• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Neoriginální rádio, reproduktory a zesilovač

Sinosmart mají i skladem v ČR tu mou silnější verzi (4GB) a do konce roku by DHLko mělo ještě stihnout dodat
https://www.aliexpress.com/item/32962931344.html
cena 6900Kč klasika a 7100Kč verze pro Bose. Při nákupu přes apku je tam nějaká sleva. Rozhodně to za výměnu stojí. ;)

Ahoj bratři a sestry z Mazdaklanu ?,
nic nepotřebuji, jen se s Vámi chci podělit o mou zkušenost s výměnou originálního rádia ve své Mazdě 6 gh kombi r.v. 2008 za 2dinové android rádio z prodejního portálu aliexpress, je to toto:

CZK 4,994.82 33%OFF | SINOSMART Car GPS Navigation Player for Mazda 6 Support BOSE Soundsport Free Audio IPS/QLED screen 2G/4G Android 2008-12
https://a.aliexpress.com/_mtzMeOv .

Rádio mám nainstalované asi 14 dní a jsem s ním velmi spokojený. Má veliký 9palcový dotykový IPS displej (lze za příplatek QLED), 4 GB RAM, 64GB ROM, 8 jádrový procesor, GPS navigaci, wifi a 4g internet a běhá zatím opravdu svižně. Já jsem ho objednal během mega akce black friday, a tak mě přišlo asi jen na 6.373 Kč, dnes se mi na Ali ukazuje cena nejakych skoro 6.800 Kč za sklad ČR nebo cca 6.500 Kč z číny. Mám verzi pro Bose, funguje v poho ovládání na volantu, což je slušná cena za takové rádio se vším. Ja jsem vybral dodání z České republiky a dodáno mi radio bylo skutečně za pouhý týden, poprodejní podpora je z Polska, tak kdoví jak je to s tou ČR. A bohužel teda rádio dodávají bez návodu zapojení, což jsem si ověřil u jednoho mazďáka, co to stejné taky koupil...Moje rádio navíc přišlo s vadným hlavním kabelem, ale prodejce pohotově na zprávy reagoval, poradil způsob zapojení rádia a následně, když stále šel z mého BOSE repro slabý zvuk a jen ze 3 repráků, tak poslal kabel nový, který již funguje výborně. Zvuk se mi zdá, že je lepší než z OEM rádia, možná maximalní hlasitost je o něco nižší, ale dostačující a aspoň se nestane, že by repro na vysokou hlasitost již skoro nestíhalo, jak se to stávalo na u OEM rádia. Přední panel rádia okolo displeje je vyhotoven ve tvaru OEM rádia a perfektně pasuje místo něj do palubní desky, neuchycuje se šrouby a drží pomocí ostatních částí palubky. Při jejím rozdělávání doporučuju youtube návody, já jsem si trochu zprnil palubku okolo horního panelu s výdechy ventilace a displejem... ? K demontáži plastových častí palubky a středové části okolo řadící pásky dobře poslouží přiložené plastové nástroje. Rádio drží i tak velmi dobře, to asi proto, že váží asi pětinu nebo ještě menší část váhy původního rádia. Přiobjednal jsem si k rádiu parkovací kameru také od Sinosmart s jejímž zapojením mi také prodejce při komunikaci ochotně pomohl, i když u této nějaké schéma zapojení přiloženo je, jen se mi u videa z kamery zdá, že by mohla mít širší záběr, ale možná to bude jen nastavením. Je to tato:
CZK 461.59 25%OFF | SINOSMART In Stock High Quality HD Car Rearview Parking Reverse Camera for Mazda 6/CX-5/CX-7 Install in License Plate Lamp Hole
Prodejce slibuje záruku na radio jeden rok a v případě, že jim dáte pět hvězd na Ali a kladné hodnocení, tak údajně prodlouží záruku na roky dva. Avšak následně mě po zprávě, že už mi vše včetně kamery funguje, požádal o tuto recenzi, s tím že po zaslání odkazu na ni, mi záruku prodlouží na 2 roky, takže těžko říct, zda toto chce po každém nebo stačí 5 hvězd, ale já jsem měl na prodejce docela hodně dotazů a rádio se mi jeví za ty peníze velmi dobré, takže jsem se s vámi o svou dobrou zkušenost rád podělil. Na radiu skutečně plynule běží běžné android aplikace, youtube, navigace a pokud nějaký problém časem náhodou mít budu, toto sem doplním, slibuji. ? Navíc, když jsem sám vybíral vhodnou 2 din náhradu za OEM rádio, tak bych byl za takovouto recenzi na fóru rád, takže snad Vám tato "propaganda" vadit nebude ?. Přikládám několik fotek rádia a zapojení.

