• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

ahoj kluci, potreboval bych poradit s koupi m6

chci vymenit sveho SuperB za M6 (idealne rok 2017) 2.5i Wagon, benzin (Skyactiv-G) a idealne Revolution TOP vybava ... at koukam jak koukam tak nemuzu moc aut najit .. mam na to cca 600k CZK .. je to realny neco takovyho sehnat?

Co jsem si tak procital forum, tak se resilo ze moc nejsou na prodej v CR (diky spolehlivosti si to lidi drzej a neprodavaj) a je lepsi to dovezt odnekud ... mate nekdo s dovozem zkusenosti? Nejaka doporuceni?

Diky moc za tipy

PS: kdyz je to auto v jinem jazyce.. da se snadno prepnout alespon do anglictiny? nepotrebuju nutne cestinu, ale jak se tu psalo jinde.. auto ve svedstine asi nedam :D

angličtina bude u v Evropě prodaných vozech všude. A pokud je částka 600 bez DPH, seženeš i předváděčku ,-) Osobně bych zkusil obeslat dealery, jestli se nechystají nějakou předváděčku posunout do prodeje ,-)

Na dovoz zkus @Nahasapimapetilon , asi ho spíš seženeš na FB jako https://www.facebook.com/impreza.martin

https://www.car.info/en-se/car-for-...192ps-2016-at-motorcity-i-svedala-ab-29790790
Tady by ses do 600.000 i s dovozem a přihlášením mohl vejít.
ahoj kluci, potreboval bych poradit s koupi m6

chci vymenit sveho SuperB za M6 (idealne rok 2017) 2.5i Wagon, benzin (Skyactiv-G) a idealne Revolution TOP vybava ... at koukam jak koukam tak nemuzu moc aut najit .. mam na to cca 600k CZK .. je to realny neco takovyho sehnat?

Co jsem si tak procital forum, tak se resilo ze moc nejsou na prodej v CR (diky spolehlivosti si to lidi drzej a neprodavaj) a je lepsi to dovezt odnekud ... mate nekdo s dovozem zkusenosti? Nejaka doporuceni?

Diky moc za tipy

PS: kdyz je to auto v jinem jazyce.. da se snadno prepnout alespon do anglictiny? nepotrebuju nutne cestinu, ale jak se tu psalo jinde.. auto ve svedstine asi nedam :D

hmm to ma uz skoro 100k najeto.. radeji bych neco min ojetyho ... idealne okolo 50k

angličtina bude u v Evropě prodaných vozech všude. A pokud je částka 600 bez DPH, seženeš i předváděčku ,-) Osobně bych zkusil obeslat dealery, jestli se nechystají nějakou předváděčku posunout do prodeje ,-)

Na dovoz zkus @Nahasapimapetilon , asi ho spíš seženeš na FB jako https://www.facebook.com/impreza.martin

bez DPH zatim ne .. mozna si budu zakladat firmu pristi rok ... jako neni problem asi pridat 50-100k ... kdyby to byl orpavdu dobrej kousek ... ale rad bych se drzel nejakyho budgetu :)

dealery myslis v CR? jinak diky za kontakt na Apua :D dam mu vedet... FB obhuzel nemam tak zkusim tady jestli se ozve

jj to jsem videl ale je to UniCredit Leasing ... slysel / cetl jsem na ne samou spinu .. Auto ESA ma taky "dobry" inzeraty ale radeji drzim ruce pryc ... :( ale jako vypada dobre no .. nebo myslis ze ten UniCredit neva? a mel bych to zkusit i tak?

jj to jsem videl ale je to UniCredit Leasing ... slysel / cetl jsem na ne samou spinu .. Auto ESA ma taky "dobry" inzeraty ale radeji drzim ruce pryc ... :( ale jako vypada dobre no .. nebo myslis ze ten UniCredit neva? a mel bych to zkusit i tak?
Osobní zkušenost nemám, ale stočenku bych od leasingovky nečekal... Asi furt lepši volba než nějakej bazárista...

