• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Oleje, intervaly výměn atd.

Díky všem za tipy. Napadlo mě ještě rozšířit okruh na Plzeň kam celkem pravidelně jezdím a vypadá to, že v Aspektě si dají říct, včetně zápisu do servisky. Akorát půjde o to si to vhodně naplánovat když zrovna pojedu do Plzně.

Rozhodně se vyplatí měnit olej, tam kde zapisují do registrů co a kdy dělali. Za tu tisícikorunu navíc se mi to určitě vyplatí.
Souhlasím, i kvůli případnému záručnímu servisu.

Osobně bych to udělal, tak, že na e-shopu AUTOPALACE bych si objednal olej a vyzvedl na náhradních dílech a nechal si jej u nich vymenit

Dost jsem zajásal, když jsem viděl, že mají ten tady tolikrát doporučovaný Castrol Edge Professional A3 0W-30. Moje nadšení opadlo když jsem viděl cenu. Jako chápu, že to budou mít dražší, ale skoro 700 za litr je dost. I když teď koukám, že Shell Helix Ultra 5W-30, za který si v Auto Jeremiášova naúčtovali IIRC 2500 reálně stojí 500. Ale i tak – jet přes celou Prahu a zaplatit za olej o tisícovku víc jenom proto, že chci zkusit jiný olej mi za to nestojí. Každopádně si je nechám v hledáčku, mají Millers Oil, který bych taky někdy chtěl zkusit a u něj ty ceny už nemají tak přehnané.

Osobně bych to udělal, tak, že na e-shopu AUTOPALACE bych si objednal olej a vyzvedl na náhradních dílech a nechal si jej u nich vymenit
Tomu nerozumím..., jako, že bys jim nechal vydělat?
Jako že až bys odešel, vrátili by olej zpět na prodejnu a nalili tam něco ze sudu, co běžně lejí?

Tomu nerozumím..., jako, že bys jim nechal vydělat?
Jako že až bys odešel, vrátili by olej zpět na prodejnu a nalili tam něco ze sudu, co běžně lejí?
No a jak by to asi vykázali? Zrovna takový maluch jako je např. AUTOPALACE. Inventura je sfiňa, kamerový systém na dílně taky, to si v dnešní době nikdo nelajzne. Je do toho zapojeno tolik lidí, že to nikomu nestojí za to. Byl jsem v x autorizovaných servisech a ani tu diagnostiku neudělají bez čísla zakázky, i ten blbý olej už musí zaznamenat, kolik a k jaké zakázce to je.

A proč bych jim nenechal vydělat? Litr originálního oleje prodávají za cca 250 - 350,- Kč a sudový stojí o 400,- minimálně více. To že si jej můžu koupit ještě levněji je druhá věc, ale to je úspora cca 500,- Kč.

Pro diesel doporučuji jen originál filtr, kvůli vylepšení při sběru kovového otěru a přizpůsobenému tlaku OCV.
Diesel je zrovna můj případ. Tím originál filtrem myslíš ten olejový použít originál? Dá se někde originál filtr na olej koupit?

A jaký olej je podle Vás nejlepší pro diesel? Konkrétní výrobek. Doporučené specifikace z návodu znám :)

Poslední úprava moderátorem:
Pro Mazdu CX-7 DISI 2.3 Turbo (benzín). Jaký je podle vás nejlepší, nejkvalitnější a nejvhodnější motorový olej.

Davam 5w-40 lebo 0w-30 je ACEA A1, co som nechcel. Mam to tak uz 40 tisic km a menim po 10 tisic km. Spotreba stale super a nebojim sa vytocit. Ale tieto oleje nie su vhodne na kratke jazdy, kde sa olej neprehreje.

Pro Mazdu CX-7 DISI 2.3 Turbo (benzín). Jaký je podle vás nejlepší, nejkvalitnější a nejvhodnější motorový olej.
Prvních cca 120000km (fakt si to už nepamatuju do kilometru přesně) jsme používali 0W-30 od Castrol u (v letech 2006-20xx ani nevím co to bylo za řadu). Od těch km do dneška (najeto 185000km) tam lejeme 0W-40 konkrétně Castrol Edge Titanium FST. Ale klidně do něj můžeš použít i 5W-30, 5W-40.
A značku ? Vezmi hlavně kvalitního a známýho výrobce a pokud možno vyšší řadu : Motul, Total, Castrol, Mobil1, Shell, atd...
U tohodle motoru je na prvním místě včasná až předčasná výměna než polemizace co tam nalít - za sebe doporučuju maximálně 10000km a pokud jezdíš třeba 50% krátký trasy nebo město tak klidně měnit už po 7000km. U tohodle motoru se ti to vrátí hlavně na životnosti rozvodů/VVT a taky na konzumaci oleje.

Zdravím, co byste říkali na záměnu oleje specifikace Acea 3 (moje auto) a dát Acea 4? https://www.znackoveoleje.cz/Millers-Oils-XF-LONG-LIFE-C4-5W-30-5l-d928.htm viskozita zůstává stejná. Důvodem jsou menší částice popela a tím lepší ochrana DPF (si myslím). Prohledal jsem net ale nikde se o záměně v tomto směru nepíše (nenašel jsem). Vlastnosti oleje jsou podle mě stejné jako Acea 3 (stejné značky), jen se liší velikost popela, obsah síry a fosforu... (PS odpovědi dej tam co je předepsaný ve smyslu, že o tom dotyčný jinak nic neví, jsou k ničemu)

Sorry to jsem jen blbě napsal, jasně že C. Jak jsem to furt v hlavě omílal a hledal info na netu tak jsem to vzal už automaticky.

Ahojte, som tu novy, cakam na svoju prvu mazdu, je to pre mna zivotny milnik, doteraz som jazdil na VW group autach a chcem sa opytat ako casto menite olej vo svojich mazdach a aky olej sa pouziva pre 2,5 l skyactiv g. rozmyslam totiz, ze po prvych par tisickach kilometrov olej vymenim.
dakujem vopred za akykolvek nazor

Ahoj. Mozem si na 1 servisku priniest do autorizaku vlastny olej. V navode je na vyber 0W-20 alebo 5W-30, chcem to dodrzat kvoli zaruke aby som sa v pripade problemov nemusel natahovat a nic dokazovat. Co bude lepsie a preco? Viem si zabezpecit olej Mazda, alebo je v danej specifikacii na trhu nieco lepsie? Dakujem.

Ta 2.5 je predpokladam benzin, preto nechapem vyber oleja “určený speciálně pro dieselové filtry pevných částic”. ACEA A3 a vhodna viskozita pre dane zatazenie. Mazdy nie su vyberave.

Jo je to benzin,taky nechapu proc mi tohle od Motulu doporucili když je to C3 ale v tom odkaze pisou ze je to A3, B3, B4, C3

C3 je low saps a teda nizka tbn. Motor to neposkodi (hths normal nad 3.5), ale nema taku rezervu proti kyselinam a zivotnost oleja bude nizsia. Ak budes menit castejsi (<10kkm) bude to ok. Ale A3 radsej.

Back