Zdraví vás Mara ?.

-15971728661505849996.jpg IMG_20210108_163329.jpg IMG_20210107_204845.jpg IMG_20201123_141612.jpg IMG_20201123_141651.jpg

Poslední úprava:
nic nepotřebuji, jen se s Vámi chci podělit o mou zkušenost s výměnou originálního rádia ve své Mazdě 6 gh kombi r.v. 2008 za 2dinové android rádio z prodejního portálu aliexpress, je to toto:

CZK 4,994.82 33%OFF | SINOSMART Car GPS Navigation Player for Mazda 6 Support BOSE Soundsport Free Audio IPS/QLED screen 2G/4G Android 2008-12

Rádio mám nainstalované asi 14 dní a jsem s ním velmi spokojený. Má veliký 9palcový dotykový IPS displej (lze za příplatek QLED), 4 GB RAM, 64GB ROM, 8 jádrový procesor, GPS navigaci, wifi a 4g internet a běhá zatím opravdu svižně. Já jsem ho objednal během mega akce black friday, a tak mě přišlo asi jen na 6.373 Kč, dnes se mi na Ali ukazuje cena nejakych skoro 6.800 Kč za sklad ČR nebo cca 6.500 Kč z číny. Mám verzi pro Bose, funguje v poho ovládání na volantu, což je slušná cena za takové rádio se vším. Ja jsem vybral dodání z České republiky a dodáno mi radio bylo skutečně za pouhý týden, poprodejní podpora je z Polska, tak kdoví jak je to s tou ČR. A bohužel teda rádio dodávají bez návodu zapojení, což jsem si ověřil u jednoho mazďáka, co to stejné taky koupil...Moje rádio navíc přišlo s vadným hlavním kabelem, ale prodejce pohotově na zprávy reagoval, poradil způsob zapojení rádia a následně, když stále šel z mého BOSE repro slabý zvuk a jen ze 3 repráků, tak poslal kabel nový, který již funguje výborně. Zvuk se mi zdá, že je lepší než z OEM rádia, možná maximalní hlasitost je o něco nižší, ale dostačující a aspoň se nestane, že by repro na vysokou hlasitost již skoro nestíhalo, jak se to stávalo na u OEM rádia. Přední panel rádia okolo displeje je vyhotoven ve tvaru OEM rádia a perfektně pasuje místo něj do palubní desky, neuchycuje se šrouby a drží pomocí ostatních částí palubky. Při jejím rozdělávání doporučuju youtube návody, já jsem si trochu zprnil palubku okolo horního panelu s výdechy ventilace a displejem... ? K demontáži plastových častí palubky a středové části okolo řadící pásky dobře poslouží přiložené plastové nástroje. Rádio drží i tak velmi dobře, to asi proto, že váží asi pětinu nebo ještě menší část váhy původního rádia. Přiobjednal jsem si k rádiu parkovací kameru také od Sinosmart s jejímž zapojením mi také prodejce při komunikaci ochotně pomohl, i když u této nějaké schéma zapojení přiloženo je, jen se mi u videa z kamery zdá, že by mohla mít širší záběr, ale možná to bude jen nastavením. Je to tato:
CZK 461.59 25%OFF | SINOSMART In Stock High Quality HD Car Rearview Parking Reverse Camera for Mazda 6/CX-5/CX-7 Install in License Plate Lamp Hole
Prodejce slibuje záruku na radio jeden rok a v případě, že jim dáte pět hvězd na Ali a kladné hodnocení, tak údajně prodlouží záruku na roky dva. Avšak následně mě po zprávě, že už mi vše včetně kamery funguje, požádal o tuto recenzi, s tím že po zaslání odkazu na ni, mi záruku prodlouží na 2 roky, takže těžko říct, zda toto chce po každém nebo stačí 5 hvězd, ale já jsem měl na prodejce docela hodně dotazů a rádio se mi jeví za ty peníze velmi dobré, takže jsem se s vámi o svou dobrou zkušenost rád podělil. Na radiu skutečně plynule běží běžné android aplikace, youtube, navigace a pokud nějaký problém časem náhodou mít budu, toto sem doplním, slibuji. ? Navíc, když jsem sám vybíral vhodnou 2 din náhradu za OEM rádio, tak bych byl za takovouto recenzi na fóru rád, takže snad Vám tato "propaganda" vadit nebude ?. Přikládám několik fotek rádia a zapojení.

