• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 3

Co si myslíte o tomhle “ťukanci”?

Dobrý den,

popravdě nás ta částka samotné dost překvapila, ale ty ceny originálních dílů jsou tak vysoké, že to "naskáče" velmi rychle. Jen klika prý stojí 6tis.
Na pravé straně jsou měněné komplet oboje dveře, ale za originál v původním laku, takže opravované ani lakované nejsou.
Jen pravý spodní práh je přelakovaný v autorizované lakovně.
Jinak je vše vpravo originál, žádné další části poškozené nebyly, světlo, kapota oba blatníky jsou původní a nijak se do nich nezasahovalo.
Kola, nápravy, vše původní, bez známek jakéhokoliv poškození.
Jen ráfky mají pár škrábanců, což podle nás zahrnuly do rozpočtu také.

Hledal bych na prazích stopy od rovnací stolice :D. K tomu jestli měnily dveře je dost velká šance že byly venku pytle

Hledal bych na prazích stopy od rovnací stolice :D. K tomu jestli měnily dveře je dost velká šance že byly venku pytle
@Anežka Podívej já se otřel bývalou CX-3 na dálnici o svodidla a měnily komplet celý bok ( všechny airbagy zůstaly v pohodě) faktura ze servisu 200 000 Kč ?, geometrie byla v pohodě a na autě se nic nerovnalo

IMG_20190831_160223.jpg IMG_20190831_163851.jpg 20190920_093151.jpg 20190920_093102.jpg 20190920_092936.jpg

Jo a tohle bylo za 120 000 Kč, bagy taky zůstaly ok, takže fakt stačí asi vzít obrubník nebo nějaký roh a jen za nárazník to snadno hodí 40 tis?

IMG_20190719_054422.jpg

Jednoduchý pravidlo:
Pokud byl poškozen díl/část který se dá snadno odmontovat a vyměnit, tak to problém není (světla, chladiče, dveře, ....). Pokud byly poškozený strukturální díly samonosné karoserie nebo hlavní části zavěšení, tak bych byl hodně obezřetný ohledně koupě (sloupky, nosníky, nápravnice, podlaha, střecha...)

Už dřív byla doba blbá na díly. I dnes když někdo rozbije oboje světla na M6MPS z roku 2006 tak si rázem vydělal 64000Kč (jen světlomety).

Pokud je oprava okolo 100000Kč na autě typu BM/BN v autorizovaném servise tak je to většinou OK (díly poškozený od zvěře atd ..) Pokud je oprava za 100000Kč mimo autorizák, tak to většinou znamená že to auto spadlo z 200m vysokýho mostu dolů na silnici, kde ho následně přejel ještě parní válec a skauti si na zbytcích udělali táborák.

Poslední úprava:
Abych dal taky příklad, tak tahle blbost co tátovi udělali na CX5 na parkovišti stála v autorizáku 30000Kč (velikost poškození 2cm - ano dva centimetry důlek) jen proto že to bylo v týhle blbý hraně + soul red crystal + oprava v autorizáku na pojišťovnu
IMG_20200918_131637.jpg
IMG_20200918_131713.jpg

Poslední úprava:
Je třeba vidět foto poškození. To by mělo být na plecené Cebii, nebo Carvertical apod.

Co myslíte o tomto?
Já nevěřím autům, co mají málo najeto. Fotky jen 3 a ještě z dálky. Nechat si jedině poslat VIN a zjišťovat dál.
Bych spíš věřil této, aspoň tam je VIN: https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/3/19175488

Poslední úprava:

Co myslíte o tomto?
Mě na tom inzerátu vadí tohle:
1) Není napsaný VIN - proč ho schovávají je mi jasný
2) první majitel a země původu "jiná" - tohle spojení jsem se naučil nemít rád + proč opět kamuflujou odkud auto je
3) tři fotky navíc úplně o ničem
4) na 6 let stáří strašně málo najeto - pokud opomenu možnosti že auto stálo někde rok nehnutě než mu narovnali karoserii a opravdu budu věřit tý pohádce o důchodci co s tím jezdil jen občas na nákup a jednou za rok na chatu, tak já bych si takový auto (6ti letý) nekoupil, protože tam bude všechno zatuhlý. Pro ložiska, brzdy a i motor je lepší když se točí. Netvrdím koupit další extrém +300000km, ale mě by se líbilo u 6ti letýho auta typu BM nájezd mezi 80-120tkm.

