• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 3

@kwasii Já vím, že se teď ceny ojetin naprosto zbláznily, ale mě prostě přijde dost dávat 150000,- za první generaci, která je dneska už dost stará. Chápu, že 2.0 je 2.0 a ta 1.6 je razantně slabší už jen tím že jí má jen 5ti stupňovou převodovku, ale mám takový strach že pokud tu první generaci BKčko nekoupíš od nějakýho majitele kterej si jí šlechtí,tak dneska v těch autobazarech bude samej šrot do kterýho ti budou hučet peníze jak z vodopádu.
Oboje auta co jsi poslal bych proklepnul víc než důkladně - hlavně vizuelní, papírová a fakt pořádná kontrola mechanikem.

Hlavně si pamatuj: Pěkný a funkční auta se nevyvážejí, protože k tomu není důvod a prodají se ve svym státě.
no právě že je to uplně bokem :D chtěl jsem něco svižnějšího záropveň ale je to moje první auto..tak je as izbytečné kupovat takové když to nemusí být vůbec v poho....radši bych měl pohledat teda něco 2010+ a do 150k by mohlo být něco rozumného ne? :D fakt se v tom vubec nevyznám

150k za BK?...no ty kraso
za chvili budu posilat dal svoji 1.6 ale tolik bych si za ni chtit netroufl :cool:
no jakože to je strop :D s tím že henty jsou za cca 120 + něco do servisu..ale proto mě zajímá konstruktivní názor z jiného pohledu jestli vůbec auto z roku 2008 za takovou cenu má smysl

jako prvni karu je BK super, i ta 1.6 umi byt celkem svizna kdyz jede nalehko...ale za BK bych nesel pres 100k a urcite doporucuju hodne peclivou prohlidku technikem
BL do 150 bude v dnesni dobe celkem o stesti + to muze byt uplne stejna past

jako prvni karu je BK super, i ta 1.6 umi byt celkem svizna kdyz jede nalehko...ale za BK bych nesel pres 100k a urcite doporucuju hodne peclivou prohlidku technikem
BL do 150 bude v dnesni dobe celkem o stesti + to muze byt uplne stejna past
no tak nějak technika na prohlídku nemám :/ takže to je takové že se pojedu podívat se známým co trochu ví..tak proto mě zajímalo když už na co si dát bacha nebo jestli vubec něco takové :D když past může byt BK i BL..tak je top ted pro mě zase těžké rozhodování :D každopádně prostě nějaké bouchání,rez,vše funkční aby bylo hlavně ne? klepání podvozku, spotřebu oleje a tichý chod motoru? jinak je tam něco co bych jednoduše přehlédl? asi jo že? :D dost blbý dotaz

no tak nějak technika na prohlídku nemám :/ takže to je takové že se pojedu podívat se známým co trochu ví..tak proto mě zajímalo když už na co si dát bacha nebo jestli vubec něco takové :D když past může byt BK i BL..tak je top ted pro mě zase těžké rozhodování :D každopádně prostě nějaké bouchání,rez,vše funkční aby bylo hlavně ne? klepání podvozku, spotřebu oleje a tichý chod motoru? jinak je tam něco co bych jednoduše přehlédl? asi jo že? :D dost blbý dotaz
to samé bude platit u té BL samozřejmě :D

da se domluvit prohlidka v nejakym lokalnim autorizaku, vetsina bazaru s tim nebude mit problem a kdo jo tak asi ma co skryvat...kdyz jsem bral BK tak jsem to tak mel ze v ramci projizdky se jelo do servisu kde to technik zvedl, napichlna diagnostiku a okomentoval stav.

k checkum urcite pridej rez (lemy, spodky dveri, 5. dvere, prahy, podvozek) v nejake prijatelne mire
elektriku (svetla exterier i interier) - BK jsou nachylny na pojistkovou skrin
a kontrolky (idealne napichnout na diagnostiku) - klasicky odchazi cidlo klepani motoru

Poslední úprava:
Čaute..plánuji koupit svoje první auto a rozhodl jsem se pro Mazdu 3 2.0 110kw...chtěl bych se vás zeptat na názor ohledně těchto dvou inzerátů a popř proč do toho nejít nebo nějaké poznatky. Limit mám 150 000kč.
Děkuji za jakékoliv informace :)

Já bych se třeba té druhé úplně nebál, podle nárazníků by to mohla být výbava Kintaro z konce výroby, pokud nic nebude bouchat a nebude shnilá a motor bude pěkně tichý, bude v něm dost oleje, a po ideálně studeném startu nebude kouřit, tak bych skusil ukecat menší slevu a šel do ní. Aspoň by ti zbylo dost peněz kdyby náhodou. Řidičsky je to auto bezva.

