• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Odhlučnění vozidel

Tím BH Corrosolem běžně stříkám celé auto v rámci detoxu laku před voskováním. Klasicky reaguje s polétavou rzí. Kola se dají vzít k tomu určenou štětkou, na lak jen nastříkám, nechám působit s spláchnu wapkou (zbytek v jednom z dalších kroků pobere clay). Přípravků na této bází jsou mraky.

Brzdiče (třmeny a držáky) jsem barvil před cca. 2 měsíci. Sundal jsem jen, rozebral a očistil různými typy kartáčků na vrtačce - posléze odmastil a natřel ve 2 vrstvách. Třmeny jsem nechal viset na drátech do druhého dne, držáky jsem dal zapéct do horkovzdušné trouby :).

Chlapi, to koukám, co všechno je třeba udělat pro odhlučnění ;) To se do toho snad radši nebudu pouštět :p BTW nedalo by se na to najít jiné téma? Škoda aby takové přínosné informace zapadly v odlišném tématu.

Já se zase těším, až na jaře dodělám zadní dveře a podběhy - je to fakt až relaxační činnost jak o hezky jde a rozebrání interiéru je fakt hračka - na youtube je hodně návodů.

Tím BH Corrosolem běžně stříkám celé auto v rámci detoxu laku před voskováním. .
Tak já také stříkal celé auto, na fotce jsem vytípl jen kolo, ale docela mě překvapilo právě jak to vzalo ty brzdiče, samozřejmě že lepší je to vzít mechanicky a trošku si s tím pohrát:)

Zkoušel někdo ty tlumící materiály z Číny, zajímalo by mě jestli to k něčemu je. Třeba místo ALUBUTYLu, který mají na Ahifi kousek 37.5cm x 50cm o tloušťce asi 3mm za 89kč jde koupit u Číňanů různý rozměry namátkou 25x50 asi za 2 dolary, ale všechno tloušťka cca 5-10mm, je toho tan mraky i třeba velikost 1mx3m v celku atd, možná ještě zajímavější je nákup místo toho Gladen Aero wave za cca 800kč za metr2, něco podobného asi za 16 babek. Kdyby někdo hledal třeba na alině stačí zadat : firewall sound deadener.

Ahoj. Koukl jsem na o a já, ač mám rád věci z Číny, tak bych se toho trochu bál. Přeci jen třeba Gladen Aero wave je nenasákavý - ty levný pěnovky můžou být jen "waterproof" ale to neznamená, že se v nich nějaká vlhkost neudrží - a zrovna u Mazdy asi nechceš mít v dutinách vlhký kus pěny....

Asi máš pravdu, pokud to někdo odhluční, tak už to znova nikdy nerozdělává a nekouká co to dělá:)))
Něco se stejně ani cenově nevyplatí. Ta asi zůstanu u Ahifi, nebo něčeho podobného.

chystam si pomaly material na vytlmenie a uchyty chcem objednat skor ako to cele rozoberiem, dakujem :finger:

Tapecy jsem měl u BN dole u všech dveří - při použití vhodného přípravku není možné příchytky dolámat. Ani o "opotřebení" nemůže být ani řeč - tapecy drží a ani si nevrznou ;).

Zkoušel někdo odhlučnit motor, tím že nalepil tu antivibrační hmotu na ten dekl motoru, je tam taková vata z který už začíná padat bílej prášek

IMG_20200418_184654.jpg

Jiným odhlučněním motordeklu nezískáš vůbec nic. Navíc teplotní odolnost a tak, znáš to....

Takze takto. Najskor som odhlucnovat vsetky dvere. Co sa tyka odhlucnenia a hudby, parada. Potom som robil kufor. Myslim ze 90% odhlucnenia spravili dvere a kufor max. 10%, nebadam tam uz tak markantny narast ako pri dverach.

Takze takto. Najskor som odhlucnovat vsetky dvere. Co sa tyka odhlucnenia a hudby, parada. Potom som robil kufor. Myslim ze 90% odhlucnenia spravili dvere a kufor max. 10%, nebadam tam uz tak markantny narast ako pri dverach.

Já odhlučnil všechny dveře, haubnu, podběhy a dno kufru. Řekl bych že nejvíc pomohly podběhy a přední dveře, teď mi příjde, že slyším huk od podlahy, jak se utišil ten od dveří, tak možná dojde i na ni:))))

Back