Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jo počkej, ty máš vlastně diesel a já řeším benzín. Diesel může mít díky značně většímu vstupnímu krouťáku jinak řešený převodovky v tomto směru a tím pádem i jinou viskozitu oleje, což by vysvětlovalo tvůj případ . Bonužel mám informace jen k benzínovým převodovkám. Takže jsme to možná rozlouskli
Chtěl bych mít auto co nejdéle,tak první výměnu udělám po cca 3500 ujetých kilometrech.Co znamena nutna? Auto bude jazdit aj nadalej, 100-150 tisic km vydrzi aj s vymenami po 20 tisic km. Sice mozno bude papkat olej...
Je dobre ju urobit, rovnako ako menit olej castejsie. A ta prva vymena je dolezita, kym si na seba plochy sadnu, co to sa do oleja uvolni. Ja som ju urobil, ale auto som nekupoval na tri roky.
Ahoj.Pouzivate nekdo do oleje aditivum tec2000
https://www.tec2000.eu/olej/tec2000-oil-booster--prisada-do-noveho-oleje/
Příklad? Zdroj?Stejně jako existují motory, které mají úžasnou účinnost, ale není vhodné je zavést do masové výroby.
Já mám jinou zkušenost, už skoro 20 let používám Ekolube, a s Felicií 1,3 jsem najezdil přes půl milionu km bez šáhnutí na olejem mazané díly motoru. A olej mezi výměnami po 15t jsem musel za těch 20 let dolít jen párkrát. Samozřejmě nemám srovnání, co by bylo bez Ekolube. Třeba by Felda jezdila stejně dlouho, a já jsem jen vyhodil peníze. Ale myslím, že půl milionu km je na malé auto dost a většina jich to nedá. Vydrží vám, co dáváte samotný olej, motory taky tolik?https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-myty--Mytus-desaty---Dodatecne-prisady-do-motorovych-oleju
Ing. Jaroslav Černý, CSc.
Ústav technologie ropy a petrochemie, VŠCHT Praha
“Dodatečné přísady do motorových olejů jsou velmi oblíbené produkty a myslím, že se i dobře prodávají. Vždyť kdo by odolal velmi učenému vysvětlení jejich působení a údajným vynikajícím účinkům. Ukázky z takových textů, kterými jsou dodatečná olejová aditiva propagována, jsou uvedeny výše. Všechny znějí moc hezky. Zásadní potíž je ale v tom, že to jsou naprosté chemické a fyzikální nesmysly, které mají za úkol zmást zákazníka a nalákat jej ke koupi.”
...
“Proto je jediná spolehlivá rada pro všechny motoristy: nedávejte do motoru nic kromě motorového oleje. Jen tak svému autu prospějete.”