzavřenou smlouvu, pak cesta na odtahovce skrz uzávěrky na D1. No naštěstí pak už prodejce měl velmi slušný přístup a dostal jsem půjčenou M6. Vzhledem k tomu, že jsem měl naplánované s novým autem 2 dovolené a že motorgenerator nebyl nikde na skladě a šel až z Japonska, tak jsem M6 jezdil cca 3 týdny. Nicméně od té doby vše funguje bezproblémově, takže prostě smůla na špatný díl. Od té doby najeto bez nejmenšího problémů cca 8tkm, auto koupeno 7/2019, byla to skladovka, takže zřejmě stejná série.
Nikde jsem to zatím nepsal, nechtěl jsem dělat špatnou reklamu a vzhledem k tomu, že se to nikomu dalšímu doposud nestalo, tak jsem to bral prostě jako smůlu. Na závěr chci poznamenat, že jsem byl velmi spokojen s jednáním prodejce ADJ Jihlava, který mi poskytnul vše co měl a příkladně se o mou reklamaci postaral. Nesnažili se to nějak zbastlit, ale trvali na výměně celého komponentu, i když se na něho muselo několik týdnů čekat.

Tak takhle nějak podobně na odtahovce jsem s tím stejným skončil i já. Akorát že to bylo cca 20h (ano správně ani ne den) od převzetí auta. Ještě jsem auto stačil ráno přihlásit a cestou do práce už jsem tam měl tu hlášku o chybě dobíjení. V motoru něco rachtalo, s kolegy jsme to lokalizovali v alternatoru. Po několika telefonátech, odtahu k prodejci nakonec jasná reklamace. Odtah mi komplikovalo to, že jsem neměl auto z nejbližšího salonu, tak abych ho nemusel platit, tak byl odtah z havarijka, tam zase bylo potřeba prokázat, že mám už jeden den uzavřenou smlouvu, pak cesta na odtahovce skrz uzávěrky na D1. No naštěstí pak už prodejce měl velmi slušný přístup a dostal jsem půjčenou M6. Vzhledem k tomu, že jsem měl naplánované s novým autem 2 dovolené a že motorgenerator nebyl nikde na skladě a šel až z Japonska, tak jsem M6 jezdil cca 3 týdny. Nicméně od té doby vše funguje bezproblémově, takže prostě smůla na špatný díl. Od té doby najeto bez nejmenšího problémů cca 8tkm, auto koupeno 7/2019, byla to skladovka, takže zřejmě stejná série.
Nikde jsem to zatím nepsal, nechtěl jsem dělat špatnou reklamu a vzhledem k tomu, že se to nikomu dalšímu doposud nestalo, tak jsem to bral prostě jako smůlu. Na závěr chci poznamenat, že jsem byl velmi spokojen s jednáním prodejce ADJ Jihlava, který mi poskytnul vše co měl a příkladně se o mou reklamaci postaral. Nesnažili se to nějak zbastlit, ale trvali na výměně celého komponentu, i když se na něho muselo několik týdnů čekat.
Tak jsem právě přivezl svoji M3.Generátor vyměněný komplet celý ta jak jsi psal.Tak doufám, že jsem si svůj díl smůly už vybral a teď už mě bude dělat jen radost. A když už jsme v tom vychvalovaní,tak musím pochválit Auto Efekt Zlín,jak za asistenci při odtahu,tak i za rychlé vyřízení.

Já bych se upřímně ani moc nepouštěl do rozebírání kapličky. Navíc nevím jak moc by ta případná fólie byla vidět. Navíc by to chtělo úplně nové plexi...stojí cca 1200.
Nedalo by se to plexi v kapličce nechat rozleštit? Když se dají rozleštit přední svetla..

Řešil a vyřešil už někdo třepotající se zrcátko řidiče při dálničních rychlostech? Jen mne zajímá, zda se to už podařilo nějakému servisu vyřešit. Poslední info bylo, že stále neví co s tím.

Řešil a vyřešil už někdo třepotající se zrcátko řidiče při dálničních rychlostech? Jen mne zajímá, zda se to už podařilo nějakému servisu vyřešit. Poslední info bylo, že stále neví co s tím.

Jsem na 30.6. objednaný na roční garančku do Mazdy Wagnerová v Táboře. Hlásil jsem tenhle problém, tak jsem zvědav, jestli si s tím poradí.

Neřešil, ale všimnul jsem si toho u té nové předváděčky, že zrcátko lehce kmitalo (lehce rozmazaný výhled). Ale měl jsem to u mé BM - toho si všiml teda technik při testovací jízdě a bez řečí vyměnili celé zrcátko (od té doby OK). Předpokládám, že u BP s tím taky nebude problém.

Jsem na 30.6. objednaný na roční garančku do Mazdy Wagnerová v Táboře. Hlásil jsem tenhle problém, tak jsem zvědav, jestli si s tím poradí.
Jsem moc zvědavý. Pak se prosím poděl o info. Tohle je pro mne zatím nejhorší na 3ce.

Jsem moc zvědavý. Pak se prosím poděl o info. Tohle je pro mne zatím nejhorší na 3ce.

Jj, tohle a občasné vrzání brzdového a spojkového pedálu (taky nahlášeno).

Jj, tohle a občasné vrzání brzdového a spojkového pedálu (taky nahlášeno).
Tak o tom nic nevím. U mne zrcátko, vibrace od deklu vzadu v sedanu při hudbě (BOSE) - to si vyřeším sám a teď jsem začal pozorovat i nepatrné chvění vnitřního zpětného zrcátka při hudbě nebo jízdě. Zřejmě teplo... a jinak už ani neřeším víčko nádrže. V teple se asi roztáhlo "správně" :D

Holt než se u nového modelu perfektně doladí výroba, tak to nedočkavci jako já musí skousnout no. :grinning:

Holt než se u nového modelu perfektně doladí výroba, tak to nedočkavci jako já musí skousnout no. :grinning:
Jak říkáš.Hlavně bacha na generátor,dávejte si pozor na řemenice,ať jsou dotažené matice.Ale jinak svezení parádní,v pátek když jsem jel z práce tak jsem se jel projet... prostě magor.Tohle jsem ze starým autem nedělal.

Jak říkáš.Hlavně bacha na generátor,dávejte si pozor na řemenice,ať jsou dotažené matice.Ale jinak svezení parádní,v pátek když jsem jel z práce tak jsem se jel projet... prostě magor.Tohle jsem ze starým autem nedělal.
Včera jsem na to koukal, mimochodem. Matice je jakoby zapuštěná, takže není na ní dobře vidět...je to tak? Sáhnul jsem na ní, jestli není na volno, nebyla. Řemenice na alternátoru vypadá taky ok. Lze nějak z VINka zjistit, který měsíc/den bylo auto vyrobeno?

Back