• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Nákup ojeté Mazdy 6 s benzínovým motorem

no nic proti tobě, ale hádám že s tvojí drahou polovičkou krapet hysterčíte
Pravdu má náčelník (shr3ek), moje sedačky jsou z jiné kůže, a ta dotazovaná Mazda byla taky Takumi. Ale pravdu máš i ty, akorát hysterčím pouze já (ostatně proto mám celou Mazdu jako jeden z mála, nebo možná i jediný ve fólii Optic Shield), a drahá polovička jen bere ohledy na mě... ona vztah k tomu autu opravdu nemá o_O Je fakt, že té sedačce taky dává zabrat asi tím, že používá ráda vyhřívání i v momentně, kdy já už uvažuji o ventilování :D Jinak já impregnuji sedačky tak 3x za rok také, přípravkem od Doris. A jak jsem psal, oni nejsou hrozné, ale už nejsou ani jako nové a to věřím, že ty tvoje by ještě byly. Moje má tu kůži nějakou volnější a na dvou místech mi přijde ta kůže taková "oslabená"... a sedačka spolujezdce zase má víc "vrásek", zejména jednu obrovskou na bočnici. Zadní sedačky jsou jako nové, tam nikdo nejezdí, takže aspoň můžu potvrdit, že to nedegraduje samo :D Ale nějaké výrazné ošoupání nebo změny barvy, do toho mám ještě daleko, to už bych asi dávno reklamoval s tím nájezdem a s tím, že je vidět, že je o auto nadstandardně pečováno.

coz o to, ja bych si tam taky dojel .. ale ja tomu prd rozumim, nevim jaky mam mit papiry, neumim zkontrolovat technicky stav auta, .... takze jsem bohuzel nucen zaplatit za dovoz
Nejseš sám, je tu takových víc, já jsem si taky nechal dovézt, abych minimalizoval rizika nějakého administrativního renoncu i přehlédnutí nějaké vady. Nakonec buď to musíš naložit na návěs, což nemám, nebo tam musíte jet dva, což taky stojí čas a peníze. A jak píše @Nareb - po vlastní ose to má taky jisté zádrhele. Zaplatil jsem asi necelých 20 tis.

Nejseš sám, je tu takových víc, já jsem si taky nechal dovézt, abych minimalizoval rizika nějakého administrativního renoncu i přehlédnutí nějaké vady. Nakonec buď to musíš naložit na návěs, což nemám, nebo tam musíte jet dva, což taky stojí čas a peníze. A jak píše @Nareb - po vlastní ose to má taky jisté zádrhele. Zaplatil jsem asi necelých 20 tis.
Vždycky je lepší, když jedou dva. Jinak tam nějaké extra zádrhele nejsou. Dá se to řešit i tak, že si půjčíš odtahovku, dojedeš tam, dá ti všechny papíry včetně COC listu, naložíš a jedeš. Případně si vyřídíš převozní značky a může to jet po vlastní ose. Ne každý prodejce ale tu možnost nabízí. Většinou si značky vyřizují kupující.

Jako mě odtahovka z/do Mazda Tábor a soukromý prodejce 300km za hranicemi vyšlo 9800kč za ty peníze jsem vůbec nepřemýšlel, že bych jel po vlastní ose pač jsem úplně z východu. + teda prvotní servis v autorizáku, takže nějaká záruka, že někdo (od fochu) to auto viděl a řekne ti, že vše je tak jak má být tam je. Pak až bylo hotovo jen jsem si v sobotu udělal výlet do Tábora, auto projel zaplatil přes mobil a tradá domů:). Kdybych chtěl i na značky by mi to dali, ale trvalo by to o týden dýl a tisicku.

Poslední úprava:
@Macyn pres koho to mas?

ja koukal na autanazakazku (p. Pipek) ten chce cca 30 za All-In servis ..

nebo jeste mujdovoz.cz tam je to 23k taky vicemene vse - krom prihlaseni.. prijde mi to dost ale jak rikam, jsem v sachu ... sam tomu nerozumim a navic nemam zadny moc recenze na dovoz od nekoho:( takze musim jet podle toho co jsem pohledal na netu

@Macyn pres koho to mas?

nebo jeste mujdovoz.cz tam je to 23k taky vicemene vse - krom prihlaseni.. prijde mi to dost ale jak rikam, jsem v sachu ... sam tomu nerozumim a navic nemam zadny moc recenze na dovoz od nekoho:( takze musim jet podle toho co jsem pohledal na netu
Šak píšu Mazda Tábor https://wagnerova.mazdadealer.cz/kontakt/
S pany Reitmajery je super domluva, vědí co dělají.
Auto mělo "bouchlý Bose zesík" uhádali na to slevu (asi 100€)za cenu slevy mi to opravili.
Záleží jak bude auto daleko, a jaká bude domluva s prodejcem, za prvotni servis olej, STK, koberečky,prohlídku, jsem platil něco přes 6tku.
Tuším že v roce 2018 počítali 12kč/km za odtahovku, od toho se odvíjela cena dovozu. (samo musíš počitat tam i z5 asi 405km)vs já z Hadiště celkem kolem 650km:).
Hlavně jednaní super ověřili auto dle mazdy, zavolali na inzerát, němec tvrdil, že má na zítřek kupce, tak mi zavolali, že vyrazí ještě dnes(15:30), pak mi volali kolem 19:00 z místa, že auto je ve stavu (krom zesíku), i když ho nebudu chtít tak ho berou, pač v čechách GH2.5 po FL nejní vůbec, takže celkově fakt max spokojenost.

