• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Zatím nebudu zmiňovat. Psal jsem jim Email dnes večer a čekám na vyjádření. Pak kdyžtak dám info. ;)

EDIT: To je fakt, že to vypadá, že prostě "zapomněli" na filtr. Uvidím, co mi zítra napíše servis. Odpověď už nějak předpokládám. 1. Verze - tak to má vypadat, 2. Verze - Vymýšlím si a olej je určitě z jiného auta nebo něco podobného.
Nic si z toho nedělej, tohle řeším cca 1-2x do roka. A kamarád co se zaměřuje na koncern VW tohle zná taky a jemu už přivezli i auto na valníku, který pro jistotu jeden příbramský servis vyslal ven i bez oleje.:joy:

Nic si z toho nedělej, tohle řeším cca 1-2x do roka. A kamarád co se zaměřuje na koncern VW tohle zná taky a jemu už přivezli i auto na valníku, který pro jistotu jeden příbramský servis vyslal ven i bez oleje.:joy:
No věc se má tak, že já po předchozí špatné zkušenosti s laxními servisáky z krajského města jižních Čech, jsem doufal v pozitivní změnu. Tohle je zase věc, která v budoucnu rozhodne a budu nucen dojíždět až například do Kolína. Další zkušenost a důvod nenechávat auto přes noc na garanční prohlídku, tzn. bez osobního dohledu.

No věc se má tak, že já po předchozí špatné zkušenosti s laxními servisáky z krajského města jižních Čech, jsem doufal v pozitivní změnu. Tohle je zase věc, která v budoucnu rozhodne a budu nucen dojíždět až například do Kolína. Další zkušenost a důvod nenechávat auto přes noc na garanční prohlídku, tzn. bez osobního dohledu.
Taky ti s ním jezdili ? V tom máme osobní zkušenost, když nám před cca 10-12 lety jezdilo MPSo po Praze i když mělo být na opravě v lakovně :joy:

Taky ti s ním jezdili ? V tom máme osobní zkušenost, když nám před cca 10-12 lety jezdilo MPSo po Praze i když mělo být na opravě v lakovně :joy:
Naštěstí jsem si nezaznamenal kilometry před a po :D To už by mě švihlo. Řešil jsem s nima prohlé víčko nádrže a zrcátko, které se mihotá při dálničních rychlostech. Klasická odpověď - to dělají všechny. Plus jsem s nima řešil to, že se mi vyosil volant o pár stupňů doprava. Poctivě jsem si byl připraven zaplatit geometrii (řešil jsem to asi v 11000km). Tu jsem si taky zaplatil, Teda jen kontrolu (-1000,-Kč) a výsledek samozřejmě stejný. Prý s tím nejde nic udělat a volant je na 6ti hranu.

Naštěstí jsem si nezaznamenal kilometry před a po :D To už by mě švihlo. Řešil jsem s nima prohlé víčko nádrže a zrcátko, které se mihotá při dálničních rychlostech. Klasická odpověď - to dělají všechny. Plus jsem s nima řešil to, že se mi vyosil volant o pár stupňů doprava. Poctivě jsem si byl připraven zaplatit geometrii (řešil jsem to asi v 11000km). Tu jsem si taky zaplatil, Teda jen kontrolu (-1000,-Kč) a výsledek samozřejmě stejný. Prý s tím nejde nic udělat a volant je na 6ti hranu.
Volant je na šestihranu, ale ty táhla řízení mají na sobě závit na jemný ladění už asi 40 let. Zajeď si kamkoliv jinam na geošku ať ti to seřídí.

Tak jsem začal řešit nový už asi zásadní problém na mé trojce. Sklápění zrcátek, někdy se sklopí na 50% někdy na 2/3, jindy nevidíte za sebe a 360° pohled je "posunutý"... Dneska návštěva Carstar Praha, tak zkoušeli přehrát software, to bohužel nepomohlo a řeší to s Mazdou, tak jsem zvědavý jak to dopadne, auto ještě není v provozu ani celý rok...
Ahoj, tak zrcátka (části zrcátek) vyměněny v rámci záruky. Pro zajímavost jsem se ptal na ceny a bylo mi řečeno 6,5k a 5k za zrcátka, když připočítám 3 hodiny práce, tak se možná vyplatí ta prodloužená záruka +2 roky za 14tis...

