• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Chlapi, díky za info o automatu. Nemám s tím moc zkušeností jel jsem akorát s auris hybrid a to je úplně jiný systém. Jsem rád, za ujištění že se AT v mazdě je celkem spolehlivý. Akorát si říkám, že přechod z Oll na 6ku v AT nebude pro mou polovičku zas tak snadný. Není moc technický typ:D takže už vidím jak ji budu vysvětlovat funkci i-stop kdy dát P nebo N atd. zatím ji lakuju že to bude naprostá pohodička:D

i-stop Vám zruší Shrek na srazu nebo i jinak a když to řazení pochopila i má žena,tak to zvládne i cvičená opice.Není čeho se bát.Spíše je problém si nacvičit ty asistenty,ale ženy je stejně moc nevyužívají.Většinou jsou to hračky pro nás,chlapy.

Neměl bych péči..., sedadlo spolujezdce pracuje na stejném principu a schránka před koleny se otevírá také podobně. ;) :D
A úplně nejdůležitější asistent alias kosmetické zrcátko je taky stejné:p

Ahoj, mohl bych poprosit o kontrolu VIN? Z Mazdy se zatím neozvali, ani nevím jestli se jim bude chtít. JMZGJ692821171541. Jedná se M6 GJ r.v.2014. Děkuji

Zdravim,
zvazuji nakup Mazdy 6 2016+ benzin. Bohuzel jsem musel po letech prodat Mitsu evo x jelikoz se rodina rozrostla uz to pry nebylo adekvatni auto pro rodinu a taky naklady na provoz.... no vysoke. Mitsu aktualne nema zadne kombi, chci ale zustat u japoncu a proto myslim ze mazda 6 muze byt spravna volba. I kdyz jsem procetl forum, nemam uplne jasno. Jakou motorizaci by jste doporucili od roku 2016? 2.0 145k, nebo 165k a nebo 2.5? V mistu jsem mel automat 2-spojku ktera byla opravdu paradi ale interval 20k vymena filtru a oleje vysla na temer 15 000 proto jsem si rikal ze bych mozna radsi manual :D Mazdu ale vubec neznam a proto chci radsi poradit ktera motorizace a prevodovka je nejmin poruchova a na co si dat pozor pri nakupu. Mockrat dekuji za odpoved.

pokud jsi zvykly na EVO, jdi určitě do 2,5 G192 :) Automat skvělej, výkonu akorát a provozní náklady přijatelné

medium v převodovce se mění po 60-100 000 km s cenovkou do 10k

pokud jsi zvykly na EVO, jdi určitě do 2,5 G192 :) Automat skvělej, výkonu akorát a provozní náklady přijatelné

medium v převodovce se mění po 60-100 000 km s cenovkou do 10k
Presne tak, akorat si urcite nekupuj tu novou 2,5i s vypinanim valcu..dokud to kluci v JP neodladi. Jinak s 2,5i se da jezdit bezne do 8l/100km..coz tva penezka jiste oceni

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

A od jakeho roku u 2,5 je ta funkce vypinani valcu? Jo spotraba nadhera :). Kdybych ale natrefil na nejaky pekny kousek ktery by mel 2.0 a manual, jsou tam nejake problemy ktere by me meli prinutit o tehle variante prestat uvozovat a zamerit se ciste na 2.5 + automat?

.....jsou tam nejake problemy ktere by me meli prinutit o tehle variante prestat uvozovat a zamerit se ciste na 2.5 + automat?

automat je fakt skvělej. Navíc pádlovat pod volatnem můžeš taky. U 2.0 je jediný problém = výkon. I když G165 na tom není tak zle ,-) Záleží jak jezdíš....

2018 má vypínání válců. U 2.0 s manuálem se nemáš čeho obávat. Vlastně jo...., přímovstřik...., takže karbonizace sacích ventilů a časté výměny oleje.

Jasně, jakýkoliv nový motor od Toyoty. Mazdu s tímto přístupem k zanášení ventilů už bych si nikdy nekoupil. Ale je fakt, že spotřebáky (auta) se musí točit a logicky není v jejich zájmu aby auto přežilo déle jak alespoň do druhého faceliftu.

Bohuzel stejne vyresene to ma prevazna vecsina aut.. U mitsu jsem taky dodelaval zachytavac olejovych vyparu.

znáš nějakej současnej nepřímovstřik? :) viz Karbonizace u motorů Skyactiv-G
Jelikož jsem si mezi svátky nadělil "nový" vůz a nakonec to není M6, ale subaru outback 2,5 který používá nepřímý vztřik.
Jinak zatím max spokojenost. Opravdu pohodlný velký kočár, výkon dostatečný (pro mě:) aut.převodovka CVT funguje luxusně.
Takže alternativa tu je. Doufám že mě tady neukamenujete, že vám tady zas.rám forum. :)

Jelikož jsem si mezi svátky nadělil "nový" vůz a nakonec to není M6, ale subaru outback 2,5 který používá nepřímý vztřik.
Jinak zatím max spokojenost. Opravdu pohodlný velký kočár, výkon dostatečný (pro mě:) aut.převodovka CVT funguje luxusně.
Takže alternativa tu je. Doufám že mě tady neukamenujete, že vám tady zas.rám forum. :)
Dobrá volba, taky mne tento výběr začíná lákat čím dál víc, 4x4-slušný motor a výbava, vyšší posez,, dostatek prostoru a koukal jsem, že se dá sehnat kolem 800 tis.

Back