• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 3

Tedy myslím, že ceny kvůli zdražování aut, inflaci a poptávce po ojetinách i z Německa porostou dál. Nejlepší bylo nakoupit vloni v létě, po první vlně covidu. Já bych už nákup neodkládal, pokud bych chtěl teď ojetinu a měl na ni.
jo, je mi to jasny...
nicmene vybiram uz druhy rok a dokud BK slouzi tak na to nespecham...par peknych kousku uz mi proklouzlo pod rukama a ceny se vysroubovaly nad mou psychickou hranici kolik jsem ochotny dat za auto...

To @Anežka .tak tohle je pekny auto.pokud jsi proklepla vin a je opravdu ČR puvod tak dobry.vypis servisni historie ti asi taky ukazali-vytiskli.tak uz jenom ten servisak at to omrkne a zmeri ten lak.akorat to zase nebude splnovat tvuj pozadavek na zaruku ktera skoncila v dubnu letos.skoda.ale nepredpokladam snad zadny technicky nebo jiny problemy.i kdyz ...mas ten vypis servisni historie?muzes ho sem dat?

Tedy myslím, že ceny kvůli zdražování aut, inflaci a poptávce po ojetinách i z Německa porostou dál. Nejlepší bylo nakoupit vloni v létě, po první vlně covidu. Já bych už nákup neodkládal, pokud bych chtěl teď ojetinu a měl na ni.
Zase to bude dobré pro ty, co budou auto prodávat. Třeba já.?

Masakr, za 520 (nebo tak nejak) jsem v 2018 kupoval funglovku G165. Takze mi za 3 roky spadla o 100k? To jde :yum

Jinak gratuluji ke koupi a hlavne ke koupi G165 :rolleyes:.

To @Anežka .tak tohle je pekny auto.pokud jsi proklepla vin a je opravdu ČR puvod tak dobry.vypis servisni historie ti asi taky ukazali-vytiskli.tak uz jenom ten servisak at to omrkne a zmeri ten lak.akorat to zase nebude splnovat tvuj pozadavek na zaruku ktera skoncila v dubnu letos.skoda.ale nepredpokladam snad zadny technicky nebo jiny problemy.i kdyz ...mas ten vypis servisni historie?muzes ho sem dat?
Merit lak u M3 BM/BN? To ma pramaly smysl, kdyz ma kazdy dil diametralne odlisnou tloustku laku.

To @M3grey .jde u mereni tloustky jenom o kontrolu jestli auto nebylo bourane.tzn.vetsi tloustka laku na nekterem/nekterych dilech.nic vic.tloustka z vyroby je smutna realita o to mi neslo ?

Merit lak u M3 BM/BN? To ma pramaly smysl, kdyz ma kazdy dil diametralne odlisnou tloustku laku.
Asi jsem mimo, ale nevidím v tom problém. Od vyroby by se přece tloušťky laku na vsech dilech ze stejného materiálu měly +- shodovat ne? Tj. Všechny plechové díly budou mít x mikronů a plastové y mikronů. Oprava pak má několik stovek mikronů ne? Na M6 nebo jinych modelexh to funguje lépe?

Ruckin: nevim, nepisi o modelech, se kterymi nemam praktickou zkusenost. Kazdopadne M3 je IMHO extrem, takove odchylky u jednotlivych dilu jsem dosud nevidel.

Tak jsem jela nakonec osobně na Spořilov a vyhrála tahle, chemie na první pohled :): https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/3/19187223

Co vy na to?
Cebia OK, výměna oleje jak se má, zítra to ještě proklepne technik.
Jedinné co mě štve je propálený střed na sedaččce vzadu a 2 větší odřeniny od kamínků na kapotě, ale s tím se dalo počítat, když to není funglovka…
Ta bílá BP 2020 mě naživo vůbec nezaujala. :worried:
Ještě jednou díky moc všem za rady, fakt mi to moc pomohlo!
Pěkná barva! ;) Sice už je to jen půl auta - nemá ruční brzdu a kecá do řízení, ale jinak dobrý. ?