Zdraví vás Mara ?.

Zobrazit přílohu 32325 Zobrazit přílohu 32326 Zobrazit přílohu 32327 Zobrazit přílohu 32328 Zobrazit přílohu 32329
Zdravim Maro,

Chci se zeptat jak si instaloval rear cameru. Nedavno jsem koupil Eonon9498 mam vse pripojene a natahnuty kabel do kufru,ale couvaci svetlo je na kufru a ne na hlavnich svetlech...Mas 12v napojenych na couvaci svetlo nebo si to napojil jen na zadni ? Mam strach,ze kdyz to napojim na zadni ledky tak kameru po case odvarim. Tak nevim jestli to natahnout prest strop a kufr do couvaciho nebo to dat na ledky a kamera bude sepnuta po celou dobu co pojede baterie.

Dikz za odpoved

Denis

Diky moc za odkaz.. Takze plusovy je na leve strane kufru a ne prave..Parada jak bude tepleji pripojim plusovy na ten modro cerny a uzemnim tak snad to pofici,

Poslední úprava moderátorem:
Zdravim Maro,

Chci se zeptat jak si instaloval rear cameru. Nedavno jsem koupil Eonon9498 mam vse pripojene a natahnuty kabel do kufru,ale couvaci svetlo je na kufru a ne na hlavnich svetlech...Mas 12v napojenych na couvaci svetlo nebo si to napojil jen na zadni ? Mam strach,ze kdyz to napojim na zadni ledky tak kameru po case odvarim. Tak nevim jestli to natahnout prest strop a kufr do couvaciho nebo to dat na ledky a kamera bude sepnuta po celou dobu co pojede baterie.

Dikz za odpoved

Denis
Ahoj ja jsem to protahl levou stranou auta v prahu az do kufru a tam vytahl pod tesnici gumou nahoru, ale nechtela se mi rozdelavat stropnice, tak jsem to protahl mimo ty dva pruchody vedouci od stropnice k patym, ja tama nesel a mam to protazene mimo a rovnou pod plasty patych dveri. U radia mam ten červený tenký, co vede podél žlutého cinche, napojený k radiu na hnědý drat označený REVERSE a vzadu mam osvetleni kamery napojene na puvodni napajeni spzky, takze se mi kamera spusti se svetly a červený tenký na plus zpátečkového a kostru na minus zpateckoveho, takze se aktivuje zarazenim zpatecky. Viz obrazek od prodejce....

IMG_20210114_221845.jpg

Poslední úprava:
@Denisso ako si spokojny s Eonon? Citam ze tu chlapci viac uprednostnuju Sinosmart kvôli parametrom. Mne sa hlavne dizajnovo viac paci Eonon lebo vyzera ako by tam bolo od vyroby. Ale neviem ci tych 2GB RAM resp. ostatne parametre su az take velke minus ze by som mal urobit kompromis v dizajne a ist do Sinosmartu. Dik

Ahoj,

koupil jsem a dnes i nainstaloval toto autorádio.

Mám však jeden problém, který mě celkem štve. Rádio hraje strašně nahlas a při přehrávání zvuku lehce šumí. Zapojeno je dle instrukcí prodejce, kabeláží, která přišla k rádiu, jen jsem měl propojit modré kabely označené AMP (předpokládám zkratka zesilovače) mezi kabeláží, viz zpráva od prodejce ("when you install radio ,pls connect blue color wire from the rca cable to blue color from the power cable the bose amplifier would work friend").
V factory nastavení je možno omezit zesilovač v procentech, ale jakkoliv to nastavím, omezím spíše maximální hlasitost ne minimální (nebo jen velmi málo). Šum je i při omezení zesilovače v procentech stále stejně hlasitý. Poradí mi někdo co s tím, popřípadě doporučí mi někoho kdo by se na to podíval (moravskoslezký nebo olomoucký kraj). Auto GH po FL s Bose systémem.

