• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Neoriginální rádio, reproduktory a zesilovač

Já to mám na ruční, to mě vyhovuje víc

Chlapi prosím vás, podařili se někomu sprovoznit původní vestavěný mikrofon umístěný ve stropní konzoli a tlačítka telefonu na volantu?
Mám po fl a mám na volantu další dvě tlačítka k telefonu (vytáčení a pokládání). Když jsem nahradil původní rádio, vyndal jsem bt modul od mazdy. Do něj asi vedly kabely z mikrofonu a z volantu. Rád bych to sprovoznil, ví někdo?

K tlačítkům na telefon slouží vodiče KEY1 +KEY2, původní mikrofon je pod oknem u centru. Na stropě nejsou mikrofony ale pohybový čidla

Tlačítka na volantu jsem sprovoznil, ale jen dvě ze tří (právě vodiči key1 a key2). Třetí je na hlasové ovládání, fungovalo s původním modulem bt. Dále z leva na volantu pod ramenem jsou další dvě tlačítka, zvednutí a položení telefonu. Taky fungovali s origo bt modulem.
Ten mikrofob byl u verze po fl realokovaný nahoru. Myslím, že se to pár stránek zpátky psalo :-/

Myslím si, že když jsi si připlatil bt u Mazdy, dali tam modul a přidali dvě tlačítka (zvednutí a položení hovoru). A k těmto a tomu třetímu na volantu vedou jibé dráty. Ale to je jeb má doměnka

No Hits:Já ho mám taky na stropě, to co dávají k radiu u sinosmartu funguje strašně, zkusil jsem koupit jiné a pořád je to hrozny( usekává mi to slova) prý je to jak mluvít přes vysílačku Musím zkusit zajít za auto elektrikarem zjistit jestli si s tím poradi

Chlapi prosím vás, podařili se někomu sprovoznit původní vestavěný mikrofon umístěný ve stropní konzoli a tlačítka telefonu na volantu?
Mám po fl a mám na volantu další dvě tlačítka k telefonu (vytáčení a pokládání). Když jsem nahradil původní rádio, vyndal jsem bt modul od mazdy. Do něj asi vedly kabely z mikrofonu a z volantu. Rád bych to sprovoznil, ví někdo?
Pokud to zvládneš tak dej echo jak, taky bych měl radši origo

Poslední úprava moderátorem:
No pokud je problém i s jiným mikrofonem tak zřejmě není problém v mikrofonu

Mám obavu, že @no_hits má pravdu. Že kvalita nahrávaného zvuku u tohoto rádia nebude moc dobrá. Stáhl jsem aplikaci pro záznam zvuku zkusil mikrofon umístit různě po autě. A ani když jsem ho připl na triko, tak nebyl zvuk dobrý. Jako z plechovky nebo z velké místnosti.
Tak mě napadlo, vrátit zpátky modul bt co dává mazda (tím bych obnovil funkci tlačítek i původního mikrofonu) a ten spojit s novým rádiem. Ale zatím jsem nedohledal diagram toho bt modulu a původního rádia

Ta ORIGO HF se nedá využít pro OEM rádio, protože je propojena nějak s rádiem ORIGO ... když přijmeš hovor, tak do rádia dává nějak pokyn na vypnutí zvuku, respektive přepíná na vstup signál AUX (ten je vyveden i jako jack) a tam leze zvuk z BT (telefonu) a ještě nějak dává signál do BOSE a vypíná subvof. Já na mojem číňanovi mám i AUX vstup a chtěl jsem tam napojit ten výstup z BT a mít nějako aplikaci v Androidu, která když bude signál na AUX, tak to přepne automaticky na něj z rádia nebo CD .... ale než jsem se k tomu dostal, tak jsem koupil novou GL a GH má žena a té je to jedno :)

Toto řešení mě napadlo taky, ale zatím jsem nevymyslel, jak v rádiu automaticky přepnout na aux vstup při telefonování. Vhodnou apku jsem zatím nenašel. U origo rádia je vstup "mute" a to u číny chybí..

