• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Oleje, intervaly výměn atd.

Ahoj
Jezdí někdo na cx3 88kW -
Shell Helix Ultra Professional AF 5W-30 ?

Nazdar, aký olej odporúčate do Mazda GH 1.8 benzín 2008? Ma už na lietanie 200 000 a neviem čo tam kto dával predtym. Podľa odmerky je tam niečo cierne :D
Ďakujem

Nikde jsem netvrdil, že jsou to stejné značky. Byť stejný výrobce. Mám zkušenosti s tou 5W-40 i 0W-40 FS ( dříve New Life) . Bohužel @Rado1214 neuvedl spotřebu oleje, nebo možná ani neví, jaká bude. Tak bych zatím volil třeba ten levnější 5W-40. Chybu neudělá s žádnými uvedenými oleji;), jen bude muset ve svém vlastní zájmu provádět zezačátku častější kontroly měrky.

Tak skúsim ten Mobil super 3000 5wx40.
Vdaka

Edit.....
Neviem aktuálne či žerie olej ale koncovka výfuku bola riadne čierna. Dnes som ju trocha oriadil tak uvidíme. Čo ma trápi viac je biely respektíve šedý dym z vyfuku.

protože jsem dělával pro importéra těchto olejů, znám historii a pozadí značky a spokojeně to už cca 15 let leju do všech aut kolem sebe ,-)

A co Motul?

Přílohy

• Mazda (EU) 6 - 6 1.8 (2007 - 2008).pdf
    28,8 KB · Zobrazení: 12
Motul ako vyrobca je fajn (robia aj spickove esterove oleje 300V), ak je z overeneho zdroja a je to ACEA A3, pripadne ak nie je mozne A3, tak C3-10 a novsie.

Motul ako vyrobca je fajn (robia aj spickove esterove oleje 300V), ak je z overeneho zdroja a je to ACEA A3, pripadne ak nie je mozne A3, tak C3-10 a novsie.
Ověřený zdroj by byl a oleje mají snad na vše, i když ten jejich konfigurátor není úplně dokonalý. Motul se hlavně ohání tím, že je 100% syntetický a chtěl bych ho vyzkoušet do své M6.

100% synteticky skoro urcite nebude. Vacsina je hydrokrak. https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-myty--Mytus-treti---mineral--polosyntetika--syntetika

“Pravé syntetické oleje jsou vyráběny syntézou z plynného ethylenu (polyalfaolefíny) nebo dalšími syntézami (např. esterové oleje).”
https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-myty--Mytus-druhy---kvalita-zakladovych-mazacich-oleju

A myty odporucam precitat vsetky kazdemu, koho tato tema zaujima.
MOTUL
CO ZNAMENÁ TERMÍN 100% SYNTETICKÝ?

100% syntetická špička námi nabízeného sortimentu je symbolizovaná naší řadou 8100 ve zlaté barvě, jakož i ve speciální stříbrné řadě. Firma Motul spojuje nejnovější a nejvýkonnější syntetické oleje, aby splnila a překonala požadavky výrobců automobilů. Řada 8100 představuje v zásadě kombinovaný produkt splňující požadavky mnoha různých výrobců vozidel, přičemž tato specifická řada je určena pro požadavky podle zvláštních schválení příslušných výrobců vozidel.

https://www.motul.com/cz/cs/product_landing_pages/car-engine-lubricants

Špatný rozhodně nebude.

Bude velmi dobry. 100% synteticky urcite nebude. Motul 300V (to je spicka Motulu, nie 8100 rada) alebo Millers Oils CFS NT+ su s najvacsou pravdepodobnostou 100% synteticke. Ale ako som sa pokusal v predchadzajucich prispevkoch evidentne neuspesne vysvetlit, “syntetickost” nie je zdaleka to podstatne.

Nekoporuj prosim ta vzdy cely prispevok na ktory reagujes, ak je hned pred tvojim. Je to potom na mensich zariadeniach dost neprehladne. Dik.

Kde si necháváte měnit olej v Praze? Chci to i se zápisem do servisky a v Auto Jeremiášova i v CarStar mě odpálili, že mi tam vlastní olej nedají.

Ahoj,
nechávám si ho v měnit v Autocentrum Chodov. Neudělají ti sice zápis do elektronické servisky Mazdy, i když to na webu mají, ale zapíšou ti to do registrů Cebia, takže to je zjistitelné kdy jsi tam byl a kolik mělo auto najeto. Což se rozhodně vyplatí(když dodržuješ předepsané intervaly), až budeš chtít auto časem dobře prodat. Ovšem cena oleje je dvojnásobná, než se dá dá běžně sehnat.
Rozhodně se vyplatí měnit olej, tam kde zapisují do registrů co a kdy dělali. Za tu tisícikorunu navíc se mi to určitě vyplatí.

Back