• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Určitě xenony, bluetooth, parkovací senzory.
Pozor, není bluetooth handsfree jako bluetooth handsfree. Myslím, že ho nebudeš používat, nenačte ti kontakty, uvědom si, že to je nejméně 10 let starý systém. Spíš se zaměř na bixenony s AFS, hill assist či RVM, které je v Mazdě perfektní a užitečné. Pak bych se taky neobešel bez audia Bose.

Načtení kontaktů až tak nepotřebuju, stačí mi, kdyby došlo ke spárování a hovor se přesměroval na repráky a mikrofon auta. Nečekám od starýho auta zázraky, ale tohle bych docela chtěl. Nevím, jestli se na to dá spolehnout.

Zatím je favoritem tohle - klasická GTA výbava + původní majitel připlatil keyless. Volal jsem tam a bazar vypadá férově, majitel dělal přímo asi osm let v místním autorizáku Mazdy.
http://www.no1cars.cz/mazda-6-25-gta-bi-xen-key-less-bose-2008-cena-189000-00-kc/

RVM by tuším součástí GTA být mělo? Hill assist netuším.

Druhou variantou je ta Praha, ta je přímo GT, ale líbí se mi míň (barva, kůže, bez tažného) a autor inzerátu mi neodpověděl.
https://auto.bazos.cz/inzerat/113834766/mazda-6-gh-25.php

Poslední úprava:
JMZGH14L601191491

Neviete mi poradiť s týmto VIN či má nejakú servisnú históriu, v mazde v BA aj v Nitre ma poslali do riti kvôli GDPR, vopred dakujem

Načtení kontaktů až tak nepotřebuju, stačí mi, kdyby došlo ke spárování a hovor se přesměroval na repráky a mikrofon auta. Nečekám od starýho auta zázraky, ale tohle bych docela chtěl. Nevím, jestli se na to dá spolehnout.

Zatím je favoritem tohle - klasická GTA výbava + původní majitel připlatil keyless. Volal jsem tam a bazar vypadá férově, majitel dělal přímo asi osm let v místním autorizáku Mazdy.
http://www.no1cars.cz/mazda-6-25-gta-bi-xen-key-less-bose-2008-cena-189000-00-kc/

RVM by tuším součástí GTA být mělo? Hill assist netuším.

Druhou variantou je ta Praha, ta je přímo GT, ale líbí se mi míň (barva, kůže, bez tažného) a autor inzerátu mi neodpověděl.
https://auto.bazos.cz/inzerat/113834766/mazda-6-gh-25.php
Do listopadu 2008 se RVM nemontovalo vůbec.Ani do nejvyšších modelů.

JMZGH14L601191491

Neviete mi poradiť s týmto VIN či má nejakú servisnú históriu, v mazde v BA aj v Nitre ma poslali do riti kvôli GDPR, vopred dakujem
Pozdravují ze Zlína a až budeš potřebovat větší servis, pamatuj na ně a pošli Blavu i Nitru do riadnej riti. Chci vidět ty detektivy, co z RZ identifikují konkrétní osobu.

Přílohy

• JMZGH14L601191491_20200122.pdf
    441,1 KB · Zobrazení: 48
Diky moc!
Keď ma v autorizaku do 160k/ 8 rokov záruku tak musel mať asi predĺženú?
Inak je bežné že záručny servis odporúča výmenu oleja až po 20k a v 120 a 140 nemá výmenu oleja?
Zaujímavé že za 8 rokov mal len 120tisic najzdene

Diky moc!
Keď ma v autorizaku do 160k/ 8 rokov záruku tak musel mať asi predĺženú?
Upřímně, této dedukci vůbec nerozumím. :) Nikde nevidím, že by měl mít do 160k/8 roků záruku.
Inak je bežné že záručny servis odporúča výmenu oleja až po 20k a v 120 a 140 nemá výmenu oleja?
Zaujímavé že za 8 rokov mal len 120tisic najzdene
Možná si olej měnil u rakouského @Max6-e nebo doma. :D Lepší by bylo zeptat se toho, co to prodává, obávám se, že tady to nikdo vědět nebude.

Nevadí, už som rozhodnutý, idem zajtra pre ňu už je zarezervovana. Hádam ju za dva roky od konca zaručeného servisu nedoj****i :D
Škoda len rakúskej vykuchanej Dynamic výbavy bez senzorov a keyless atď. Asi aj preto trochu nižšia cena oproti tuzemskym kusom

Tak snad to bude OK. Rakušani měli stejné výbavy jako CZ, SK, HU. Senzory a keyless chybí, protože se v té době (výroby, ne registrace) do GTA 2.5 nedávaly, začaly až někdy od listopadové-prosincové výroby 2008.