no jeste asi budu koukat.. nejsem uplne komfortni s bilym (ne-celo-kozenym) interierem ... idealni je tmava celokuze... bila/kremova kuze je taky ok .... hadry jsou na poslednim miste .. ale diky ... nastesti nespecham na auto, tak pockam a budu dal sledovat... samozrejme budu moc rad, kdyz uvidite nejaky prima auto a poslete ho sem ...

no jeste asi budu koukat.. nejsem uplne komfortni s bilym (ne-celo-kozenym) interierem ... idealni je tmava celokuze... bila/kremova kuze je taky ok .... hadry jsou na poslednim miste .. ale diky ... nastesti nespecham na auto, tak pockam a budu dal sledovat... samozrejme budu moc rad, kdyz uvidite nejaky prima auto a poslete ho sem ...
Ty sedačky jsou celokožené, kůže je perforovaná.

aha tak to jsem netusil .. to jim asi zavolam pristi tyden :) je tu na foru nekdo kdo sestkam rozumi a eventualne by se tam jel se mnou podivat? samozrejme za financni odmenu !

Zdravím,
zvažuji koupi ojeté Mazdy 6 v kombíku a benzínu do 330 000 Kč. Už jsem volal i do servisů a něco si ověřoval. Našel jsem na netu pár kousků a rád bych se zeptal, co si o nich myslíte...díky za Vaše postřehy

Ještě je ve hře Octavia III 1.4 TSI...ale do Mazdy jsem se prostě zabouchl :cool:

Poslední úprava:
Zdravím,
zvažuji koupi ojeté Mazdy 6 v kombíku a benzínu do 330 000 Kč. Už jsem volal i do servisů a něco si ověřoval. Našel jsem na netu pár kousků a rád bych se zeptal, co si o nich myslíte...díky za Vaše postřehy

Ještě je ve hře Octavia III 1.4 TSI...ale do Mazdy jsem se prostě zabouchl :cool:

Mám dojem, že auta od p. Drahoše jsou dobrá. Resp. mám dojem, že v článku zde o servisech a prodejcích je zmiňován, že má dobrá auta. Tak bych vybíral od něj.
Takže ani s černou ani s červenou neuděláš chybu. Osobně bych bral červenou. U černé jsem si všiml více opotřebovaného levého boku řidičovy sedačky. Ale stejně by asi chtěl bližší průzkum.

Co se týče srovnání O III a M6... Není moc co srovnávat. M6 vypadá lépe a hlavně jezdí o hodně lépe a ještě lépe se řídí. O III je pro lidi, co chtějí jen přesun z bodu A do bodu B.

Mám dojem, že auta od p. Drahoše jsou dobrá. Resp. mám dojem, že v článku zde o servisech a prodejcích je zmiňován, že má dobrá auta. Tak bych vybíral od něj.
Takže ani s černou ani s červenou neuděláš chybu. Osobně bych bral červenou. U černé jsem si všiml více opotřebovaného levého boku řidičovy sedačky. Ale stejně by asi chtěl bližší průzkum.

Co se týče srovnání O III a M6... Není moc co srovnávat. M6 vypadá lépe a hlavně jezdí o hodně lépe a ještě lépe se řídí. O III je pro lidi, co chtějí jen přesun z bodu A do bodu B.
Neberte to, prosím, jako srovnání...chci prostě rodinnej kombík, co bude sloužit. Na barvě mi až tak nezáleží (i když červená je nádherná). Auto by mělo sloužit minimálně 10 dalších let...

Neberte to, prosím, jako srovnání...chci prostě rodinnej kombík, co bude sloužit. Na barvě mi až tak nezáleží (i když červená je nádherná). Auto by mělo sloužit minimálně 10 dalších let...

Barva je samozřejmě subjektivní. U M6 si dalších 10 let dokážu představit. S vhodnou údržbou. U OIII si tím nejsem úplně jistý. :D Hodně záleží, co od auta očekáváš. OIII má určitě více odkládacích ploch, větší kufr, je trochu víc praktická. M6 je dělaná více na dobrou jízdu. Takže pokud preferujute více stabilitu auta a jízdní vlastnosti než to, že se dá do zadních dvěří vložit láhev, pak je volba jasná. Co se týče techniky, M6 ji má dle mě kvalitnější. Motoricky rozhodně.

