Dneska mám opravdu nepříjemný zážitek
Jeli jsme se ženou na návštěvu ke známým. Klíč jako vždy v tašce na zadní sedačce auta. Přijeli jsme na místo a protože byl před jejich barákem vysoký obrubník, říkám ženě, ať si vystoupí. Na dveřích řidiče jsem zámkem odemkl auto zevnitř (protože bylo pořád nastartované), žena si vylezla. Doparkoval jsem, vypnul motor. Žena zkouší otevřít kurf a nic. Předpokládám, že je to normální (?), vylezl jsem, nechal otevřené dveře u řidiče a šel jí otevřít kufr. Už to šlo, tak dobrý. Tak jsem zabouchl dveře řidiče, klíč pořád na zadní sedačce, kufr otevřený. Najednou se auto zamklo. Klika bez reakce. Ani u řidiče ani u spolujezdce. Tak zkouším takové to tlačítko na kufru, jestli to třeba neodemknu tím a nic. Takže jsem vydělal zadní plato, sklopil sedačku a vlezl do auta pro klíč kufrem. Až jsem zmáčkl tlačítko na klíči, auto se odemklo
Jak tady někdo psal, že tento nový bezkontaktní způsob je bezproblémový a že musel sáhnout podruhé na madlo asi 2x za rok, tak já mám pocit, že už se mi to stalo asi 5x za týden. Většinou byla klika mokrá, protože furt lilo. Neví,m jestli jsem s klíčem daleko od dveří, ale už se mi stalo, že se prostě nestalo nic, ani když jsem vložil ruku do madla 5x po sobě a musel jsem nakonec odemknout tlačítkem na klíči.
Takže co mám za problém? To mi schválně napište, co si tom myslíte. Bude to porucha klíče nebo anténa auta? Vyzkouším teď druhá klíč a uvidím, jak se to bude chovat. Zatím mám víc negativních zkušeností, než těch pozitivních. Zlaté gumové tlačítko na BMku fungovalo na 100% vždycky i za mrazu a deště.