Bluetooth modul je na originální rádio připojen přes CAN. Na konektoru jsou přítomny nějaké výstupy, takže buď rádio dostane povel k přepnutí vstupu, nebo je to jako u GJ, že je zvuk přenášen přes CAN.
am3uun00000885.pngupload_2020-12-9_12-12-28.png

Poslední úprava:
Tak už přišlo...zajímavý ze z Německa...hned jsem namontoval, šlo to hladce až na označení jednoho jednoho audio kabelu, ale zvládnul jsem a hraje :D

Jsem moc spokojený, zatím jsem měl málo možností si s tím hrát, tak jsem jen stáhnul audiotéku, Spotify, Waze a aktualizoval, Easy connect funguje super, čekám jen na pořádně držák telefonu, pak to začnu používat víc.
Na ostřílené Sinosmartisty mám dotaz - jde měnit ta základní obrazovka? Celkem mě štve nemít třeba ikonu Waze apod.
Jinak rádio hraje skvěle, HF maká taky dobře, fascinuje mě jak rychle to nabíhá :)

Jo a vtipnej je rozdíl ve váze, původní dotykáč váží asi pět kilo :D

20201209_141140.jpg 20201208_222848.jpg

Já to vyřešil jiným launcherem - Car Launcher Pro. Taky není dokonalej, ale ze všech běžně dostupných mě přijde nejvhodnější

@Kozlik váha není indikátor kvality zvuku, to by nejkvalitnější autoradia byly z 60.let který byly elektronkový s težkýma trafama a váhou několik desítek Kg :D

Tak už přišlo...zajímavý ze z Německa...hned jsem namontoval, šlo to hladce až na označení jednoho jednoho audio kabelu, ale zvládnul jsem a hraje :D

Jsem moc spokojený, zatím jsem měl málo možností si s tím hrát, tak jsem jen stáhnul audiotéku, Spotify, Waze a aktualizoval, Easy connect funguje super, čekám jen na pořádně držák telefonu, pak to začnu používat víc.
Na ostřílené Sinosmartisty mám dotaz - jde měnit ta základní obrazovka? Celkem mě štve nemít třeba ikonu Waze apod.
Jinak rádio hraje skvěle, HF maká taky dobře, fascinuje mě jak rychle to nabíhá :)

Jo a vtipnej je rozdíl ve váze, původní dotykáč váží asi pět kilo :D

Zobrazit přílohu 31908 Zobrazit přílohu 31909
Klikneš a držíš, pak přetáhneš jak u telefonu

Ahoj. Chtel jsem se zeptat. Daval jste nekdo nejake radio z alliexpres?je to v pohode nebo radsi nebrat?

Poslední úprava moderátorem:
Já jsem dával. Koupul jsem ZWNAV. Je to dobrý, ale úpravy to chce. Zapojení repro z nezesíleného výstupu jak tu někdo ukazoval, jinak to rádio dost šumí. Taktéž odstřihniut drátky z can bus pro tlačítka z volantu a zapojit na key1 a key2, jinak befungují jak mají.
Ještě řeším jak spustit video z usb aby hrálo v opěrkách. Z nédia CD/DVD to jde, ale z USB nebo vnitřní paměti ne.
Jinak není špatné, příjem rádia dobrý, zvuk dobrý, displej dobrý.
Jo a HF nic moc, BT dobrý, mikrofon hrůza.

Kdyby sis toto téma pročetl , dostal bys odpovědi na všechny svoje otázky .... Myslím že není potřeba znovu probírat když už je to tu napsáno pár stránek zpět se všemi informacemi ;)

Sorac. Priznavam se. :rolleyes: nechtelo se mi tech 15 stran cist. ?

To je obecný problém dnešní doby, že se skoro nikomu nechce nic číst (návody atd.) a raději zavolá někde nebo třeba napíše dotaz na fóru do vlákna, která se vlastně jmenuje skoro stejně jako jeho dotaz :-(

Back