Ahoj, tak zrcátka (části zrcátek) vyměněny v rámci záruky. Pro zajímavost jsem se ptal na ceny a bylo mi řečeno 6,5k a 5k za zrcátka, když připočítám 3 hodiny práce, tak se možná vyplatí ta prodloužená záruka +2 roky za 14tis...
Co třes sklíčka při 120/h +? Nic nepozoruješ?

To je fakt na palici :D Ten jsem zase neviděl vibrovat já :D To auto je jako hod kostkou...
No proto jsem dnes začal uvažovat o dokoupení prodloužené záruky +2 roky. Standardní záruka mi končí za rok a čtvrt, je celkem nemilá představa, že mi potom hned odejdou zrcátka a budu muset vylíznout 13tis...

Tak ta zaruka se vyplati podle me v kazdym pripade. Na +- petiletych autech odchazi bezne plno veci, nejen u Mazdy (a u ni taky), a ceny dilu jsou brutalni. Svetlomet na 6 je snad pres 30 tisic Kc (a kdo veri LED segmentum?), na jedny Mazde nam odesel po dvou letech navijec pasu (cca 10 tisic), slysel jsem o vic lidech, kterym odeslo kolem patyho roku Bose (30k+), atp.

Cim vic komfortni vybavy, tim vetsi riziko, ze z tech stovek senzoru, servomotorku a kabelu neco selze... at uz kvuli vyrobnim nepresnostem, vlhkosti, otresum... nebo zcela nahodne.

No proto jsem dnes začal uvažovat o dokoupení prodloužené záruky +2 roky. Standardní záruka mi končí za rok a čtvrt, je celkem nemilá představa, že mi potom hned odejdou zrcátka a budu muset vylíznout 13tis...

Zrcátka se dají samozřejmě sehnat za podstatně nižší cenu, stejně tak ten mechanismus který v nich odchází. Nevím jak teď, ale když jsem se na prodlouženou záruku před cca půl rokem ptal, tak se na zrcátka nevztahovala

Zrcátka se dají samozřejmě sehnat za podstatně nižší cenu, stejně tak ten mechanismus který v nich odchází. Nevím jak teď, ale když jsem se na prodlouženou záruku před cca půl rokem ptal, tak se na zrcátka nevztahovala

Pokud vim, uz cca rok a ctvrt se prodlouzena u Mazdy vztahuje na vse, na co se vztahuje tovarni (coz je snad prakticky uplne vsechno krom dilu, ktery jsou spotrebni). Proto je taky vyrazne drazsi, nez byvala.

Mám prodlouženou záruku s Car Garantie podepsanou 7.11.2019 na M6 GL a potvrzuji, že tam nejsou zrcátka vyloučena. Sice vylučují vlastní sklo, ale v podstatě juvádějí, že pokud je jeho výměna spojena s výměnou elektroniky, tak jsou zahrnuta.
Na druhou stranu mě štve, že se mi začal olupovat lak ráfku, ale ráfky jsou ze záruky vyloučeny :(

Pri poslednej navsteve som dostal brozurku ohladom +2 roky. Neviem ci to plati aj u Vas v Cesku. Zaruka na zrkadla plati len prve 3 roky

83D1CFD4-0E47-44E3-A9D4-5FEBF8379706.jpeg 43D32E70-5F27-455A-AC05-4C1D55C41CDF.jpeg

Nejsou vyloučena a jsou tam vůbec uvedena ? Pořád si myslím, že se na ně prodloužená záruka prostě nevztahuje

Mám taky tu novou záruku a je tam řečeno, že záruka platí na vše, co není vyloučeno. A podle servisu a toho, jak to chápu já vyloučená nejsou, vyloučené je pouze sklo.

Přidávám výcuc relevantních bodů ze záruky:

§ 2 Rozsah, trvání a oblast platnosti
1. Záruka zahrnuje všechny výrobcem zabudované mechanické, elektrické, elektronické, hydraulické a pneumatické díly vozidla popsaného v záruční smlouvě, pokud nejsou následujícím bodem 2 ze záruky vyjmuty.
2. Nehradí se materiálové a pracovní náklady za:

* okna vozidla a skla zrcátek (tyto jsou však součástí při opravách vyhřívacích elementů, antén a automatické funkce proti oslnění)

Je to už nějaký pátek, co jsem si objednal plynové vzpěry na kapotu. Přikládám foto po instalaci paráda. Už se nemusím stydět otevřít kapotu :D. Instalace nebyla složitá žádné vrtání. [/GALLERY]
@Flustick Nevidím obrázky. Nemohl bys je sem postnout ještě jednou?

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk

Back