Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
V té Felicii byl pořád olej Fuchs syn mc 10w 40. Kolik má aditiv nevím, ale fungovalo to spolu dobře. Jestli tolik najezdí Mazda, bude to fajn.Pokud se v té felicii používá hodně lecinej olej navíc v SAE 10w-40, tam moc aditiv od výrobce nebude a pak to ekolube "ma smysl"
@PHiLiPZ ale používáš jen jako my ostatní je máš v oleji už od výrobce
Teď nevím, jestli odpovídáš mně. Protože do Felicie 1.3 se snad nic jiného než 10W-40 nedávalo ani když byla nová. A v roce 1997, když jsem ji novou koupil, do ní lili i ve fabrice minerální 10W-40. Takže polosyntetika Fuchs byla nadstandard. Dnes je to samozřejmě jinak, ale tehdy to byl velmi slušný olej. A když byl na něj motor zvyklý, dostával ho pořád, ono není dobré oleje střídat. A po půl milionu kilometrů je potvrzené, že to fungovalo.Už jsem tu psal dřív že to je mizerná SAE. Jedinej smysl má v autě na dojetí, kde se majiteli nechce už moc investovat a jak jsem řekl pro výrobce je to prodejně nezajímavá skupina proto je řeší jen do té míry aby něco takovýho měli v sortimentu. Viz třeba Ravenol TSi. Navic je 5W-40 oleje ve viskozním rozsahu překrývají, jen maji lepší čerpatelnost a navazují pak viskozitou na 10w-50. Proto tvrdím, že jedinej smysl/výhoda proč používat 10w-40 je nízká cena do auta na dojetí
Někde tady je tuším OEM kod toho olejovyho výměníku kde je zavit mistou pouzdra na závit... Ale k čemu je ta změna lepší? Já bych zůstal u cartrige kde se mění holá vložka a těsnění a ne v podstatě celá filtrační část...
@PHiLiPZ millers je sice dost preceňovanej ale špatnej není, spíš bych podle popisu věřil, že má čistej motor