Sice už je to jen půl auta - nemá ruční brzdu a kecá do řízení, ale jinak dobrý
Pokud nechci, nastavím si tak, aby do řízení skoro nekecala. Nevím jistě, jak u M3, ale u M6 bylo tovární nastavení udržování v pruhu fakt vlezlé, to se nedalo. Ale nastavil jsem si "pozdní zásah" a to mi vyhovuje - zasáhne, až když jsem u čáry, což může pomoct předejít průšvihu při mikrospánku aj. No a v různých zúženích, zejména při pracích na dálnici, či na okreskách apod., vypínám.

Revolution udrzovani v pruhu nema, to mel mozna az TOP. Ad. EPB, taky me zpocatku mrzelo, ze nemuzu brat zatacky pres rucku, nebo se tocit na zasnezenem parkovisti dokola, ale nakonec jsem si na tom nasel pozitiva - treba rozjezdy do kopce.

Takže update: Udělali ze mě v Auto palace Spořilov úplnýho debila. Auto samozřejmě nemám.

Byla jsem tam osobně v sobotu, kde mi prodejce (konkrétně Hromádka) tvrdil, že je volná, vše mi ochotně ukázal, med kolem huby namazal, já nadšená. Málem jsme si plácli rovnou, ale chtěla jsem tam hned v pondělí poslat ještě technika, a to prý není vůbec problém, dají mi rezervaci a když bude Mazda v pořádku, tak si pro ní v úterý zajedu i s penězma.
Volám technikovi, popisuju auto, prý se odkáže na moje jméno, že budou v autobazaru vědět, domluveno.
V pondělí odpoledne mi technik posílá zkontrolovaný úplně jiný auto, konkrétně tu bílou Mazdu 2020, která se tady taky už objevila v odkazech. Takže si voláme, a že to prý není možný, že když tam přijel, že mu řekli, že tam je jediná Mazda jen tahle. Snaží se mi ji prodat?, že prý to ale není vůbec špatný auto a proč ho nechci?
Volám Hromádkovi, nebyl v servisu, říkal že si není jistý, ale že se "moje" Mazda prodala zázračně hned dneska dopoledne a že už tam vážně není, omlouval se. Volám dalšímu prodejci (Chiridov), ten mi řekl, že v kanclu je, ale když jsem začala o červené Mazdě, tak najednou nebyl u počítače a že mám zavolat za hodinu. Chiridov mi tlačil bílou Mazdu v pátek.

Suma sumárum, jsou kluci asi pěkně propojený i s technikem, netuším vůbec o co tady šlo.
Ale poučení pro mě, do autobazaru jsem nechtěla a stejně šla, protože jsem si myslela, ze Spořilov je trochu někde jinde než AAA auto, ale asi ne.

Pardon za esej. :)
Kdybyste někdo narazil na Mazdu 3, která za to stojí, tak budu ráda, když mi dáte vědět.
Ahoj, Anežka.

Takže update: Udělali ze mě v Auto palace Spořilov úplnýho debila. Auto samozřejmě nemám.

Byla jsem tam osobně v sobotu, kde mi prodejce (konkrétně Hromádka) tvrdil, že je volná, vše mi ochotně ukázal, med kolem huby namazal, já nadšená. Málem jsme si plácli rovnou, ale chtěla jsem tam hned v pondělí poslat ještě technika, a to prý není vůbec problém, dají mi rezervaci a když bude Mazda v pořádku, tak si pro ní v úterý zajedu i s penězma.
Volám technikovi, popisuju auto, prý se odkáže na moje jméno, že budou v autobazaru vědět, domluveno.
V pondělí odpoledne mi technik posílá zkontrolovaný úplně jiný auto, konkrétně tu bílou Mazdu 2020, která se tady taky už objevila v odkazech. Takže si voláme, a že to prý není možný, že když tam přijel, že mu řekli, že tam je jediná Mazda jen tahle. Snaží se mi ji prodat?, že prý to ale není vůbec špatný auto a proč ho nechci?
Volám Hromádkovi, nebyl v servisu, říkal že si není jistý, ale že se "moje" Mazda prodala zázračně hned dneska dopoledne a že už tam vážně není, omlouval se. Volám dalšímu prodejci (Chiridov), ten mi řekl, že v kanclu je, ale když jsem začala o červené Mazdě, tak najednou nebyl u počítače a že mám zavolat za hodinu. Chiridov mi tlačil bílou Mazdu v pátek.

