• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Oleje, intervaly výměn atd.

C3 je low saps a teda nizka tbn. Motor to neposkodi (hths normal nad 3.5), ale nema taku rezervu proti kyselinam a zivotnost oleja bude nizsia. Ak budes menit castejsi (<10kkm) bude to ok. Ale A3 radsej.
Díky za rady,co by si mi doporucil ty?5w30 A3 moc oleju neni

Predpisany je 5w-30 ACEA A5/B5 takze tam nechcem davat A3 a v pripade problemov sa natahovat so servisom ... skusim teda nieco pozriet v tejto kategorii, ktory vyrobca a konkretny produkt je topka

To musi byt nejaka novinka. Pre moju generaciu (1. Skyactiv bez vypinania valcov) je pre Europu predpisany 0w-20, povoleny 5w-30, API SL-SN, ACEA A3/A5. Mimo Europu cokolvek...
A problemy budu skor pri ACEA A5 ako A3.

Pokial je v navode API SN “alebo” ACEA A5 tak by snad A3 s SN mohlo byt povolene.

Velmi sa mi paci tato uvaha, malo by to byt teda takto povolene. Este sa chcem opytat: Existuju situacie a podmienky za ktorych je lepsie dat A5 ako A3? Dakujem

Existuju situacie a podmienky za ktorych je lepsie dat A5 ako A3?
Ne, neexistuje. Já dával A5 proto, protože byl o 100,-Kč / litr levnější, nejezdím (většinou) žádnou kalbu a měním jej (tak jako tak) po 6.000 km.

Pokial sa jazdi vylucne kratke trasy v meste, bude A5 dostatocna, ak sa pouziva iStop snad aj lepsia. Ak treba vyssi vykon dlhsi cas, je A3 lepsia.

Tak nakoniec som kupil Mazda Original Oil 5w30 A5. Hlavne preto, ze som nenasiel nic v kombinacii API SN / A3 a tiez kvoli cene. Dakujem za rady a pomoc

Zdravím, plánuji výměnu oleje v Mazdě 6 GH 2.5, najeto cca 130k. Jezdím převážně víkendové delší trasy, po městě vůbec. Ročně okolo 10 tisíc km. Po důkladném přečtění několika vláken na různých webech jsem usoudil, že ''ideálním'' olejem by pro mou mazdu by byly specifikace ACEA A3, API SN, 5W-40. Ze značek, které tuto kombinaci vyrábí, se mi nejvíce zamlouvají SUNOCO (Synturo Gold) nebo MOTUL (8100X-CESS). Může být? Máte s nimi někdo zkušenosti? Nebo máte někdo lepší doporučení? Děkuji za názory.

Zdravím, plánuji výměnu oleje v Mazdě 6 GH 2.5, najeto cca 130k. Jezdím převážně víkendové delší trasy, po městě vůbec. Ročně okolo 10 tisíc km. Po důkladném přečtění několika vláken na různých webech jsem usoudil, že ''ideálním'' olejem by pro mou mazdu by byly specifikace ACEA A3, API SN, 5W-40. Ze značek, které tuto kombinaci vyrábí, se mi nejvíce zamlouvají SUNOCO (Synturo Gold) nebo MOTUL (8100X-CESS). Může být? Máte s nimi někdo zkušenosti? Nebo máte někdo lepší doporučení? Děkuji za názory.
Dávám na doporučení to Sunoco 5W-40 do mojí 2,0 l a max.spokojenost.Za rok v podstatě téměř neubyde-motor má tichý chod.

Osobně si myslím, že je to celkem jedno, který zvolíš, vzal bych ten levnější, stejně ho budeš po roce, tzn. po 10k km měnit, takže motor bude spokojený.

Ahoj, z GG r.2006 108kW, kde jsem spokojeně najel 120tkm na oleji Total Quartz 9000 5W-40 přesedám do GJ r.2015 141kW.
Olej a filtr měním po cca 10 tkm. Najezdím cca 13 tkm ročně. Přes týden pojíždění po městě, o víkendu na výlet.
Jaký vhodný olej do uvedeného GJ byste mi prosím poradili?
Díky

Po prohledání možností mi to vychází na cenově dostupný TOTAL QUARTZ 9000 FUTURE NFC 5W30.
Ze zdejší diskuze jsem pochopil, že je to stejný olej co lejou mazda servisy a že to není nejlepší olej, ale zase by to mělo vyvážit, že měním po 10 tkm. Co myslíte?

TOTAL QUARTZ 9000 5W30 jsem několik let lil do Peugeot 307 nebyl žádný problém. Myslím si, že oleje Total nejsou špatné oleje.

Jedině originál Mazda,ale copak je to na obrázku?Total?
Vyrábí Total,Mazda určuje přísady.
mazda-original-ultra-5w-30-5l-1041637.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Back