• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Ale to vám nikdo nebere CX3 mi taky svítí dobře ale s autem se jezdí 90% ve dne. A mi co sme byli zvyklí jezdit při svíčkách to tak nehrotime ??

Chápu. Ve dne to tolik nepotřebuješ. Já to beru tak, že když je ta možnost, tak proč ji nevyužít. :)

.. jenže přes zimu je den asi tak do 16.00 h :p

To bylo jen doporučení, konečné rozhodnutí je samozřejmě na vás :)

Projektorový halogeny s nějakou top žárovkou na Mazde CX3 nebo Mazdě 3 BL vůbec nesvítily tak hrozně, jak zde lze nabýt dojmu. Normálně jsem v tý době střídal auta za LED i Xenon a rozhodně mi nepřišlo, že jedu potmě... Nesvítí to tolik, ale právě narozdíl od neprojektorových světel to dobře usměrňuje paprsek a zvlášť na dálku, kdy běží kombinace potkávacích a dálkových, to svítí hodně obstojně. Teplejší barva světla mě osobně docela vyhovuje, cool White žárovky ubírají výkon. Jediná nevýhoda - v Mazdach mi ty drahý svítivý žárovky odcházely každých cca 10 - 15 tisíc km.

Ale: Repase starého xenonu (za značkovou výbojku) nebo LED je krutě drahá, pokud vůbec možná, proti tomu litr za sadu potkávacích žárovek každých 15tkm není tak hrozné. Starý xenony i LED taky slábnou, což zde zatím nikdo nenapsal. U staršího auta já osobně bych preferoval co nejméně složité elektroniky, ale já jsem divný.

Poslední úprava:
U staršího auta já osobně bych preferoval co nejméně složité elektroniky, ale já jsem divný.
Mám to stejně, proto jsem nechtěl ani xenony ani bose když jsem kupoval svou tehdy 12 let starou 6

Kazdy to ma nastavene jinak. Pro me je priorita no. 1 dobre videt, bez kompromisu. Nejaky Bose, kozene sedacky apod., to je az nekde hodne daleko zatim.

Nerozumim ale jedne veci - pokud ty halogenove lampy, jak argumentuje, sviti obstojne, tak proc mate potrebu do nich rvat "svitivejsi" zarovky?

Protože žárovka je to, co ve světlometu svítí? Rozdíl mezi nejlevnější noname a nejlepšími Osram či Philips je obrovský, prostě stejně jako u pneu a čehokoliv jiného... Značka líp umí tvar vlákna, jeho materiál, vnitřní plyn, možná i tvar žárovky, čirost skla.. co já vím, čím je daný ten rozdíl mezi žárovkou za 45 a za 500.

To je jak psát, proč dáváme na auta lepší pneu než nejlevnější čínu, když ten podvozek není špatný. Proč je tam dáváš, @M3grey ?

Poslední úprava:
To je jasný. Spíš to asi myslel tak, že kdyby to svítilo obstojně, tak tam nemáš potřebu dávat Nightbreaky, které vydrží jen 400 h.

Mazďáci já chci poradit které auto,popřípadě jestli nevíte o jiné Mazdě. A né tady psát který světla jsou lepší.To mi moc neporadíte. ??

Tak nejdříve upřesni specifikaci. Obecné rady jsem dal. Na těch autech se nic extra nekazí. V tomto celém vláknu se to dá všechno najít. I když je to trochu zdlouhavé. Všechny vypadají slušně, ty co jsi poslal. U těch M5 počítej s vyšším opotřebováním. Je to rodinné auto a děti se na tom trochu podepíšou.

Seřadil bych si výběr podle vzdálenosti od tebe a pak podle toho, která má plnou servisní historii (samozřejmě i dle toho, co chce). Až to budeš mít, tak můžeš zavolat do Autoefekt Zlín, sdělit jim VIN a oni ti řeknou, jestli ty údaje sedí. No a pak stejně nezbývá, než se tam jet podívat. Víc toho tady nevymyslíme. Leda, že by někdo z klubu bydlel v okolí nějakého vybraného auta a zajel se tam podívat.

Podívej ten kluk nemá žádné priority, chce auto a chce jezdit. Prostě obyčejný řidič, já chtěl jenom znát váš názor na některé z těchto aut.

