• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

zdravim, prosim o radu, rozhoduji se o koupi mazdy 6 2.5 2014 a novejsi, moc se mi libi a jeste k tomu atmosfera:), nicmene vsude slycham jak se servis mazdy drahy, tak me zajima jake mate zkusenosti co se napr. kazi na tomto typu mazdy a o kolik je napr. servisovani mazdy drazsi oproti skodovce, kdyz se nebudeme bavit o autorizaku, diky jinak kdyby nekdo mel tip na peknou v sedanu sem s ni, s cenou okolo 450 000...

Mám už 4.Mazdu,nyní 2,5 GJ 2014 sedan a tak mohu k tomu něco říct.Vždy jsem byl na 100 procent spokojen.A GJ v benzínu?Neřeším nic.Jen jezdím.Mírné úpravy jako LED žárovky+odhlučnění podběhů,antikorozka(jsem náročný).Olej +-1000 Kč za nápln,filtry od 200do 500 Kč.Kotouče + desky tak jako u ostatních vozů.Bavíme se o druhovýrobě.Rozvody se nemění,olej nežere,zadní třmeny vám zadarmo vymění(svolávačka),Natural zas moderně LED osvítí.Po koupi bych vyměnil olej v automatu(není předepsáno),mám s tím pozitivní zkušenosti.Spotřeba od 6-9 l dle profilu a stylu jízd.Auto je spolehlivé,problémem je něco dobrého sehnat.Odkud jste?Za výbornou cenu je tahle v Plzni po FL,ale ta cena je podezřivě dobrá. https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18008497?goFrom=list .

Poslední úprava:
Hlavně aby nebyla bouraná.Žádné špeky,tak jako u dieselů se nekonají.Jen ty zadní třmeny.První 2 roky byly GJ s navigací TOM TOM s mechanickou ruční brzdou.(preferuji)Pak bylo GJ FL2015-2017 S el.ručkou a lepším infointamentem,režimem Sport a prý lepším odhlučněním(nemám tyhle poznatky.A nakonec GL,ale ta cena je zatím vysoká.A ta je fakt tichá.S žádnou verzí neuděláte chybu.Vše má své klady a zápory.

diky za info, benzinu je opravdu malo, jenze jestli jsou ty auta takhle dobry tak se neni cemu divit, naft jsou plny bazary...jinak ted jsem koukal ze je solidni v Ackach...https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18008497?goFrom=list anebo drazsi https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/18004611?goFrom=list predpokladam ze takhle realtivne novy, by meli byt v cajku a meli by mit jeste tovarni zaruku, neco na co si zvlast dat pozor pri nakupu?

ta černá z Sauto vypadá jako po někom, kdo má auta rád...

Nějak se mi ten inzerát nezdá.Nedávno to auto bylo na Bazoši za 450 000Kč.Takže pozor!!!

Má někdo páru co je na tom Premium editon ?

jestli je o 150 000 Kč levnější než když ji sem @Míra postoval #1305 před dvěma týdny, tak tam bude asi nějakej premiovej průser.....

nejspíš čeká jako Premium edition na ženicha jako večerní auto :D

zdravim, prosim o radu, rozhoduji se o koupi mazdy 6 2.5 2014 a novejsi, moc se mi libi a jeste k tomu atmosfera:), nicmene vsude slycham jak se servis mazdy drahy, tak me zajima jake mate zkusenosti co se napr. kazi na tomto typu mazdy a o kolik je napr. servisovani mazdy drazsi oproti skodovce, kdyz se nebudeme bavit o autorizaku, diky jinak kdyby nekdo mel tip na peknou v sedanu sem s ni, s cenou okolo 450 000...

Já přesedl do M6 z OII Scout a servis je +/- za stejné ceny. Porovnávám značkové servisy. Pamatuji se, že jsem vč. výměny oleje v Haldexu platil přes 13 tisíc Kč. Bez Haldexu tak polovinu částky, většinou 6-7 tisíc Kč. V Mazdě jsem platil 5,5 - 6,5 tisíc Kč, takže dokonce o něco méně než ve Škodovce.

S cenami náhradních dílů zkušenosti nemám, ale co jsem se kdysi dávno díval, nebylo to nic hrozného. Za ostudné považuji jen nesmyslné částky, které chce Mazda za doplňky, např. zástěrky, osvícené prahy apod. Tohle všechno lze ale sehnat u Číňana za čtvrtinové ceny. :)

Zdravím a děkuju za případné odpovědi či rady. Konečně se mi podařilo naspořit dostatečnou sumu na mazdu 6 2,5 wagon s rokem výroby 2015 a výš. Prohledávám různé inzertní weby a potřeboval bych poradit jestli někdo nemá zkušenost s dovozem auta z polska. Hlavní důvod proč zrovna polsko je , že je tam opravdu velká nabídka mazd. Jak na ofiko webu mazda.pl, tak na otomoto.pl. Konkrétně mě zajímá tato https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-6-mazda-6-2015-super-auto-ID6Bwq4f.html#c70eb06527
a tady mám druhý dotaz. Nebát se většího nájezdu nebo se raději orientovat na kusy s nájezdem 50-100tis/km? Největší obavy mám z automatu, zatím jsem nikde nepostřehl diskuzi o spolehlivosti této převodovky vzhledem k nájezdu. Ještě jednou dík za odpověd

Automatu se neboj, vyzkousis si ho a uz nebudes chtit fofrklacek v daily car ani videt. Urcite nech hned po koupi vymenit olej v prevodovce a nenech se odbyt kecama o dozivotni naplni ;)

Přidávám se se stejným názorem ohledně automatu,měl jsem před mou koupí velkou diskusi s p.Mikušem z Autopalkovic,je to takový Mazda guru a říkal,že měl na dílně několik GJ s nájezdem i 300 000 km a převodovka fungovala naprosto bez problému.Jednu měl dokonce před půl rokem i ve své inzerci,projížděl jsem ji a automat pořád řadil hladce,bez rázů a hluku.A opravdu,vařečkou už opravdu nemíním kvedlat.A olej vyměnit,nejlépe celou nápln.

Back