PS: ještě jedna věc co mi neseděla je anténa, v autě mám velmi zvláštní konektor, objednal jsem redukci v odkazu níže, tak snad to bude pasovat

Co se dívám, tak do bose zesilovače nejde nízká úroveň z cinch výstupů ale redukovaná vysoká úroveň z koncáku rádia. Proto to tak šumí, ideální by bylo to přepojit na cinche (Eonon nebo Sinosmart na to mají kabeláž) .... Holt jsi měl koupit ověřený radio a ne neznámý...

Díky za radu. Zítra se podívám na ty schémata a teda bude stačit napojit kabeláž pro repraky na cinche co jdou z RCA? U některých rádií jsem viděl, že měli kabeláže s cinchema na propojení, bohužel to člověk zjišťuje pozdě ( já mám jen cichce z RCA (samice))

Ty cinche se musí napojit na hnědej konektor co jde na kabeláž auta. Nebo by možná pomohl nějakej Hi-Lo adaptér

Kabelaz od auta je nastavena konektorem s kabelazi co byla k radiu,kde jsou pak dale vedeny draty do canbus modulu a do radia, tak nebudu prerusovat draty od kabeleza auta, treba pak budu zpetne instalovat origo radio, ale prerusim je az za konektorem dodanym k radiu a k nem si napajim ty cicnche (samce) ...ted jsem ale trosku zmateny kdyz zminujes jen jeden hnedy drat, musi to byt 8 dratu (+/- na vsech 4 kanalech), ne? ... A mam v aute repraku 6 (predni a subwoofer v kufru) , ale to asi nemusim resit, to nejspise je nejak udelano za bose zesilovacem?

Poslední úprava:

Zdraví vás Mara ?.

Zobrazit přílohu 32325 Zobrazit přílohu 32326 Zobrazit přílohu 32327 Zobrazit přílohu 32328 Zobrazit přílohu 32329
Ahoj, sháním stejnou kabeláž co vede od konektoru auta vozidla do rádia samotného, tak by se nepropojovaly repráky přes zesilovač rádia, ale přes cinche jak to máš ty. Píšeš, že prodejce ti poslal nový kabel, nevíš jestli ho lze i u něj zakoupit? Nikde ten kabel nemůžu sehnat (pouze klasiku pro radia bez bose)

IMG_20210204_054226.jpg

Akorát já u těch konektorů pro cinche mám jen 2 výstupy audia (L a R označené v obrázku), takže to asi znamená že zadní a přední spojím dohromady do jednoho a propojím dle strany? .... nejradši bych tam vrátil to původní rádio :-/

Poslední úprava moderátorem:
Když dáš levý kanály k sobě a pravý k sobě (paralelně) tak to hrát bude ale počítej s tím, že budou hrát poloviční hlasitostí , resp mělo by to jít dohnat v nastavení kde se nastavuje max výstupní úroveň. A taky nebude fungovat Fader . Pokud máš nízkoúrovňový jen výstup 2 kanálů tak bych to nechal zapojený jek je to teď a vřadit tam Hi-Lo adaptéry. V nastavení dáš tak 80% až max (tak aby to ještě znatelně nezkreslovalo) a na adaptéru to stáhneš co nejvíc , aby rádio i při "vyhulení na max" hrálo dostatečně na hlas jak potřebuješ. Tím by šum měl zmizet.

Např 2x takový High/Low adaptér za necelých 400Kč/kus. Případně Takový, který je určen pro 4 kanály.
Pak je také možnost současné rádio prodat a koupit některé z dříve zmíněných se kterým nebude problém ;)

Poslední úprava:
Když dáš levý kanály k sobě a pravý k sobě (paralelně) tak to hrát bude ale počítej s tím, že budou hrát poloviční hlasitostí , resp mělo by to jít dohnat v nastavení kde se nastavuje max výstupní úroveň. A taky nebude fungovat Fader . Pokud máš nízkoúrovňový jen výstup 2 kanálů tak bych to nechal zapojený jek je to teď a vřadit tam Hi-Lo adaptéry. V nastavení dáš tak 80% až max (tak aby to ještě znatelně nezkreslovalo) a na adaptéru to stáhneš co nejvíc , aby rádio i při "vyhulení na max" hrálo dostatečně na hlas jak potřebuješ. Tím by šum měl zmizet.

Např 2x takový High/Low adaptér za necelých 400Kč/kus. Případně Takový, který je určen pro 4 kanály.
Pak je také možnost současné rádio prodat a koupit některé z dříve zmíněných se kterým nebude problém ;)
Ok díky moc, zkusím tam dát ten High/Low adaptér.

Poslední úprava:
Back