Od tohohle chlapíka mám M6. Vozí převážně mazdy. Jeď se na ní podívat a budeš mile překvapen. Jednání naprosto super.
Jel se mi podívat 350 km na jednu M6 , kterou jsem nakonec nevzal a nechtěl ani korunu na naftu....Poslal mi fotku jak má na podvalu bílou gh a že ji o 50km dál koupil, takže domů nejede s prázdnou... Za cca měsíc mi sehnal dle mých požadavků mojí krasavici, Za mě je tohle jednání v dnešní době netypické....

Od tohohle chlapíka mám M6. Vozí převážně mazdy. Jeď se na ní podívat a budeš mile překvapen. Jednání naprosto super.
Jel se mi podívat 350 km na jednu M6 , kterou jsem nakonec nevzal a nechtěl ani korunu na naftu....Poslal mi fotku jak má na podvalu bílou gh a že ji o 50km dál koupil, takže domů nejede s prázdnou... Za cca měsíc mi sehnal dle mých požadavků mojí krasavici, Za mě je tohle jednání v dnešní době netypické....
Vloni jsme tam kupovali ghčko, mužů jenom doporučit. Se vším co jsi napsal souhlasím ???

Zdravím, tak to vypadá že se konečně zařadím mezi majitele trojky, pokud mě neodradite od koupě tohoto kusu.

Vypadá dobře, i ta cena je na tuto dobu dobrá. Jen ty popisky jsou trochu matoucí: Bi-xenony, LED denní svícení, LED světlomety plnohodnotné, ostřikovače světlometů. Si můžeš asi vybrat co tam chceš. Ostřikovače to nemá, tudíž tam budou komplet LED. Taky přední senzory to nemá, i když to tam píše. Stejně jako hlídání mrtvých úhlů tam není.

Ahoj, můj úplně první příspěvek, snad tedy ve správné sekci :) Co říkáte na tuhle nabídku ? Stav zdá se skvělý, výbavou dostačující ale ta cena je už mírně za hranicí mého rozpočtu na nákup benzínového auta.

Levněji teď už asi nekoupíš. Já teď prodal tu samou s nájezdem 92 tisíc a rok 08/2015 za 340 tisíc. Spíš si to prověř přes Cebii. Pán, co jsem mu to prodával, tak si kontroloval nějakou z Plzně, v inzerátu stav perfektní, a prý byla bouraná zepředu, z boku a na zadek.

Ahoj, můj úplně první příspěvek, snad tedy ve správné sekci :) Co říkáte na tuhle nabídku ? Stav zdá se skvělý, výbavou dostačující ale ta cena je už mírně za hranicí mého rozpočtu na nákup benzínového auta.

Mazdu 3 BM levněji nekoupis. Vpodstate tady v tvém inzerátu máš BM z prvního roku výroby, nájezd téměř 100 000km a výbava střední attraction. Ta cena odpovídá a záleží na stavu zblízka. Pokud je tohle auto v plné výbavě, rok 2018 a má nájezd třeba 30 000km tak se prodává za 480 000kc. Tyhle Mazdy budou stále dražší. Jedná se o poctivé řidičské auto, kterých je na trhu nedostatek.

Mazda 3 BN

Smiřuji se s tím, že auto s ještě poctivým motorem levněji dnes nekoupíte. Mám ještě pár dotazů, kdyby jste mi mohli stručně poradit.
U mnou výše uvedeného inzerátu se píše původ ČR, ale má to tu zelenou emisní nálepku pro Německo. Asi malichernost, ne ?
Výbava Attraction, nabízí xenony, nebo bi xenony? (xenon asi ano, když je ostřik světel).
Prostor pro řidiče vyšší postavy ? Prostor kufru ?
Je nějaká vyšší náchylnost ke korozi u tohoto modelu ?
Můžou trpět tyhle motory na spotřebu oleje či mají jiné neduhy ?

Děkuji za odpovědi.

Poslední úprava moderátorem:
Back