Tak snad to bude OK. Rakušani měli stejné výbavy jako CZ, SK, HU. Senzory a keyless chybí, protože se v té době (výroby, ne registrace) do GTA 2.5 nedávaly, začaly až někdy od listopadové-prosincové výroby 2008.
Měl jsem u GH 2.5 GTA datum výroby leden 2008 a keyless i senzory jsem tam už měl.Neměl jsem jen RVM,ty se začaly dávat opravdu až ke konci roku.

Poslední úprava:
Sú to asi príjemné doplnky komfortu a bezpečnosti ale GH si kupujem hlavne kvôli jazde a jazdných schopnostiam auta a vzhľadu. Parkovacie senzory sa prinajhoršom asi dajú dorobiť keďže mám dosť problém aj v terajšej GG pri parkovaní s odhadom miesta za autom kvôli liftbackovej rozsirujucej sa dozadu karosérií a dosť mi to skresluje. Pár krát som už zbieral zadnú SPZ zo zeme a nacvakaval naspäť a je to dosť trapas :D

Švagr v Anglii kupoval na GH originály C840-V7-280K přední zadní snad za poloviční cenu, než se prodávají u nás.

Já jedu zítra koupit, nakonec jsem přehodil pořadí, prodejce mi slevil a navíc zařídil čerstvou STK, takže prioritou je tohle:
https://www.sbazar.cz/ford.mondeost/detail/99064724-mazda-6-gh
(Je to dovoz z Německa, ale kdyby někdo uměl vyčíst i německou historii z VINka, tak JMZGH19L601123671, ale prodejce asi výpis servisky má. Je to inzerováno jako výbava GT, ve skutečnosti je to myslím německá Top, protože to má navi, keyless, kůži i hlídání tlaku v pneu a to se myslím sešlo jen u Top. Plus je příplatková navi. Chybí jen hill assist a hlídání pruhů).

Jen kdyby to nevyšlo (např. auto neprošlo STK), tak druhá varianta je ten Chomutov: http://www.no1cars.cz/mazda-6-25-gta-bi-xen-key-less-bose-2008-cena-189000-00-kc/ - podle mě hezčí barva a i vnější stav, ale dražší, vyšší nájezd a bez druhé sady alu, to už se docela sečte (ale zase má tažný).

Dobrá volba, podle popisu a fotek to vypadá slibně. Ale určitě to pečlivě prověř a projeď.

Prodejce vypadá férově, tak uvidím, jak vypadá protokol z STK, mrknu na motor, jestli někde nekape olej, mrknu na víčko, jestli tam není nějakej povlak a zkusím celkově omrknout, jestli někde něco monstrózně nerezne. Ale jinak poznám prd.

Ideál je asi porovnať aspoň 2 v Tom aký máš pocit pri jazde, aké zvuky vydáva, jak je opotrebeny interiér, jak ťahá motor a podobne. Z fotiek nič nezistis väčšinou je realita úplne iná ako na rozostrenych fotkách od bazaristu a zaostrenych akurát na zbytočnosti jak budíky a zadné svetla

Tak zakoupeno. Zvenku i zevnitř stav odpovídající kilometrům, majitel pečlivý, škrábance nahlásil, vše OK dle domluvy. Jede to pocitově solidně, přesné řazení. Až pochopím, jak vymyslela Mazda páčky k volantu, tak to bude fajn :D Dokonce jsme rozchodili navigaci, byť teda odpovídá roku. Bluetooth s Androidem asi není šance bez nějaké dodělávky.

Akorát občas někde něco píská (hlavně při přidání plynu, ale není podmínkou, maličko jiný pískání je i při brždění, ale ne úplně vždy), to jsem přisuzoval alternátoru a rušení kabelů (měl jsem to samé v jednom autě), ale možná se někde někam v motoru dostává vzduch, to pak nechám prohlídnout při výměně oleje. Na funkci ničeho to zřejmě nemá vliv.

Tak tedy ať slouží co nejlépe a užíváš si jízdy s GHčkem :cool: Já na něj moc rád vzpomínám. I když je užší a méně stabilní v bočním větru, než GL, tak jsem se v něm na okreskách cítil o fous jistěji. A co nejméně starostí!

Back