Mě to auto spíš přijde jako typická návnada na rybičky - aby člověk přijel do bazaru, tam zjistil že se těsně předtím prodalo, ale vnutil se mu jiný vrak. I když to by tam napsali že je to z ČR nebo Říše

https://auto.bazos.cz/inzerat/140525781/mazda-3-20i-attraction.php
Jak moc vám smrdí tohle? Ještě mi na to odepsal toto(umíte někdo prověřit vin?) :

Včera 22:24 Ryan Thomas Anthony tomaryan1971@gmail.com:

Re: Bazos.cz - odpoved na inzerat 140525781 - Mazda 3 2,0i Attraction​

Dobrý den,

Děkuji za odpověď. Samozřejmě jsem vlastníkem auta. Píšu o Mazda 3 2,0i Attraction, VIN kód automobilu je JMZBM546611142230.
Auto je stále na prodej a je přesně takové, jak ho můžete vidět na fotkách. Přikládám další fotky auta, funguje perfektně a vypadá přesně jako vidíte na fotkách, bez jakýchkoliv mechanických problémů. Nikdy jsem neměl nehodu ani neboural.
Cena je 170 000 Kč, registrace byla učiněna v roce 8/2014 a auto má najeto 128 000 kilometrů. Auto má české poznávací značky a doklady. Pracoval jsem v České republice, kde jsem ho koupil, takže auto je přihlášené v České republice.
Doufám, že rozumíte mé češtině. Omlouvám se, pokud tento text obsahuje pravopisné chyby. Byl přeložen z angličtiny. Raději mi odpovězte anglicky.

Předem děkuji za odpověď.

Přeji pěkný den!

Poslední úprava moderátorem:
shr3k napsal:
Excellent. I want to buy it right now in cash. I have some questions:
Where did you service it all the time?
Until when does the car have MOT?
Where can I see it?
Ryan Thomas Anthony napsal:
Good day,
Thank you for your interest in my car. My name is Ryan Thomas. I have been working in the Czech Republic for two years as a researcher at the pharmaceutical company Sanofi Pharmaceuticals. I bought this car during my stay there, but now I have moved to the UK and I took the car here with me hoping that I can use it here. I no longer need the car and I also cannot drive it in the United Kingdom. The vehicle is in excellent condition, without damage and without mechanical problems. I was very careful with this car. This is a non-smoking car and new winter tires will be handed over. The service book is also complete and the technical exam is valid. It is a left steering wheel vehicle with CZ documents and CZ registration. MOT Valid until 2022.
Because of my busy work I don't have much time, but this is not a problem because I find a way to make the deal! It's a delivery company which offers us the opportunity to facilitate our process that will allow you to view the car in person for a test-drive and inspection, and if you decide to buy it, then the delivery company will make the name transfer of car ownership, they will also take care of all documents as I am giving them power of attorney to do so. It's a simple process and you will have 3 days for testing it at the official service center, which is enough time to see the vehicle it's like in the pictures and description.
All the delivery costs are covered by me and the price will be CZK 170.000.
If it's fine for you I will explain to you step by step again how the deal will work.
Thank you very much for your understanding! I really appreciate it.
I wait for your answer.

Sincerely,

--
Ryan Thomas Anthony
Pharmaceutical Researcher, Sanofi-Aventis Ltd.
tomaryan1971@gmail.com / sanofi.cz
shr3k napsal:
I don't need to know the details about you. Just FYI, in the UK you can drive an LHD car from other European countries without any problems, you’ll only need Mutual Recognition. European Certificate of Conformity you definitely have as an owner.

But I didn't get an answer to the question - where did you service it all the time here, in what authorized service? Do you have a print from the electronic service book? Every Mazda has it and the owner always gets a print at every service.

About car location, it's not a problem for me.
Víceméně se to dobře vyvíjí. Ale už se odmlčel. :D

Back