• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Odhlučnění vozidel

Tak sklo vepředu u řidiče mi vychází na nějaký 4mm, měřeno skoro potmě, bo tu máme zataženo.;)

Přední jsem dělal zadní ne. U těch předních jsem zvedl auto na hever, sundal kolo, pak sundal všechny ty plastový čudle co ho drží, dál to potom drží vepředu na šroubech, kde to drží zároveň i spodní dekl motoru, jeden šroub je schovaný právě i pod předním plastem, po sundání a vytlumení, je dobrý vylepit i prostor za kolem. Znát to určitě jde vše je tlumenější:)
takže podběhy udělám ještě letos a chápu dobře, že při demontáži se nelámou a není třeba je kupovat předem nové?
Dále mě totéž zajímá u dveří_ty by měli mít 2 šrouby v oblasti kliky a pak už odspoda jen odcvakávat, ale bojím se, že se ulámou úchyty.
Ví někdo, které tam patří?

Podblatniky sa ti nezlomia ten plast je celkom ohybny pri dverach sa tu uz riesili tie clipy vela krat (pozri cele vlakno) ja som kupil z ali ale ci budu pasovat zistim ked budem menit chystam sa nato uz dlho ale nejak som si este nenasiel cas.

Odoslané z SM-A520F pomocou Tapatalku

@Polsonside Pro inspiraci se můžeš podívat ke mě do vlákna. Mám komplet vytlumené BMko a pokud neuděláš podlahu tak ten výsledek není takový. Podběhy jsou nejlehčí jen to vyžaduje i horkovzdušnou pistoli (záleží co použiješ za materiál) nemusíš se bát, že by si něco urval, podběhy jsou hodně tvárné takže přilepit materiál na podběh jde pěkně a můžeš to i válečkem hezky rozválet. Pokud bych ti mohl doporučit tak si podběh dej na pneumatiku :) bude se ti to dělat o dost lépe.

Dveře jsou trošku složitější tam se ti opravdu může něco urvat. Doporučuji to dělat za teplého dne aby si ty plastové cvočky neurval. Prodává se na to i speciální nářadí, které ti pomáhají ten cvoček z něho vycvaknout. Nebo si můžeš na Ali, ebay koupit sadu náhradních.

Tak první etapa hotová. Podbehy. Při demontáži žádné problémy ale je dobré koupit náhradní přichytky. 2 jsem vyměnil pac byli nějaké zlamane. Mezi podbehy spousta místa. Vejde se toho hodně. Výsledek... Skoro žádný. 18 palcové kola Michelin dost hučí a do kabiny se to přenáší na hrubsim asfaltu. Jinak nic dramatického. Hold daň za věští kola. Celou podlahu tlumit nehodlám. Na jaře přidám všechny dveře a možná kufr. 2219c07ed4065201b91c7e32454991c7.jpg01623524bd98eb1d4ff9608519ec4977.jpg0150152ad8e21f1addc5ebe73f6c2fc2.jpge0382616c1f5450c035c4c677807bb9c.jpg

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Tak první etapa hotová. Podbehy. Při demontáži žádné problémy ale je dobré koupit náhradní přichytky. 2 jsem vyměnil pac byli nějaké zlamane. Mezi podbehy spousta místa. Vejde se toho hodně. Výsledek... Skoro žádný. 18 palcové kola Michelin dost hučí a do kabiny se to přenáší na hrubsim asfaltu. Jinak nic dramatického. Hold daň za věští kola. Celou podlahu tlumit nehodlám. Na jaře přidám všechny dveře a možná kufr.
Já mám taky 18" Michelin a trošku se to utlumilo, hlavně za deště, nebo pokud tam vlétne kamen, je to celkově tlumenější. Pak jsem udělal i kapotu, a všechny 4 dveře, a dno kufru, nechtělo se mi dělat zadní podběhy, ale teď nedavno jsem jel vzadu a docela jsem byl překvapen že je slyšet randál od výfuku, tak na to asi taky dojde:))))
Jinak si aspoň debordelizoval to místo za kolem, když už nic, tam se nychytá hodně bordelu a bláta, pak to časem hnije, na staré BA jsem to vždy jednou za čas vykydal:)))