Chápu. Ale to se pak strašně blbě určuje, protože každý z nás preferuje něco jiného. Dám příklad. Já preferuji perfektní podvozek, sportovnější styl jízdy a top výbavu (když už, tak ať to za něco stojí ta jízda a mám komfort). Tzn. že tomu odpovídá M6 s 2.5 125 kW. Takže to bude moje doporučení. Naproti tomu ti tu někdo napíše, že je rodiný typ, tak ti kvůli velikému prostoru doporučí M5. Patová situace. Jak se rozhodneš, když je to 50:50?
Tím chci říci, že záleží na tom, co chce. Navrhoval bych následující postup. Vem ho k jedné M6 a jedné M5 libovolného výběru. Ať se tím projede a pak zhodnotí v čem se mu jelo lépe. To je asi nejrozumnější. A pak můžeme řešit dál, které přesně auto. :) Ale takhle to je opravdu jak říci: Chci Mercedes, co mi doporučíte?
Jinak já jsem hned na začátku psal, že se mi nejvíce zamlouvá modrá M6.

To bys ho musel znát, do čeho ho posadíš tak se mu to bude líbit. Na modrou se jedeme podívat.

Heh. Aha. :D :laughing: Tak ho posaď do šestky a je to. :D Ta modrá vypadá moc dobře. Taky jsem chtěl modrou metalízu, ale nebyla k mání, když jsem kupoval. Navíc má z nich nejméně najeto. Takže bych to bral jako velké plus.

Já bych asi nejprve vyzkoušel tu Mazda 6 2.0 16V DISi Al-Action Digiklima. Je po FL, tedy má leccos navíc oproti před FL, a je to HB, tedy lifback. Přesně takové jsme měl 2, s DISI nebyl žádný problém. HB je pro mě nejhezčí a přitom je tam místa dost a dá se s ním i leccos odstěhovat. Má tedy překvapivě málo najeto, tak prověřit!
Jako druhou bych ozkoušel taky modrou 2,5i GTA, vypadá od pohledu udržovaně. Polokůže je výborná věc. A myslím, že je třeba sebou hodit, o 2,5 bývá dost velký zájem.
Do M5 bych asi teď nešel, málo se prodávala a bude nejspíš málo náhradních dílů.

Kazdy to ma nastavene jinak. Pro me je priorita no. 1 dobre videt, bez kompromisu. Nejaky Bose, kozene sedacky apod., to je az nekde hodne daleko zatim.

Nerozumim ale jedne veci - pokud ty halogenove lampy, jak argumentuje, sviti obstojne, tak proc mate potrebu do nich rvat "svitivejsi" zarovky?
Abych ti pravdu řekl, tak já tam mám žárovky se kterými jsem to před skoro dvěma lety koupil takže vůbec nevím co jsou zač. Jak svítí mi stačí, vidím dobře, ale já jsem trošku jiný případ - v kamionu jezdím za tmy hodně často a jsem zvyklý.

Jinak pokud bych nebyl sportovněji založený řidič, tak bych šel i do pětky. Před vánoci jsem jezdil v CR co má bratr ve firmě a hodně mě překvapilo, jak se to auto perfektně řídí. Téměř stejně dobře jako má šestka ?

Ak sa chce voziť sám tak M5 krabica je mu docela zbytočná :D Ak má 6 deti tak mu je M6 zbytočná. Ak sa vozí po meste tak tie väčšie benzíny docela zožerú. Inak je v tomto vlákne zodpovedná asi každá otázka ohľadom GH, pred večsou finančnou investíciou do auta sa to oplatí prečítať, aj rady načo si dať pozor pri kúpe atď. Hlavne hrdza, spojka atď..

Ak sa chce voziť sám tak M5 krabica je mu docela zbytočná :D Ak má 6 deti tak mu je M6 zbytočná. Ak sa vozí po meste tak tie väčšie benzíny docela zožerú. Inak je v tomto vlákne zodpovedná asi každá otázka ohľadom GH, pred večsou finančnou investíciou do auta sa to oplatí prečítať, aj rady načo si dať pozor pri kúpe atď. Hlavne hrdza, spojka atď..
Pro někoho krabice, pro jiného ne, na to jsem se neptal a nejsme tak blbý,čtyři děti ač pomalu dospívající, pes,manželka a autobus je malý :grinning::grinning: asi tak.

Back