Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
A5 je jako A3 jen se sníženou vysokoteplotní viskozitou, vzhledem k tomu, že se nejedná o přeplňovaný motor a je dokonce podladěný, když manuál píše A3 i A5, použij to, na co natrefíš jako první.Zobrazit přílohu 4745 dík, to je pravda, skočím něco koupit a až budu cca kolem 3000km olej měnit, tak si rovnou nechám na dolití, zmátla mě poznámka v manuálu, kde se píše o A3/A5
Naprostý souhlas.Lejt tam cokoliv je IMHO nesmysl...
V momentě, kdy se do auta běžně dává 4-5 litrů, tak pro dolití (pod minimem na měrce) se většinou dostává, když chybí více jak litr. A dávat do 3-4 litrů (optimálnější případ) litr něčeho jinýho polosyntetika/syntetika + jiná viskozita, prostě bych do toho nešel. ono i při čistý výměně bývá problém s nahrazováním, a to je motor relativně "suchej"...
Ad. garančka, na to, že se o auta starám a zajímám, tak se mi taky podařilo přidřit kliku. Prostě jsem naivně věřil, že když bude málo oleje, rozsvítí se kontrolka. Místo toho se zaklepalo a dělala se GO...
bohužel si to vzalo litr na cca 2000 km... Holt v otáčkách (30 - 40% km točim kolem 4000 ot - dálnice) si to vezme...
Lejt tam cokoliv je IMHO nesmysl...
bohužel si to vzalo litr na cca 2000 km... Holt v otáčkách (30 - 40% km točim kolem 4000 ot - dálnice) si to vezme...
Tak to jsem nejspíš ženskájsou to ale hlavně ženský
Tak jinak - je lepší tam dolít cokoliv, aby tam bylo mezi ryskama, než jezdit s olejem pod minimem. Tím "cokoliv" nemyslím nějaký M2T ze sekačky, ale 5W30/5W40/10W40. V návodu od focusu (mk1) nebo mondea (mk3, mk4, které sdílí s mazdou 6 některé motory, jestli se nepletu) se i přímo píše, že se tyhle oleje můžou použít na dolití. (V návodu od mazdy se o dolévání oleje nepíše nic.)
Ten litr na 2000, to byl který motor, 2,3i?
v momentě, kdy je třeba dolít a neni, to ve většině případů dokáže vydržet to druhého dne