@Polsonside nevím jak máš tlustý ten modrý materiál na tom podběhu, ale z fotky to vypadá, že je tam toho strašně málo a možná proto není tak moc znát výsledek. Když jsem já tlumil podběhy tak jsem použil daleko daleko více materiálu (soudím tak z tvé fotky). Mohu se tě zeptat ze zajímavosti kolik to má mm ? :)

Je to z Ahifi
Comfortmat Blockshot 7mm určený na podbehy. Jako místo na další vrstvu by asi bylo ale už by to bylo takové těžké velké... Nikde nepsali aplikovat více vrstev.

Poradí někdo?
Lze u M3 sundat i zadní podbehy a dodatečně vytlumit? Všude se píše o tlumení pouze zevnitř auta.

Tady je náhled jak vypadají zadní podběhy u mě. Třeba ti to pomůže ;)

IMG_20200902_093550.jpg IMG_20200902_093557.jpg IMG_20200902_100156.jpg IMG_20200902_100211.jpg IMG_20200902_102051.jpg IMG_20200902_102059.jpg

Takže se tedy nemýlím a i zadní jdou normálně sundat a dodatečně vytlumit bez žádné skryté překážky?

Pro lepší představu platí:
3dB je dvojnásobek (nebo polovina)
6dB je čtyřnásobek (nebo čtvrtina)

@Chomijar zkušenost s Ahifi mám i když tak trochu z opačné strany :D a i když se říká že každej lišák chválí svůj ocas, tak můžu jednoznačně doporučit , více info do zpráv ;)

@MichalDuda Nová auta nemají ve většině případů nic co by stálo za řeč ohledně odhlučnění. výjimkou jsou prémiovky od BMW, Mercedesu a Audi kde je jednak na kobercích velká vrstva jakési pěny a pod blatníkama jsou pěnové polštáře , i tak jsou ale např dveře téměř holé nebo je přes ně nalepený tenký úzký plátek asfaltu.
Ohledně dodělávaného odhlučnění dost záleží jaký materiál se použije, v posledních pár letech šel materiál dost dopředu a používají se novější technologie než jen neopren nebo pěnovka , co jsi pokoupil, nebo máš foto? Jinak věřím že sis máknul, na takový rozsah odhlučnění je uveden rozsah 16 hodin ;)

Poslední úprava:
Těm zadním dveřím nerozumím, proč by padaly? Nárůst váhy je maximálně 3Kg na zadní dveře. Navíc (alespoň u mě) se skoro nepoužívají. Ten kufr je znát ,určitě doporučuji ale vezme si to hodně materiálu a takové 2-3 hodiny času. Jinak se mi zdá, že kolem 110 km/h jde poměrně dost hluku od okna u řidiče a kolem zrcátka až je to poměrně nepříjemné. Ještě zkusím dveře rozebrat ale dost pochybuji, že mi to pomůže. Mezitím jsem ještě objednal gumu kolem dveří https://www.ebay.com/itm/273838704423 třeba to pomůže
Pomohla ti nějak ta guma kolem dveří?

Jinak za mě vytlumené podběhy udělají hodně. Ale já tam toho materiálu narval mraky. Dnes jsem to hodně pozoroval na D1, jestli někdo znáte ten panelový úsek kolem Vyškovského letiště. Došlo tam k markantnímu útlumu. I když je pravda, že jsem dělal i podlahu :p

Vazeni, robil si niekto odhlucnenie aj vo firme, napr. Ahifi? Ono to vychadza na slusnu palku, ale zasa garaz nemam a sam by som sa do toho tiez nepustil...

Ale na druhej strane ma to laka, lebo M3 je odhlucnena fakt mizerne, na mokrej dialnici pri 140 sa neda pomaly uz ani pocuvat podcast... Ide podla mna neuveritelne vela hluku hlavne z podbehov a ramov dveri.

Back