Nemáte někdo prosím informace o této mazdě? Je tam již poměrně dlouho. Že by cena?

Jen poznámka, příště bych odkazy dal pod sebe. Blbě se v tom orientuje.
Teď k tomu tvému dotazu. Máš tam docela velký rozptyl. Kamarád by ti měl upřesnit, co přesně od auta očekává a co preferuje. Mezi M6 a M5 je celkem podstatný rozdíl. Zatímco Mazda 5 bude mít mnoho prostoru pro velkou rodinu, nebo delší výlety, tak co se týče jízdních vlastností, tak ty budou horší než u Mazdy 6, která má nižší těžiště. Taky výkon u 2.5 šestky o prosti 2.0 DISI je taky někde jinde. Takže je to o preferencích.

Vzhledem k tomu, že cena je plus mínus podobná, osobně bych vybíral, co nejvíc muziky za slušnou cenu. První věcí, po které bych se díval, jsou xenony. Halogeny v čočce prostě svítí na dvě věci. Takže když budeš vybírat mezi tím, které mají xenon, tak už rovnou to bude být slušnou výbavu. A rozdíl ve svitu je tam fakt velký. Sám jsem přecházel na xenon a říct si, však s halogenama taky vidím dobře. Ne. Nevidíš. Až se projedeš s xenonem uvidíš, že je to velký rozdíl. Takže pokud ti jde o bezpečnost, ber všechno, co má xenon.

Obecně DISI motor není úplně špatný, ale jeho výkon není úplně takový, jak píšou (Přímý vštřik, riziko zakarbonování). 2.0 Atmosféra je lepší volba. 2.5 atmosféra je nejlepší volba. Za mě bych se jel podívat na tu modrou 6ku v kombiku. Má nejméně najeto a je tam 2.5.

Jinak, než pojedeš se podívat na auto, klidně si zavolej do Autoefekt Zlín, řekni, že chceš zkontrolova dle VIN servis auta a oni ti řeknou, jestli to sedí. Pokud to bude sedět, máš celkem dobrou možnost, že auto bude v pohodě. Pak už to jen projet. :)

Dík za názor a radu,kamarád se v autech vůbec nevyzná a s těma světlama to neni tak horký, firemním jezdíme s H4 a taky žijem. ? Jemu se prostě líbí pětka já ho tlačim do šestky,sám jsem zvědavý ?

Bylo by dobré, aby s ním jel někdo, kdo se v tom aspoň trochu vyzná. :) Jasný, proto jsem to zmiňoval. Přežiješ to. Ale je v tom tak propastný rozdíl, že bych už nic jiného nebral. H4 je prostě bída. A jak zvykneš na to, že vidíš to, co potřebuješ, tak je to o něčem jiném ta jízda. Ale ještě si dej pozor. Není halogen jako halogen. Staré H4 svítí celkem slušně, na halogen. Ale to proto, že celá lampa je vlastně odrazná a pak tam je jen plexi. Tady je čočka a H7 nebo HB3 žárovka a tam je rozdíl. Tato kombinace svítí hůř, než když máš H4. Za to prostě může ta čočka. Tak jen ať víš. Teď se brzo stmívá, tak ať si projede jednu s xenonem a jednu a jednu bez a uvidíš. Myslím, že se rozhodne pro xenon.
Jinak, ať si teda projede M6 i M5 a sám zvolí, v čem se mu líbí více. Nicméně, pokud je přznivec vyšších aut, pak asi zvolí M5. V šetce přece jen sedíš nízko. Ale když preferuje M5, asi nemá tendence jezdit sportovně...

H4/H7 ti bude připadat, ze sviti, dokud nezkusis xenon/LED/laser. Sednes zpet do halogenu a bude ti to pripadat, ze jedes bez svetel, to ti garantuji.

Poslední úprava:
Back