Poslední úprava:
@Macyn pres koho to mas?

Jestli chceš dovoz, tak kontaktuj Martina Imprezu. Tak má nick na FB. Mě pomáhal dovézt loni GH. Už dovezl celkem dost aut a můžu se za něj zaručit. Když budeš hledat na Mazda skupině na FB, tak je tam mezi těmi nejvíc doporučovanými. Ale počítej taky, že tě to vyjde cca na 20k. Záleží dle toho, jak daleko se pojede. My jeli skoro na druhou stranu Německa. Ale po cestě jsme stihli v ČR STK, takže pak už jen stačilo přihlásit a hurá domů.
Martin zde má nick @Nahasapimapetilon

diky @Nabster ... FB bohuzel nemam ale tne nick znam .. mam na nej telefon :) uz jsem s nim resil predbezne nejaky domluvy ale rikal ze je dost busy kvuli rodine a praci.. tka nevim jak mu to vyjde... jako ja tu dvacku dam klido rad, pokud se zaridi dobry auto.. v pripade ceny 600k za auto mi nevadi dat dvacet nekomu kdo mi zkontroluje dobrou investici

diky @Nabster ... FB bohuzel nemam ale tne nick znam .. mam na nej telefon :) uz jsem s nim resil predbezne nejaky domluvy ale rikal ze je dost busy kvuli rodine a praci.. tka nevim jak mu to vyjde... jako ja tu dvacku dam klido rad, pokud se zaridi dobry auto.. v pripade ceny 600k za auto mi nevadi dat dvacet nekomu kdo mi zkontroluje dobrou investici
Jasný, chápu. Uvidíš. Je to dobrej chlap, takže věřím, že vybere dobrý kus. :) Snad si najde chvíli. :)

Pokud se dováží ze zahraničí po vlastní ose, je také potřeba myslet na pojistku, bez zelené karty by se to mohlo dost prodražit. Na typu značek v tomto případě nezáleží.
O tom jsem se zapomněl zmínit. Povinné ručení (na pár dní) mi přitom taky vyřídili. Byl to autorizovaný prodejce Mazda.

Podívej a kdyz jste si nechali dovezt auto - jak to probihalo teda? Davali jste jim nejakou plnou moc aby to napsali rovnou na vas? a penize az kdyz vam davali auto do ruky se smlouvou? nebo vsehcno predem a jen vam dovezou auto, daj klice a reknou: diky cau?

Ne jen 10ka zaloha, STK udělali oni, vystavili převozní značky ČR, jak sem psal přijel sem v sobotu, projel auto, řekl ok, vyřidili jsme pojistku u nich na salonu, podepsal smlouvu nachystali mi potřebné papíry na dopravku u nás, udělal sem převod přes mobil - 10tkč zalohy , kde sem jim poslal mailem potvrzení, že transakce byla přijata a hurá domů.(+servis/STK a ten dovoz, to chtěli hotově se stvrzenkou)
Doma jsem jen pobral papíry odnesl na dopravku za týden mi přišli značky i s nálepkama z STK.

takze zadna plna moc nebo tak? btw nevis jestli platili DPH tady nebo v DE ? v DE je 19% a tady 21% ..

Poslední úprava:
Ne plna moc žádná. Stim DPH si nejsem jistý(když budu mít čas mrknu po papírech co mám k tomu), ale myslím že platili to DE, pač se to kupovalo od "soukromníka".

Ne plna moc žádná. Stim DPH si nejsem jistý(když budu mít čas mrknu po papírech co mám k tomu), ale myslím že platili to DE, pač se to kupovalo od "soukromníka".
Nepátral jsem tu po parametrech té koupené Mazdy ale pokud není auto mladší 6-ti měsíců (nebo nájezd pod 5000km) tak se DPH platí v zemi nákupu, je fuk jestli od soukromníka (kde se samozřejmě DPH nevykazuje) nebo od dealera. S platbou DPH v česku - a předchozím odečtem v DE - se tedy musíš potýkat jen u hodně zánovních "ojetin". Zajímavost je, že prý u oněch skoro nových aut němci (dealeři) často nechtějí odečíst německé DPH protože mají strach z jejich finančáku kdyby se s autem nakládalo jinak než tvrdil kupující. Ale to jen tak na okraj...

Zajímavost je, že prý u oněch skoro nových aut němci (dealeři) často nechtějí odečíst německé DPH protože mají strach z jejich finančáku kdyby se s autem nakládalo jinak než tvrdil kupující. Ale to jen tak na okraj...
To je pravda, brání se tak sankcím DE úřadu, protože prodejce musí prokázat úhradu DPH. Takže v DE zaplatíš za mladé auto DPH, po dovozu do ČR zaplatíš DPH znovu, ale po odeslání potvrzení o platbě DPH v ČR obchodníkovi v DE, dostaneš německé DPH zpět.

cus, vzali byste auto o kterem vite ze melo pomuchlany plechy na zadku a byl menenej kufr viko, naraznik a blatnik? nebo radsi pockali na jiny auto...

Back