• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 3

Smiřuji se s tím, že auto s ještě poctivým motorem levněji dnes nekoupíte. Mám ještě pár dotazů, kdyby jste mi mohli stručně poradit.
U mnou výše uvedeného inzerátu se píše původ ČR, ale má to tu zelenou emisní nálepku pro Německo. Asi malichernost, ne ?
Výbava Attraction, nabízí xenony, nebo bi xenony? (xenon asi ano, když je ostřik světel).
Prostor pro řidiče vyšší postavy ? Prostor kufru ?
Je nějaká vyšší náchylnost ke korozi u tohoto modelu ?
Můžou trpět tyhle motory na spotřebu oleje či mají jiné neduhy ?

Děkuji za odpovědi.
Tak minimálně po 4 a v 6 letech byla stk a emise v ČR.
Má to bi-xenony (svítí xenony pro potkávací i dálková světla). Denní svícení a zadní světla jsou LED.
Pro řidiče vyšší postavy teda nevím. Já mám 174 cm, sedačku jsem měl úplně dole a bylo to tak akorát. Za mě, kdybych měl více než 180 cm, tak bych se jako řidič asi moc pohodlně necítil. Ale plno řidičů vyšších postav je spokojených, je to holt individuální.
Kufr zase záleží na preferencích. U nás 95% ježdění stačil a 3x ročně na dovolenou jsem na střechu hodil střešní box.
Koroze je už slušně vyřešená. Já po 6,5 letech sem tam lehčí koroze u vařených spojů, jinak v poho.
Obecně benzínové dvoulitry u Mazdy na nic netrpí. Měl jsem ho v šestce GH, ve trojce BM a i teď ve trojce BP. Za tu dobu s motorem žádný problém a olej stále na stejné značce. Ani deci nechybělo. Olej jsem měnil max. po 15 tisících.
Řekl bych, že BM je dobré, bezporuchové auto. Jen klasika u Mazdy - slabší lak a brzdy včetně kotoučů, které moc nevydrží.

Poslední úprava moderátorem:
Smiřuji se s tím, že auto s ještě poctivým motorem levněji dnes nekoupíte. Mám ještě pár dotazů, kdyby jste mi mohli stručně poradit.
U mnou výše uvedeného inzerátu se píše původ ČR, ale má to tu zelenou emisní nálepku pro Německo. Asi malichernost, ne ?
Výbava Attraction, nabízí xenony, nebo bi xenony? (xenon asi ano, když je ostřik světel).
Prostor pro řidiče vyšší postavy ? Prostor kufru ?
Je nějaká vyšší náchylnost ke korozi u tohoto modelu ?
Můžou trpět tyhle motory na spotřebu oleje či mají jiné neduhy ?

Děkuji za odpovědi.
Kdyby to nebyl původ ČR, asi by to tam nepsali, auto bylo koupeno a celou dobu servisováno v Kodecaru HK.
Řidič vyšší postavy má dost místa pro nohy díky vzdálenosti dveří a podběhu.
Ne, samozřejmě pro zimní provoz je dobré opatřit exponovaná místa nástřikem.
Když se budou honit do omezovače, tak samozřejmě budou mít větší spotřebu oleje.
Obecně je vhodné koupit BN kvůli problémům s manuální převodovkou (které třeba předchozí majitel neřešil, protože nevěděl, že to v záruce řešit jde).

vladas75, nevím kde je chyba, ale když sem dáváš inzeráty nebo co to je, tak mám jen prázdný příspěvek.

Edit: vyřešeno, měl jsem na PC i v mobilu přidané nějaké pravidlo o blokování reklamy a ty fcb příspěvky se blokovaly také.

Poslední úprava moderátorem:
1647882651095.png
mam od nich svoji a 100% spokojenost - dovezli mi ji na predvadecku do Brna a uz zustala :)
tak jestli nekdo shani tak maji dalsi :)

Zdravím, neznáte někdo tohle auto? Štve mě ten poškozený práh, myslíte že je to opravitelne bez řezání a případně hrubý odhad ceny opravy jestli nemáte někdo zkušenost, barva by asi stacila jen tak do zastřiku, tak dole to snad nebude moc vidět. Díky za rady

Ahoj, rád bych rozšířil kruhy mazda klanu a pořídil ojetou mazdu 3 BM 2.0i/88kW v automatu. Prosím jaký máte názor na tenhle kousek? https://www.tipcars.com/mazda-3/hat...-2-0-skyactiv-g120-a-t-revoluti-12572934.html
Z fotek mi přijde celkem solidní, výbava pro mě dostatečná. Rýhu na zadku zvládnu. Co jsem koukal, tak dneska automaty s rozumným nájezdem téměř pod 350k nejdou a to ve zcela “oholených” výbavách.
Mohu zkouknout,bydlím kousek.

Ahoj, rád bych rozšířil kruhy mazda klanu a pořídil ojetou mazdu 3 BM 2.0i/88kW v automatu. Prosím jaký máte názor na tenhle kousek? https://www.tipcars.com/mazda-3/hat...-2-0-skyactiv-g120-a-t-revoluti-12572934.html
Z fotek mi přijde celkem solidní, výbava pro mě dostatečná. Rýhu na zadku zvládnu. Co jsem koukal, tak dneska automaty s rozumným nájezdem téměř pod 350k nejdou a to ve zcela “oholených” výbavách.
....akorát že auto na fotkách není Revolution ale Attraction.

Já bych M3 v benzínu rozhodně nekupoval pod 350tisic. Cena je podezřele nízká na aktuální cenu trhu. Od takové ceny nečekejte nic dobrého.

Samsung S22 256GB Tapatalk

No výsledek je, vyteklý tlumič, servisni kniha chybí (elek. tento model nemá), istop chyba, přelitý olej - takže to asi žere, hlavně žádný záznam o tom jak často byl měněn olej.

Back