• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Neoriginální rádio, reproduktory a zesilovač

Carplay je jen osekaný zrcadlení, když se přípojíš přes BT tak je tam aplikace Bluetooth nebo phone a tam máš adresář volání atd.
Launchery máš možná v nastavení v rádiu, v obchodě jsou obecný launchery, nemusí fungovat správně a většinou rádio zasekají protože originální jede furt na pozadí

Mám Sinosmart. Asi před měsícem jsem aktualizoval a změnilo se zobrazení. Minulé mi ale připadalo praktičtější. Jde nějak vybrat mezi verzemi originálním prostředím?
Co jsem se díval, tak v obchodě jsou veškeré launchery placené.
Dál se chci zeptat, jestli jde nějak zobrazit telefon, aby připojování přes Carplay. Prostě mobil je spojený přes BT, když mi někdo zavolá, tak jej přes radio zvednu, ale pokud jej nepřipojím přes Carplay, tak nikde nevidím možnost volat/adresáře atd.
Dík.
Ako sa ti to podarilo aktualizovať? Mne začalo blbnúť ale aktualizáciu nechce

Ahojte.
Pred cca mesiacom mi začal Sinosmart blbnúť. Po naštartovaní sa reštartuje, alebo rovno znovu spustí.
Keď nabehne android napíše chybovú hlášku "Aplikace android prestala pracovat".
Jediné funkčné aplikácie sú Waze, VLC a Mapy.cz. Keď spustitím čokoľvek iné napr.: online rádia, Spotify, diagnostiku... všetko končí pádom apky a možnosťou ju vypnúť alebo reštartovať.
Skúsil som továrenská nastavenie ale jediný rozdiel bol, že Spotify chvíľu fungoval...

Stretol sa s tým už niekto? @no_hits tebe sa to v pôvodom aute nestalo?

Já se s tím u svýho nesetkal

No normálně jsem to spojil přes hotspot na mobilu (nemám tam SIM) a v nastavení - System - jsem dal aktualizovat.
Chce to ale velkou trpělivost, trvá to snad 1/2 hodiny.

Zdravím,
Mám dotaz ohledně radia u Mazda 6 GH před FL.
Vyměnil jsem origo radio za android radio s parametry 8GB RAM 128GB ROM. S podporou pro bose. Všechno funguje velice dobře jen malý displej nad radiem ukazuje ovládání klima, radiové stanice atd., ale nemohu se dostat do nastavení, kde jsou hodiny, spotřeba atd.. Nevěděl by někdo nějaký fígl? Co s tím. Budu rád za všechny rady.
Mějte hezky den Roman 😉

Poslední úprava moderátorem:
Zkontroluj v nastavení rádia , zda je nastaven správný model auta

A je zapojen do radia konektor se 2 vodiči co jde z adaptéru?

Teď trochu nerozumim jaké vodiče jsem měl propojit.? Propojil jsem jen kablik aby šel proud na bose zesilovač. Ale nic jiného jsem nepropojoval. Byly tam ještě volné kabliky na volant ale volant mě funguje i bez propojení těch kabilku co vedou z radioveho konektoru.

Z CAN adaptéru vedou 2 káblíky ukončené 2pin nebo 8pin bílým konektorem, který se musi zapojit do rádia. Případně vyfoť kabeláž koupenýho rádia, třeba to půjde z toho poznat, případně to je někdy řešeno přes KEY1 a KEY 2 vodiče. Některá rádia to neumí a je potřeba koupit adaptér od connects2 (cca 2500kč) případně upravit levnější variantu (cca 1500kč - musím se podívat jestli to nezdražilo)

Jsem teď v rachotě ale budu doma zítra večer. Teď momentálně je mazdicka u lékaře na výměně oleje a praskl mi intercooler tak se také mění. Tak potom bych se ozval a nafotil to. Dá se stim žít myslím s tim nefunkční displejem ale mrzosere mě to trochu. Prostě nejde nastavit hodiny ani nijal se dostat do toho nastavení. Jinak ten diplej funguje ukazuje momentální spotřebu radiove stanice i nastavení teploty nebo klimu to vše jde jen to nastavení hodin a dostat se do toho podmenu. 😉 😉 😉 👍🏻 Za vše moc diky a dam vědět 👍🏻

Na volantu mě funguje levá strana :
Posouvání skladeb nebo radiovych stanic dopředu i zpět.
Hlasitost hudby plus i minus.
Tlačítko mute vypne zvuk a zpětně po zmáčknutí zapne.
Tlacitko mode mě přepíná v radiu po zmáčknutí google mapy hudbu spotify a tak pořád dokola tlacitko na volání nefunguje.
Pravá strana tempomat funguje vše.
Tim tlačítkem mode na levé straně bych se asi měl dostat do nastavení toho malého displeje ale bohužel ma jinou funkci a ani v radiu naszaveni volantu je vše prednastaveno a nejde to prenastavit.
Kablik key 1 a key 2 mam ve svazku za radiem volně a nevim kam a s jakým kabelem spojit. Třeba by to spojen pomohlo.
Diky a hned jak to pujde dam fotky svazku u radia. 😉

Jo a za radiem mam odpojen original bluetooth a aux konektory nebyly kam napojit ale to nafotim.

Jo taak. V tom případě to adaptér od tvyho radia neumí. Měl by ses tam dostat šipkou doprava.
Pokud chceš aby ses dostal do toho menu se spotřebou atd, potřebuješ lepší adaptér z Ahifi a předělat kabeláž. V odkazu máš popsáno jak rozchodit tlačítko od hlasovyho ovládání (můžeš pak na něj nastavit cokoliv - já měl play/pause)
Nebo mě můžeš poslat svou kabeláž radia a já ti to upravím, vyjde tě to levněji než když si sám koupíš ten bose adaptér kterej je drahej (2500kč). Je potřeba zjistit jestli tvoje radio má funkci učení tlačítek na volantu - budeš je po úpravě muset naučit. Pokud máš zájem tak se domluvíme přes zprávy.

Jojo hlasové ovládání je mrtvé nefunguje. V radiu mám nastavení ovládání volantu ale nejde to prenastavit. Už je to nějak nastavený a po přenastaveni se to vrátí zase na původní pozici. Rád bych využil tvých služeb. Domluvime se.

** opraveno **

Poslední úprava moderátorem:
Jj to tlačítko není napojení no do radia ale do BT mofulu kterej je nezapojen do android radia - doporučuju z BT za kastlikem odpojit konektor, rádo to vybíjí dost baterku.

Přenastavit to nejde protože to není zapojeno do KEY1 a KEY2, po úpravě to pojede vice přes zprávy

Back