Suma sumárum, jsou kluci asi pěkně propojený i s technikem, netuším vůbec o co tady šlo.
Ale poučení pro mě, do autobazaru jsem nechtěla a stejně šla, protože jsem si myslela, ze Spořilov je trochu někde jinde než AAA auto, ale asi ne.

Kdybyste někdo narazil na Mazdu 3, která za to stojí, tak budu ráda, když mi dáte vědět.
Ahoj, Anežka.
tvl tahle sestava je snad horší než ty zmiňovaný AAA, ono už servis u nich stojí za prd a koukám, že prodej je na tom ještě hůř

@Anežka takže zase ve hře tato ? https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/3/19049766

Řekl bych, že stačí zavolat do bazaru, a VINko ti pošle. Pak prověříš. Pokud projde prověřením, což je zásadní, tak dobrý. Ale jak obstarat mechanika v HK, to neporadím. Snad jedině zkusit nějaký malinký nezávislý servis/dílnu v místě a najmout si někoho z něj. Co třeba auto servis jiří Kváša na Koutníkově ul. Myslím, že tam kdysi jezdil můj otec - tedy se Škodovkou - ale oni značku auta asi neřeší.

Ahoj, Anežka.
No pěkný. Další důvod proč i na obyčejný servis jezdit do CarStaru i když Spořilov mám 5 minut jízdy autem... PS: Co zkusit mobile.de a přivézt si auto z Německa od soukromníka?

To @Anežka .no nechat si dovezt auto zvenku je riziko.zvlast z nemecka.to by mohl ale nemusel byt plavacek.zkusim se optat po okoli az prijedu z dovolene.ta seda z HK nevim.vzhledem k tomu ze mazdy se dost rychle prodavaji ...tam bude nejaky kopanec.pokud ti posle vin tak ho hod sem.treba se na to i nekdo jiny muze pidivat.i ja.

A co tohle https://auto.bazos.cz/inzerat/139675634/mazda-3-attraction-20-rv-2018.php

To @Anežka pokud ti posle vin tak ho hod sem.treba se na to i nekdo jiny muze pidivat.i ja.
Jojo on ti to vin někdo tady prověří na servis. A zbytek informaci ti může dát Cebia.

Já teď vůbec nevím jak se k téhle Mazdě postavit, psali jste, že je k prodeji už celkem dlouho, já žádnýho mechanika v HK nemám a někdo psal že na dovezený auta dvojnásobný bacha... A nemám to VINko. :(
Co se týče mechanika to bude horší. Mazda v HK nemá tady na klanu nějak extra dobrou pověst. Takže zkusit ukecat technika z jiného města může být jediná cesta. Nebo zase Cebia. Nabízí i službu, že jejich mechanik přijede zkouknout auto a nafotí ti celou karoserii, detaily podvozku a příp. Poškození či nesedící tloušťky laku. Nemám osobní zkušenost, ale možná někdo tady ano.

To @Anežka .no nechat si dovezt auto zvenku je riziko.zvlast z nemecka.to by mohl ale nemusel byt plavacek.
Tedy myslím, že jste nějací až přespříliš vyděšení. Plaváčky si solidní německý bazar či dokonce autorizák/autosalón Mazdy nedovolí nabídnout, aby si nezkazil pověst. Ty jdou, myslím, jinou cestou rovnou do Polska, Česka, Ukrajiny atp., kde se teprve převléknou a naleští. Pokud ti stačí sleva z nového 20 %, jako stačila mně před 4 lety, tak by mělo být možné při troše trpělivosti najít v německém autosalónu Mazdy předváděčku či referentský kousek či nějaký 3letý kus z autorizáku s ještě větší slevou a malým rizikem. A nechat si ho dovézt - odkazů na solidní dovozníky na objednávku tady na fóru pár je, stačí vyhledat zdejším vyhledávačem. I ten hradecký bazarník mi dovezl na objednávku, co jsem si našel na německých webech. Jen jsem si musel smluvně ohlídat zálohu, protože on na něj neměl dost peněz, aby ho dovezl za své. Nevím, jak to dělají ostatní dovážeči.

Mazda v HK nemá tady na klanu nějak extra dobrou pověst. Takže zkusit ukecat technika z jiného města může být jediná cesta.
Nemyslím, že to nutně musí být expert na Mazdy.

Back