• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Taky jsem se dočetl o těch vibracích.....To je docela problém. Před rokem jsem měl na delší dobu novou trojku Sky-G 122 a tam 2válcovej režim byl fakt nepříjemný. Moje auto to nebylo, tak jsem po městě jezdil na 3ku, ale po pročtení fóra, kdy to někteří kvůli tomu prodali....uf. To to nikdo nezkusil odpojit/poladit?

Už jsem tu popsal metodu - odpojit solenoidy a softwarově deaktivovat příslušné DTC v PCM.

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk

Už jsem tu popsal metodu - odpojit solenoidy a softwarově deaktivovat příslušné DTC v PCM.
Diky za odpověď. Takže řešit se to dá. Nicméně váhám, jestli nakonec D 184 není lepší.

Poslední úprava moderátorem:
Dobry vecer panove a damy. Tak nejak mi odchazi do vecnych lovist moje stara Toyota Corrolla Verso D-CAT. Aktualne bych mel menit disky, coz uz se mi nechce...

A tak se koukam po Mazde. Po procteni nejen tohoto fora se klonim k 2.5 benzin. Co si myslite o techto 2 autech. Nevim, jestli jit do predvadecky nebo ojeteho:
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18843668?goFrom=list

https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18860908?goFrom=list

Vybavove stejna rada. Rozdil 3.5 stari a 60k najezd --> 180k CZK. Ma cenu zainvestovat do toho predvadeciho podle vas? Jezdim hlavne delsi trasy, parkrat za rok Lucembursko, Rakousko, Nemecko, Italie. Na vikendy po cesku na cyklo zavody.

Diky za jakoukoli radu.

Dobry vecer panove a damy. Tak nejak mi odchazi do vecnych lovist moje stara Toyota Corrolla Verso D-CAT. Aktualne bych mel menit disky, coz uz se mi nechce...

A tak se koukam po Mazde. Po procteni nejen tohoto fora se klonim k 2.5 benzin. Co si myslite o techto 2 autech. Nevim, jestli jit do predvadecky nebo ojeteho:
https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18843668?goFrom=list

https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18860908?goFrom=list

Vybavove stejna rada. Rozdil 3.5 stari a 60k najezd --> 180k CZK. Ma cenu zainvestovat do toho predvadeciho podle vas? Jezdim hlavne delsi trasy, parkrat za rok Lucembursko, Rakousko, Nemecko, Italie. Na vikendy po cesku na cyklo zavody.

Diky za jakoukoli radu.
dost velký cenový rozptyl :eek:, nějaké konkrétnější požadavky , výbava, cenový strop atd by nebylo ?

dost velký cenový rozptyl :eek:, nějaké konkrétnější požadavky , výbava, cenový strop atd by nebylo ?

Vybava Revolution top, idealne cerna kuze. Jina nez bila barva. Motor 2.5 AT. Co se ceny tyce, tak je otazka, jestli jit do predvadecky nebo 4 let staryho auta co se tyce uzitne hodnoty investice...

Najezd cca 40k/rok. Auto planuju vlastnit dlouho.

Chcel by som sa spýtať plánujeme nakoniec s polovičku kúpu M6wagon 2.5i (2019) a dosť si lámem hlavu s tým režimom na 2 válce. Dá sa už táto featura cez diag nejako vypnúť spolu s istopom ? Je 2.5i stále spoľahlivý motor? Poprípade načo si dat pri kúpe pozor? Najradšej by som bol kebyže zoženiem snowflake white metalíza

Chcel by som sa spýtať plánujeme nakoniec s polovičku kúpu M6wagon 2.5i (2019) a dosť si lámem hlavu s tým režimom na 2 válce. Dá sa už táto featura cez diag nejako vypnúť spolu s istopom ? Je 2.5i stále spoľahlivý motor? Poprípade načo si dat pri kúpe pozor? Najradšej by som bol kebyže zoženiem snowflake white metalíza
2,5 je stále spolehlivý motor. Vypínání válce se dá vypnout. Resp. se to dělá odpojením solenoidů a vypnutím chybové hlášky. Shr3k by ti to udělal. Jinak tam v podstatě není, co řešit. Myslím, že bílou seženeš v pohodě. :)

Vybava Revolution top, idealne cerna kuze. Jina nez bila barva. Motor 2.5 AT. Co se ceny tyce, tak je otazka, jestli jit do predvadecky nebo 4 let staryho auta co se tyce uzitne hodnoty investice...

Najezd cca 40k/rok. Auto planuju vlastnit dlouho.
Také bych volil, co nejmladší, když ho plánuješ mít hodně dlouho. :)

Hm, tak nakonec do toho nejdu - Mazda 6 nema sklopne 3 oddelene sedacky, takze bych nemohl vozit 4 lidi a bezky uvnitr. Jezdim v zime 2x tydne Bedrichov na treninky a nechce se mi to cpat na strechu.
To je škoda. Oddělené 3 sedačky nemá snad žádné kombi. Vždy je to 1/3 a 2/3. Záleží, jak daleko jezdíš. Teoreticky by stačilo složit 1/3 a ti dva by se tam na chvíli vešli. A nebo některá auta mají přímo otvor na lyže v loketní opěrce mezi sedadli. Ale mazda to myslím nemá.
Jinak přijdeš o super jízdní vlastnosti a dobrý motor. :)

Ja bych sel do Giulie, pokud ma vzadu aspon priblizne tolik mista, jako Mazda 6 Sedan. Mazda 6 Wagon mi jako moc rodinny auto neprijde, na zadnich sedadlech je mista skoro jako v Mazde 3, protoze ma zkraceny rozvor, dozadu se - pri rozumnem nastaveni prednich sedacek - nevejdou vetsi modely protismernych detskych sedacek... ve vysledku ma akorat vetsi kufr. Takze my jsme kvuli protismernym sedackam zvolili Sedan, i tak je to tak-tak, ale hlavne co chci napsat - me osobne nakladani do sedanu nejak vubec neobtezuje. Trochu jsem se toho bal, ale v pohode. Giulia ma o 20 litru mensi kufr, to je zanedbatelny rozdil, jedna kabelka nebo maly batuzek. Takze pokud se Giulia da sehnat za dobrou cenu (vidal jsem vzdy levny skladovky, zatimco 6 brutalne zdrazuje), nebojis se spolehlivosti, tak bych v tom nevidel problem...

Ideme s priateľkou kupovať prvú mazdu nakoniec šestku, rozhodujeme sa medzi MY2018, MY2019 a MY2020. O čom som presvedčený je, že to bude wagon 2.5i. Poradíte mi aké sú rozdiely medzi jednotlivými ročníkmi?

Back